Skip to main content

Een kijkje achter de schermen bij het LG Air Solutions onderzoekslab

Het research & development (R&D) lab van LG Air Solutions houdt zich voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe HVAC-technologieën. Om een belangrijke rol te blijven spelen in de HVAC-markt, heeft LG verschillende ingenieurs en onderzoekers in dienst die zich focussen op productinnovatie. In dit artikel geven we je graag een kijkje achter de schermen.

 

Omgevingskamer


Sensoren meten de warmte, luchtvochtigheid en luchtstroming

In de omgevingskamer testen de onderzoekers de temperatuur, snelheid, luchtvochtigheid en luchtstroming. Ze meten deze factoren en zorgen dat de LG-airconditioners zo efficiënt mogelijk functioneren. De kamer is gevuld met verschillende sensoren die verdeeld zijn over de gehele ruimte, van plafond tot vloer. De sensoren registreren de condities op ieder moment en deze data wordt vervolgens gebruikt om te zien in hoe de lucht wordt verspreid door de kamer. De onderzoekers ontwikkelen ook methodes om de luchtstroming niet direct op mensen te richten, om zo het comfort te maximaliseren.

 

Geluids- & vibratiekamer   


Geluidsuitstoot wordt getest in de geluids- en vibratiekamer

In de geluids- en vibratiekamer wordt de locatie en intensiteit van het geluid getest. Door het lokaliseren van het geluid, kan de uitstoot worden verlaagd. Zodra je de kamer binnenkomt lijkt het echt alsof je je gehoor bent kwijtgeraakt. Deze volledige stilte zorgt ervoor dat de testresultaten zo nauwkeurig mogelijk zijn. Onderzoekers gebruiken speciale camera’s die in staat zijn om de bron en intensiteit van het geluid te meten. Deze testen zijn van belang voor het verminderen van geluidsoverlast en het creëren van een comfortabele omgeving.

 

Temperatuur- & luchtvochtigheidskamer

Buitenomgeving kan nagebootst worden voor het testen van extreme weercondities

Met de temperatuur- en luchtvochtigheidskamer kunnen onderzoekers bijna alle weersomstandigheden simuleren, zodat ze de prestaties van airconditioners in verschillende omstandigheden kunnen testen. Deze strenge klimaattesten verzekeren ons dat de LG-airconditioners bestand zijn tegen alle omstandigheden en altijd comfort kunnen bieden.

 

Compressiekamer

Efficiëntie en duurzaamheid worden gemeten in de compressiekamer

Een compressor is de motor van een airconditioner. Het is een essentieel onderdeel. Compressoren worden in de compressiekamer getest om ervoor te zorgen dat de meest effectieve materialen op de juiste manier worden ingezet. LG heeft meer dan 50 jaar ervaring in het ontwikkelen van motoren en deze expertise wordt voortdurend verbeterd om ervoor te zorgen dat de technologie in onder meer de LG-airconditioners optimaal presteren terwijl ze zo min mogelijk elektriciteit gebruiken.

 

Ventilatiekamer

Ventilatoren worden getest op geluid en efficiëntie

In de ventilatiekamer wordt de efficiëntie van de ventilatoren getest. LG-onderzoekers gebruiken biomimetische technologie om stillere en efficiëntere ventilatoren te ontwikkelen. Dit houdt in dat ze de beste ideeën uit de natuur imiteren om toepassingen uit te vinden, te verbeteren en duurzamer te maken. De ventilatoren van LG zijn voorzien van een technologie die gebaseerd is op de vin van een bultrug en de buitenkant van schelpdieren. De grote onregelmatige knobbels op de voorkant van de voorvinnen beïnvloeden de stroming van het water, zodat de walvissen op de juiste koers blijven zwemmen. Ventilatorbladen voorzien van knobbels hebben al een hogere efficiëntie en betere weerstand tegen overtrek dan eenzelfde soort ventilatorbladen zonder knobbels laten zien. Lees meer over deze technologie.   

 

Systeemcontrole


De volledig geïntegreerde LG Air Solutions controlekamer

In de volledig geïntegreerde controlekamer worden systeembesturingsoplossingen ontwikkeld en bewaakt. LG-onderzoekers optimaliseren besturingsoplossingen met behulp van big data en AI om comfortabele en energie-efficiënte oplossingen te creëren.

 

Veldproef


Real-time testen verzekert productkwaliteit

Op het test-dak heeft LG Air Solutions een breed scala aan buitenunits geïnstalleerd om de prestaties in de buitenomgeving te testen. De geïnstalleerde eenheden worden op verschillende manieren getest en gemonitord om de meest effectieve airconditioners te leveren.

Het onderzoeks- en ontwikkel lab van LG Air Solutions laat je beter begrijpen hoe een product tot stand komt en hoe de verschillende segmenten worden getest. LG blijft in ontwikkeling en zeker na een bezoek aan het laboratorium kom je tot de conclusie dat ontwikkeling en vernieuwing hoog op ons prioriteitenlijst staat. 

| Leestijd:

About the author

LG

Blijf op de hoogte van LG Klimaat