LG tekent intentieverklaring duurzame aanpak leegstand

Leegstaande kantoorpanden vormen een stevige uitdaging voor de vastgoedsector. Verduurzaming en herontwikkeling maken van deze panden weer gewilde projecten voor toekomstgerichte bedrijven. LG heeft onlangs een intentieverklaring ondertekend met Huybregts Beheer in Eindhoven voor een uniek verduurzamingsconcept: de Rura Nova Proefkamer.

Van belastingkantoor tot multifunctioneel gebouw

Huybregts is eigenaar van het oude belastingkantoor bij het station in Roermond. Om van dit gebouw een multifunctioneel gebouw 2.0 te maken met alleen maar duurzame materialen heeft Huybregts samen met LG en het bouwteam een concept bedacht dat met de inrichting van een speciale proefkamer tastbaar wordt gemaakt. De deelnemende partijen leveren producten aan de proefopstelling om de markt en potentiële gebruikers te laten zien en ervaren hoe je met de hedendaagse techniek bestaande, verouderde of gedateerde leef- en werkomgevingen kunt verduurzamen, terwijl die omgeving ook nog eens comfortabel is en er aantrekkelijk uitziet.

Duurzame renovatie

De proefkamer bevindt zich in het oude belastingkantoor in Roermond dat in de jaren tachtig is gebouwd. Het doel is dit pand te herontwikkelen en er een multifunctioneel gebouw van te maken waar mensen zich goed voelen, dat energie bespaart en waarin materialen worden hergebruikt. Na de duurzame renovatie krijgt het pand de naam Rura Nova. LG kan in de verduurzaming een belangrijke bijdrage leveren met klimaatbeheersing op maat, zonnepanelen en ledverlichting. Allemaal elementen waarop gebruikers aanzienlijk energie kunnen besparen.

LG en duurzaamheid

LG heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. In onze divisie AE (airconditioning en energy solutions) draait het bij alle apparatuur, zoals klimaatregeling, ledverlichting en zonnepanelen, om energiebesparing, zodat wij daarmee een positieve bijdrage aan een schonere en groenere wereld kunnen leveren. De proefkamer van Rura Nova is een uniek nieuw concept om op duurzame wijze een oplossing te bieden voor de leegstand van oude kantoren. In de herontwikkeling transformeert het bestaande object in een multifunctioneel, flexibel en zeer duurzaam gebouw dat helemaal klaar is voor de toekomst. Een visie en een project die perfect aansluiten bij de denkwijze van LG.

Meer informatie over Rura Nova vindt u hier:

http://www.ruranovaroermond.nl/


Javascript should be enabled to use this form.

Meer weten over onze producten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
 

Relevante artikelen