Skip to main content

Geavanceerde HVAC-oplossingen zetten gebruiker op eerste plaats

‘De klant is koning’ is altijd een heel belangrijke uitspraak geweest voor managers van bedrijven. Deze uitspraak is nog relevanter, nu het door de digitale ontwikkelingen voor elke consument mogelijk is geworden om hun review van elke winkel, café of restaurant online te plaatsen. Een review die viral gaat, kan een heel positieve of juist negatieve invloed hebben op de business. De toegenomen macht van de consument is van grote invloed op de eigenaren van bedrijven, omdat zij er alles aan willen doen om de concurrent te slim af te zijn op het gebied van klanttevredenheid en prestaties. De toenemende aandacht voor klantenservice spreidt zich uit over verschillende industrieën, waaronder ook huis- en kantoor-eigenaren. 

Het is misschien verrassend dat klimaatbeheersing een van de belangrijke factoren is die de tevredenheid van huurders bepaalt. Iedereen kent het gevoel van opluchting wanneer je een warme ruimte binnenstapt op een ijskoude dag. Hetzelfde geldt voor een hele hete zomerdag en een koude binnenruimte: het gevoel is moeilijk te omschrijven, maar iedereen kent het. Velen van ons hebben het geluk om te werken in een ruimte die voorzien is van klimaatbeheersing, maar het is altijd goed om even stil te staan bij het belang van deze systemen om onszelf eraan te herinneren hoezeer we afhankelijk zijn van deze systemen in ons dagelijks leven.

Voor de meeste gebruikers biedt het ideale klimaatbeheersingssysteem zowel comfort, betrouwbaarheid als intuïtieve bediening. De prestaties van de door inverter-technologie ondersteunde HVAC-oplossingen van LG mogen dan welbekend zijn, veel mensen zijn zich er niet van bewust dat het gehele systeem van de grond af opgebouwd is met de gebruiker in gedachte. Hierdoor komt het volledige potentieel van de MULTI V 5 in handen van de gebruiker te liggen, waardoor zij de instellingen voor elke omgeving snel en eenvoudig kunnen aanpassen voor een optimaal comfort.

Dit is deels mogelijk door de innovatieve Dual Sensing Control waardoor LG’s geavanceerde Ultimate Inverter Compressor zo efficiënt en effectief mogelijk kan functioneren. Door optimaal gebruik te maken van het volledige potentieel van deze geavanceerde hardware wordt een stabiele temperatuurbeheersing bewerkstelligd die snel aangepast kan worden om te voldoen aan de wensen van iedere individuele gebruiker. Tegelijkertijd beheert en behoudt Dual Sensing Control om optimaal gebruiksgemak te bieden op het gebied van temperatuur en vochtigheid.

De werking van Dual Sensing Control is verbeterd door een aantal andere geavanceerde features die ontwikkeld zijn om voordelen te bieden zoals ontdooien, gedeeltelijk ontdooien en slim oliebeheer. Deze features werken allemaal samen met andere geavanceerde componenten om de prestaties te verbeteren. De MULTI V 5 is uniek als het gaat om het onafgebroken verwarmen om een comfortabel, stabiel binnenklimaat te creëren. Overal ter wereld hebben consumenten aangegeven dat zij behoefte hebben aan oplossingen die consistente klimaatbeheersing bieden zonder onderbreking, wat heeft geleid tot meer interesse in de LG MULTI V 5.

Maar al deze genoemde prestaties hebben weinig zin als er geen goede beheer interface is. Veel geavanceerde oplossingen kunnen door de complexiteit van hun systemen niet de overzichtelijke en intuïtieve beheermodules bieden waarmee de gebruikers kunnen genieten van alle voordelen. Daarentegen biedt de MULTI V 5 een nieuwe standaard individuele beheer interface die vereenvoudigde ondersteuning biedt via een groot 4,3 inch kleuren LCD-scherm. Dit beheer biedt ook een geïntegreerde knop en een vereenvoudigde, gebruiksvriendelijke interface die de laatste updates geeft over het klimaat en luchtkwaliteit. Door gebruik te maken van de meest recente ergonomische designprincipes, maken zowel het beheerpaneel als de operationele interface het gebruik van het geavanceerde HVAC-systeem eenvoudiger dan ooit tevoren.

De geavanceerde Auto Changeover-functie kan worden ingezet om de kamertemperatuur te beheren door automatisch af te wisselen tussen verwarmings- en koelingsinstellingen om de kamertemperatuur binnen de gewenste instellingen te houden. Dit nauwkeurige beheer kan nog verder worden uitgebreid om de temperatuurradius aan te passen wanneer de ruimte niet wordt gebruikt. In plaats van het systeem volledig uit te schakelen, wordt nu voorkomen dat de kamertemperatuur te laag of te hoog wordt, wat ervoor zorgt dat er altijd een aangenaam binnenklimaat is op het moment dat de ruimte weer in gebruik wordt genomen.  

Ditzelfde beheer zorgt ook voor eenvoudige toegang tot relevante data, zoals de binnentemperatuur en vochtigheid. Ook hebben gebruikers real-time inzicht in de zuiverheid van het systeem en het energieverbruik. Dit verbetert het energiebeheer enorm en met het gecumuleerde looptijdrapport kunnen gebruikers operationele patronen evalueren en de oorzaken achterhalen van energieverspilling. Dit is nog maar een voorbeeld van hoe de MULTI V 5 prioriteit geeft aan de gebruikerservaring.

Wanneer het scherm niet gebruikt wordt, kan het worden ingezet om de laatste beheercijfers te tonen, zodat gebruikers altijd up-to-date zijn over de laatste stand van zaken rondom hun klimaatoplossing. De toegenomen invloed van consumenten is terug te herleiden naar de mate van connectiviteit en de eenvoudigere toegang tot informatie. Het besturingspaneel van de MULTI V 5 bevat zowel deze connectiviteit als de eenvoudige toegang tot informatie, waardoor het perfect aansluit bij het nieuwe producttijdperk waarin de gebruiker centraal staat.

Consumenten hebben het eigenlijk nooit zo goed gehad als nu, aangezien restaurants en retailers het zo makkelijk mogelijk voor hen willen maken. Consumenten zullen het zeker laten weten als zij ergens slechte service hebben ervaren, maar ze zullen ook de bedrijven belonen die er alles aan doen om de klant zich koning te laten voelen. Het vergt veel betrokkenheid om alle klanten met respect te behandelen en zelfs aandacht te besteden aan de kleinste details, zoals klimaatbeheersing.

LG heeft zich altijd enorm toegelegd op klantenservice en de MULTI V 5 is het bewijs voor de technische leiderschap van LG. De indrukwekkende combinatie van uitmuntende technologie en intuïtief beheer zorgt ervoor dat de MULTI V 5 precies de klimaatbeheersing kan bieden waar klanten tegenwoordig om vragen. Door de eindgebruiker voorop te stellen en nadruk te leggen op de toegankelijke prestatie, onderscheidt LG zich op het gebied van klantenservice in een industrie waar het doorgaans alleen om B2B-transacties gaat. 

| Leestijd:

About the author

LG

Blijf op de hoogte van LG Klimaat