Einde aan R22, wat nu?

De in 2010 begonnen uitfasering van R22 koudemiddelen heeft 1 januari 2015 zijn laatste stadium bereikt. Vanaf deze datum mag er helemaal geen R22 meer worden gebruikt - niet in pure vorm en niet als onderdeel van andere servicekoudemiddelen. De uitfasering vloeit voort uit internationale afspraken, het Protocol van Montreal, om verdere aantasting van onze ozonlaag door chloorhoudende koudemiddelen, zoals R22, te voorkomen. Maar wat nu?

Wat houdt die laatst fase in?

Tot 1 januari 2015 mochten bestaande airconditioninginstallaties met R22 nog bijgevuld worden met geregenereerde (teruggewonnen en bewerkte) R22, maar nu niet meer. Dat betekent dat het bijvullen van zo'n installatie niet meer mag en dat zulke installaties steeds slechter zullen gaan werken en steeds meer energie zullen verslinden tot het echt einde verhaal is voor de installatie.

Wat kunt u doen?

Om problemen voor te blijven is het zaak om nu actie te ondernemen. Als het systeem dat toelaat, kunt u de installatie natuurlijk volledig ombouwen, zodat de R22 vervangen kan worden door een alternatief koudemiddel. Een ingrijpende operatie en dat terwijl de installaties die nog op R22 draaien in veel gevallen al wat ouder zijn en beduidend meer energie gebruiken dan de huidige generaties installaties van LG.

Overstappen loont

LG heeft een van de meest energiezuinige systemen in de markt; onlangs heeft Eurovent de scherpe prestaties van LG nog bevestigd. Energiebesparing levert zo veel op, dat de investering van een nieuwe LG installatie zeker loont. Dat is financieel gunstig én goed voor het milieu. Als ook de Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden toegepast, levert dat bovendien nog een aantrekkelijk belastingvoordeel op.

Een passend aircosysteem van LG

De specialisten van LG gaan graag vrijblijvend met u in gesprek over de vervanging van uw huidige airconditioningsysteem. Zij vinden zeker een passende oplossing voor uw situatie. U kunt heel gemakkelijk contact met ons opnemen.

Javascript should be enabled to use this form.

Meer weten over onze producten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
 

Relevante artikelen