LG lanceert milieuvriendelijke en efficiënte hydro kit op MCE 2012

AMSTELVEEN, 29 maart 2012 - Op de Mostra Convegno Expocomfort (MCE) 2012 in Milaan, een internationale vakbeurs op het gebied van huishoudelijke en industriële systemen, introduceert LG de Hydro Kit. Dit is een milieuvriendelijke HVAC-unit die airconditioning, vloerverwarming, radiatorverwarming en warmwatervoorziening voor sanitair combineert. Hiermee speelt LG in op de groeiende vraag naar centrale oplossingen.

Efficiënt & Innovatief

De Hydro Kit beheert de toevoer van warm water voor sanitair en vloerverwarming doeltreffender dan een conventioneel verwarmingssysteem en verbruikt hierbij aanzienlijk minder energie. Dankzij de geavanceerde pomptechnologie en een innovatieve compressor kan de Hydro Kit tot wel 77% energie besparen. Het systeem helpt hierdoor het milieu te beschermen: de CO2-uitstoot is 51% lager dan die van een conventioneel verwarmingssysteem. De Hydro Kit kan verbonden worden met de verschillende LG Multi V systemen zoals Multi V Plus; Sync of Water die respectievelijk lucht, water en grondbronnen gebruiken om een groen, milieuvriendelijk systeem te creëren. Vanwege het efficiënte energieverbruik werd de nieuwe Hydro Kit van LG, voorafgaand aan de MCE 2012, door Next Energynderscheiden als ‘Percorso Efficienza & Innovazione’-product (Efficiëntie- en Innovatietraject).

Prestaties

Het systeem is uitgerust met de inverter- en ‘two-stage’-compressortechnologie van LG. Zelfs wanneer de buitentemperatuur daalt tot -15°C, behoudt de Hydro Kit 100% van zijn verwarmingscapaciteit en een warmwatertemperatuur van maximaal 80°C. Hierdoor behaalt het systeem van LG een prestatiecoëfficient (COP) die meer dan 4 keer zo hoog is als die van een gewoon verwarmingssysteem. Bovendien kan de Hydro Kit tot 15% extra energie besparen door warmte te halen uit de omgevingslucht en die hulpbron te gebruiken om een gebouw te verwarmen of water te verwarmen voor huishoudelijk gebruik.

LG is trots de Hydro Kit te kunnen introduceren op deze editie van MCE. Dit product illustreert onze toewijding om een grotere energie-efficiëntie te bereiken en de norm te bepalen en te zetten voor milieuvriendelijke technologieën”, aldus Richard de Waal, Hoofd van LG Electronics Air Conditioning & Energy Solutions Benelux. “Dankzij innovatieve technologieën, zoals het warmterecuperatiesysteem, stelt de Hydro Kit ons in staat om onze levenskwaliteit te verbeteren en tegelijkertijd ons energieverbruik te verlagen en het milieu beschermen.”

De Hydro Kit wordt gelanceerd in 14 Europese landen, waaronder Nederland en België.

Javascript should be enabled to use this form.

Meer weten over onze producten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
 

Relevante artikelen