Het belang van een gezond binnenklimaat in scholen

Uit veel onderzoeken* blijkt dat het binnenklimaat in ongeveer 80% van de scholen onvoldoende is. De temperatuur in lokalen van scholen en kinderdagopvangcentra loopt al snel op en ook de vele computers produceren extra warmte. Dit resulteert in hoge CO2 concentraties en onaangename geuren.

De luchtkwaliteit van een klaslokaal is van groot belang om verschillende redenen. Het klimaat beïnvloedt ten eerste het leerproces van de leerlingen. In een te warm en slecht geventileerd klaslokaal kunnen leerlingen zich minder goed concentreren, hoofdpijn krijgen en zich vermoeid voelen. Dit resulteert in lagere cijfers op school en tevens in docenten die minder tevreden zijn.

Met een beter binnenklimaat in scholen zal de productiviteit direct toenemen. In een school met een goede ventilatie zullen de leerlingen en leraren actiever en scherper zijn. Bovendien zorgt een frisse school voor een hoger prestatievermogen en draagt het bij aan een goede gezondheid van de medewerkers en leerlingen waardoor het ziekteverzuim ook zal afnemen.

De LG oplossing: ERV ventilatieunits

LG kan met haar klimaatoplossingen bijdragen aan schone en gezonde scholen en kinderdagopvangcentra. Hier hebben wij een geschikte toepassing voor, die voldoet aan de ErP regels. Met deze oplossing ventileren wij naar behoefte met een hoog rendement. Ons ventilatiesysteem heeft een warmteterugwinningsunit en ventileert alleen op die momenten dat de luchtkwaliteit onvoldoende is.

Met onze LG ERV ventilatiesystemen kan de luchtkwaliteit in een ruimte verbeterd worden. De luchtkwaliteit wordt eenvoudig per ruimte geregeld op basis van de gemeten CO2-waarde. ERV staat voor decentrale CO2-gestuurde ventilatie met warmteterugwinning. In de unit is de luchttoevoer en de luchtafzuiging in één apparaat geïntegreerd. Per ruimte worden één of meerdere ERV units geplaatst en voorzien van een eenvoudig kanalensysteem direct door de gevel of het dak.

Voordelen ERV ventilatieunits

 

 • CO2-gestuurd
 • Voorzien van een hoogrendement WTW-stroomwisselaar
 • Laag geluidsniveau
 • 5 jaar garantie
 • Zelfstandige bediening van de toestellen of via centrale regelingen of GBS.
 • Lage onderhoudskosten
 • Gemakkelijk te installeren
 • Filters eenvoudig te vervangen

 •  

  Door het gebruik van hoogrendements warmtewisselaars en direct aangedreven gelijkstroommotoren hebben deze ventilatieunits een laag energieverbruik. Wij bieden een breed pakket aan en hebben voor elke situatie een geschikte oplossing. Vanaf begin mei kunnen de ERV ventilatiesystemen worden geleverd.

  Onze klimaatadviseurs kunnen u alles vertellen over de klimaatoplossingen voor scholen en geven u graag een advies op maat. Maak een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte aan.

  *Onderzoeken zijn van GGD en TNO

   

  Javascript should be enabled to use this form.

  Meer weten over onze producten?

  Neem vrijblijvend contact met ons op.

  Zou je dit veld nog in willen vullen?
  Zou je dit veld nog in willen vullen?
  Zou je dit veld nog in willen vullen?
  Zou je dit veld nog in willen vullen?
   

  Relevante artikelen