Skip to main content

LG in beeld: niemand betaalt graag te veel voor water of energie

LG in beeld: Nick Nelen, de vertrouwenspersoon van alle lucht-water warmtepomp-installateurs

“Niemand betaalt graag te veel voor water of energie”


Bij LG Electronics vertrouwen een legertje installateurs én hun klanten op de nog jonge, maar robuuste schouders van Nick Nelen (26). Als Service Engineer is hij het aanspreekpunt voor de minutieuze afstelling van lucht-water warmtepompen. Nick zorgt ervoor dat onze pompen niet alleen vlot, maar ook zo efficiënt mogelijk werken. “Tenslotte betaalt niemand graag te veel voor water of energie.”

“Meestal kijk ik ‘s avonds al eens naar mijn planning. Dan kan ik me voorbereiden en weet ik hoe laat ik moet vertrekken. Doorgaans rij ik rechtstreeks naar de klant en dan is het altijd een beetje een verrassing wat er me te wachten staat.” Nick Nelen vervult een even afwisselende als cruciale rol bij LG Electronics. De lucht-water warmtepompen zijn al lang geen trend meer, maar een gevestigde waarde in de verwarmingswereld. Nick is de brug tussen klant en installateur. Als het even wat stroever loopt of niet alles werkt helemaal zoals het hoort, springt Nick vliegensvlug bij. Hij gaat ter plekke en monitort de installaties om eventuele problemen snel uit de wereld te helpen.

 

Mooi wereldje om in te werken

“Ik overloop met de installateurs wat ze al gedaan hebben en hoe ze een eventuele fout probeerden op te lossen. Soms wil de klant ook gewoon iets anders, iets heel specifieks. Dan bekijken we dat en passen we daar een mouw aan. We starten alles nog eens op en dubbelchecken of het ook perfect loopt door uitvoerig te testen. De installateurs zijn vakmensen, maar ze hebben heel af en toe een klein duwtje nodig. Wij zijn nog nét iets meer met onze toestellen vertrouwd en dat kan een verschil maken. De samenwerking verloopt erg vlot. Het is een mooi wereldje om in te werken.” 

Met andere woorden, als Nick zich over de lucht-water pompinstallatie buigt, kan de klant meer dan op beide oren slapen. Hij zet als het ware de kwaliteitsstempel van LG. De variatie én uitdaging die hij in zijn job vindt, houden hem elke dag weer gemotiveerd. “Ik kom op heel wat plaatsen terecht en zie tal van installaties. Soms is dat een kleine woning, dan weer een groot hotel. Het gebeurt dat we in twee seconden iets hebben opgelost, het kan ook eventjes duren, maar het geeft altijd weer voldoening als je kan ontdekken wat er niet helemaal klopt of waar de pomp een deeltje van haar rendement verliest. Niemand betaalt graag te veel voor water of energie. Ik wil de mensen hun comfort teruggeven. Als alles goed werkt, dan is dat ook voor ons de beste reclame.”

 

Altijd een goede investering

Reclame maken doet Nick zelf ook. Hij werkt dag in dag uit met de producten van LG en raakte overtuigd van de kwaliteit en functionaliteit van de lucht-water warmtepompen. “Een warmtepomp is altijd een goede investering. Ze vergroten je comfort, je hebt geen gasaansluiting meer nodig, ze voldoen aan alle normen die de regering oplegt en zijn uiteraard milieuvriendelijk. Je kan ze ook combineren met zonnepanelen en dan kan je zelfs klimaatneutraal gaan verwarmen zodat je eindafrekening uiteindelijk een nuloperatie is. Wat veel mensen ook niet weten is dat je er in de zomer ook voor verkoeling mee kan zorgen. Met behulp van enkele ventiloconvectoren of eenvoudigweg via de vloerverwarming maak je airconditioning overbodig. Niets dan voordelen eigenlijk.”

En als het op de besturing aankomt, is Nick helemaal weg van de warmtepompen die LG op de markt heeft. “Alles is bij ons via Wi-Fi verbonden met een app waarmee je van eender waar en op elk moment je warmtepomp kan bedienen. Via Google Home Control kan dat zelfs al met spraaktechnologie. Daar zijn we bij LG absoluut vooruitstrevend in. Heel handig. Vaak vergeet je even iets en ga je het huis uit en dan kan je achteraf nog iets aanpassen zonder te moeten terugrijden. Als je in de winter op weg naar huis bent, kan je de kamers al een beetje verwarmen zodat de temperatuur al aangenaam is als je binnenkomt. Pure luxe.”

| Leestijd:

About the author

LG

Blijf op de hoogte van LG Klimaat