LG Multi V SPACE dooft de vonk in het Kruidvat

De drogisterijketen Kruidvat staat doorgaans bekend om haar grote assortiment, veelzijdigheid en voordelige producten. Geluidsoverlast hoort normaal gesproken niet thuis in dit rijtje. Toch was dit juist het probleem waar Kruidvat Epe mee te kampen had. Geluidsoverlast voor omwonenden door de airconditioning van het pand. LG en Centercon kwamen met dé oplossing.

Het filiaal in Epe van de landelijke drogisterijketen Kruidvat was al uitgerust met een airconditionings systeem die in principe naar tevredenheid functioneerde. Het buitendeel van de installatie veroorzaakte echter een dusdanige geluidshinder voor de appartementen boven de winkel, dat men besloot opzoek te gaan naar een ander, stiller systeem. Er werd een adviseur ingeschakeld.

Specificaties wijzen naar LG

De adviseur bracht in kaart waar een nieuw systeem aan moest voldoen, of een dergelijk systeem bestond en wie het zou kunnen leveren. De specificaties wezen allemaal in de richting van LG. Hij beschreef het systeem vervolgens in een bestek en de geselecteerde installateur kwam daarmee automatisch bij Centercon uit.

Unieke oplossing

De systemen van LG staan al bekend om hun minimale geluidsniveau maar de oplossing voor het Kruidvat in Epe is qua geluidsproductie echt uniek. Het systeem bestaat uit 4 cassette-units die in het plafond zijn geïnstalleerd en zijn gekoppeld aan een Multi V SPACE VRF (28 kW) unit. Het unieke aan de opstelling is dat de buitenunit binnen is geplaatst. Onopvallend en netjes weggewerkt en absoluut geluidsarm. Het enige dat de unit aan de buitenzijde verraadt, is een rooster in de muur.

Extra ondersteuning

Het was de eerste keer dat Centercon een dergelijk project in samenwerking met deze installateur mocht uitvoeren. We boden daarom extra ondersteuning tijdens de installatie, zowel telefonisch als op locatie. Daarnaast heeft Centercon zoals gebruikelijk het leidingschema getekend en het gehele systeem doormiddel van de speciaal voor LG Multi V geschreven software uitgelezen. Puur ter controle van een correcte installatie dat door automatische adressering van de binnenunits eigenlijk niet meer fout kan gaan. De inbedrijfstelling was hierdoor slechts een formaliteit. 

VRF-systeem voor binnenopstelling

Het Multi V Space systeem: Het eerste VRF systeem voor binnenopstelling. Dit unieke concept heeft LG wereldwijd gepatendeerd. 

Doordat er regelmatig projecten zijn waar opstelling van de buitenunit niet mogelijk is of estetisch gezien niet verantwoord is, heeft LG het Multi V Space systeem ontworpen. 

Het systeem heeft de eigenschappen ruimtebesparend, energiezuinig, fluisterstil en flexibel in opstelling gecombineerd in 57 patenten voor zowel constructie als toegepaste technologieen, dit onderstreept het innovatieve karakter van het systeem.

Javascript should be enabled to use this form.

Meer weten over onze producten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
 

Relevante artikelen