Skip to main content

In gesprek met twee ingenieurs over de LG DUAL Vane Cassette

De LG DUAL Vane Cassette biedt diverse luchtstromen, energie-efficiëntie, luchtzuivering en slimme functionaliteiten in één compacte cassette-unit. De innovaties die dit product met zich meebrengt, zijn nog niet eerder gezien in de branche. Maar hoe kon LG deze combinatie van design en prestaties ontwikkelen én tegelijkertijd een uniek product bieden? In deze blog praten we met twee ingenieurs van LG die een belangrijke rol hebben gespeeld bij de ontwikkeling van de DUAL Vane Cassette.

Hoe ben je op zes luchtstroomstanden gekomen?

Jaehyun Oh: “We zijn oorspronkelijk begonnen met vijftien verschillende luchtstroomstanden. We besloten echter later om tot zes luchtstroomstanden over te gaan. Dit was na het uitvoeren van een segmentatieanalyse, zodat we de beste luchtstroomopties konden bepalen op basis van de behoeften van de klant."

De DUAL Vane laat koele lucht de vloer bereiken, zelfs vanaf plafonds van vijf meter hoog

Waar ben je het meest trots op bij het ontwikkelen van de DUAL Vane Cassette?

Jaehyun Oh: “Er zijn twee uitersten die klanten het meest van hun airconditioner verlangen. Ze willen ofwel dat de luchtstroom direct of indirect op hen blaast. Meestal installeren we in een kantooromgeving luchtdeflectoren om te voorkomen dat de lucht rechtstreeks naar de hoofden van mensen blaast. Hierna is dit niet eenvoudig aan te passen. Ook kan er condensatie ontstaan op luchtdeflectors wanneer ze zijn geïnstalleerd. Een andere uitdaging is dat de luchtstroom op plaatsen zoals kerken en aula’s met plafonds tot wel vijf meter nooit helemaal tot aan de vloer komt. Ik ben dan ook trots dat we de DUAL Vane-technologie hebben ontwikkeld die de ventilatieopening kon verkleinen voor een sterkere luchtstroom om direct de vloer te bereiken – zelfs in gebouwen met hoge plafonds."

De DUAL Vane-cassette is uitgerust met een nieuwe ventilator. Hebben de diepere vleugels de totale omvang van het product niet vergroot?

Jaehyun Oh: “De DUAL Vane Cassette is de eerste airconditioner met een spuitgegoten 3D-ventilator die bestaat uit één stuk. De ventilator komt in zijn geheel uit de spuitgietmatrijs. Deze is dus erg soepel en heeft minder weerstand dan andere 3D-fans. Onze nieuwe 3D-ventilator is daarnaast ontworpen om efficiënter te zijn en minder geluid te produceren, zonder de algehele afmetingen van het product te vergroten."

De spuitgegoten 3D-ventilator is krachtiger en efficiënter

Wat vinden installateurs van de DUAL Vane Cassette?

Jaehyun Oh: “Installateurs vinden het plezierig dat ze niet het volledige paneel hoeven te verwijderen om de lamellen te vervangen. Ze hoeven slechts twee schroeven los te draaien om de schoepmodule te verwijderen en te vervangen, wat de reparatie veel gemakkelijker maakt."

Wie zou je de DUAL Vane Cassette het meest aanbevelen?

Jaehyun Oh: “Het grootste voordeel van het product is het regelen van de directe en indirecte luchtstroom met slechts één enkele knop. Daarom raad ik deze airconditioner aan voor mensen die een gemakkelijke regeling van de luchtstroom willen. De DUAL Vane Cassette is ontwikkeld voor commercieel gebruik. Toch willen mensen dit gemak ook thuis, bijvoorbeeld in de woonkamer of in de slaapkamer. Lucht die rechtstreeks op een persoon wordt geblazen, kan een probleem vormen. Daarom zijn we van plan de DUAL Vane-technologie ook voor residentiële producten toe te passen."

Wat is er qua ontwerp veranderd in vergelijking met de vorige vierwegcassettes?

Soonho Jung: “Klanten in ruimtes met lage plafonds, of klanten die de voorkeur geven aan indirecte luchtstroom, installeren vaak een luchtdeflector. Maar als die deflectors geïnstalleerd zijn, kunnen airconditioners er rommelig uitzien, ongeacht hoe stijlvol het ontwerp van de airconditioner ook is. De DUAL Vane Cassette heeft een Crystal Vane aan de binnenkant om de directe en indirecte luchtstroom te regelen voor een meer natuurlijke luchtstroom."

De DUAL Vane-technologie zorgt voor een nauwkeurigere luchtstroomregeling en meer comfort

Wat is er anders wanneer je een cassette ontwerpt in tegenstelling tot gewone huishoudelijke apparaten?

Soonho Jung: "Een groot product dat in het plafond is geïnstalleerd, er verfijnd uit laten zien, is niet eenvoudig. De dikte van het product is dus erg belangrijk. Door het randgedeelte van het product smal aan het plafond te ontwerpen, ziet het product er slank uit. We hebben hier veel aandacht aan besteed."

Diverse luchtstroompatronen bieden de beste prestaties en het juiste comfort

Wat onderscheidt het ontwerp van de DUAL Vane Cassette van ten opzichte van andere airconditioners?

Soonho Jung: “Simpel gezegd: we denken dat het design de verschillende behoeften van de klant weerspiegelt terwijl het een strak uiterlijk behoudt. Ons product heeft veel vloeiende lijnen in vergelijking met de ietwat mechanische buitenkant van concurrerende producten. Die vloeiende lijnen, zonder dat er externe luchtdeflectors nodig zijn, is wat ons product écht onderscheidt."

Hoe verwacht je dat de trend van cassetteontwerp in de toekomst zal veranderen?

Soonho Jung: “Cassette airconditioners zijn in het plafond geïnstalleerd. De kernwaarde van een cassette is dus dat deze van nature past in elk type interieur. We denken daarom dat het superslanke ontwerp, dat perfect in ieder plafond past, de trend in de branche zal worden."

| Leestijd:

About the author

LG

Blijf op de hoogte van LG Klimaat