Skip to main content

LG Next Talent: Kars Slagter

Naam: Kars Slagter

Leeftijd: 24 jaar oud

Woonplaats: Utrecht

Functie: Product specialist bij Centercon

 

In deze rubriek leren we medewerkers een beetje beter kennen. In deze editie vragen we Kars Slagter werkzaam bij Centercon het hemd van het lijf.

 

Hoi Kars, je woont sinds kort samen, hoe bevalt dat?

Het samenwonen bevalt goed, het is vooral gezellig.

 

Moest je opeens je eigen was gaan doen?

We hebben niet echt een strikte taakverdeling. Over het algemeen doe ik wat meer in het huishouden in de weekenden, omdat ik doordeweeks vaak later thuis ben dan mijn vriendin.

 

En wie kookt er ‘s avonds?

We koken allebei ongeveer even vaak. Mijn specialiteit is zalm. Het probleem met zalm is vaak dat ie snel droog wordt tijdens het bakken, maar daar heb ik een oplossing voor. Je kunt het beste een klontje boter in de pan gooien als de zalm dicht gebrand is. Als je vervolgens de gesmolten boter over de zalm blijft gieten, dan droogt ie niet uit en krijg je zo’n lekker knapperig korstje.

 

Je kunt dus prima koken zo te horen. Wat doe je verder in je vrije tijd?

Ik kijk veel series, vaak samen met mijn vriendin. Op dit moment volgen we bijvoorbeeld samen Mindhunter, deze serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal waarin twee FBI-agenten van de Behavioral Science Unit verschillende seriemoordenaars ondervragen in een poging om hun manier van denken te begrijpen en hun gedrag te voorspellen. Daarnaast wachten we op een nieuw seizoen van Peaky Blinders (serie over een criminele bende uit Birmingham). Als ik niet aan het Netflixen ben, dan houd ik ervan om wat drankjes te doen in de stad. We wonen op de Herenstraat, dat is hartje centrum, dus alle cafés en terrassen zijn op loopafstand.

 

Heb je nog aanraders voor leuke plekken in het centrum van Utrecht?

Als je op je gemak iets wil drinken dan is de Rechtbank een leuke plek en als je meer zin hebt in een feestje dan zou ik naar het Neude of Janskerkhof gaan. 

 

Op school bleek je een echte bèta begrijp ik, wat heb je gestudeerd?

Op de middelbare school had ik natuur en gezondheid als pakket. Ik vond vooral natuurkunde en biologie leuk maar uiteindelijk heb ik gekozen om iets in de techniek te gaan doen. Ik overwoog bouwkunde, civiele techniek en dat soort aanverwante opleidingen. Uiteindelijk koos ik voor werktuigbouwkunde, dat is een brede opleiding waar je veel kanten mee op kan.

 

Hoe ben je bij Centercon beland?

Dat is een leuk maar ook lang verhaal, ik zal de korte versie vertellen. Tijdens het derde jaar van werktuigbouwkunde heb ik meegedaan met het project ‘Solar Decathlon’ dit is een soortgelijk project als de zonneauto-race van de TU, alleen dan met een huis. Het doel was een zelfvoorzienend 0 op de meter huis. De wedstrijd vond plaats in Denver, Colorado, in Noord-Amerika. In totaal hebben we twee jaar gewerkt aan het ontwerp, maar het bouwen ervan in Denver kostte ons slechts zes dagen. Voor alle klimaatoplossingen schakelden we met LG en zij hebben ons toen doorverwezen naar Centercon voor het bouwen van een Centower. Dit was mijn eerste kennismaking met de klimaatkast. Na afloop van de wedstrijd schakelden we nog geregeld met Centercon over de klimaatkast en ben ik er gaan afstuderen.

 

Wat houdt je functie van productspecialist in?

Ik ben binnen Centercon voornamelijk bezig met een stukje ontwikkeling voor de klimaattechniek. Op dit moment zijn dat verschillende type Centowers; kleine, grote, simpele en complexe varianten. Daarbij doe ik ook het design van deze Centowers en woon ik het hele traject bij van schets tot realisatie.

 

Wat maakt je werk leuk?

Het leukste aspect aan mijn werk vind ik dat je echt van A tot Z betrokken bent. Je hoeft je project dus niet halverwege over te dragen. Dit maakt het werk heel afwisselend. In het begin ben ik bijvoorbeeld veel bezig met het tekenen in een 3D modelleer programma en als het ontwerp eenmaal staat, ga ik opzoek naar de juiste leveranciers en producten. Een stukje inkoop dus. En als die fase achter de rug is, ga ik aan de slag met een assemblage plan, zodat het in elkaar gezet kan worden. Dat is de fase waarin we nu zitten. Het is leuk om te zien dat je ontwerp dan ook echt vorm krijgt. Er zit best veel tijdsdruk op dit project; binnen vijf maanden van ontwerp naar productie. 

| Leestijd:

About the author

LG

Blijf op de hoogte van LG Klimaat