LG toont nieuwste klimaatoplossingen tijdens Kick-Off event in SugarCity

LG Electronics (LG) heeft het klimaatseizoen afgetrapt met een Kick-Off event in SugarCity in Halfweg. Tijdens dit event heeft LG haar partners een voorproefje gegeven van wat er dit jaar gaat komen op het vlak van klimaatoplossingen. Tevens kregen de ruim 200 aanwezige installateurs en adviseurs de kans om samen met een specialist van LG een wandeling te maken over de speciaal ingerichte LG mini-beurs, zodat ze met eigen ogen de nieuwste oplossingen konden bekijken.

Daarnaast waren er een aantal interessante sprekers die de aanwezige LG partners bijpraatten over de laatste trends en marktontwikkelingen. Zo kwamen thema’s als BIM en subsidiëring aanbod. 

Richard de Waal, Director of Air Conditioning & Energy Solutions bij LG Electronics, bijtte het spits af. Hij startte met een dankwoord richting de aanwezige installateurs en adviseurs die, vanwege het uitstekende werk dat zij verrichten, hebben bijgedragen aan de snelle groei van LG als aanbieder van klimaatoplossingen. Naast de flinke investeringen die het bedrijf de afgelopen jaren heeft gedaan in technische en commerciële ondersteuning, zijn er diverse productinnovaties binnen de line-up van klimaatoplossingen geweest. Zo introduceerde LG in 2013 het Multi V IV VRF-systeem en inmiddels heeft Multi IV zich bewezen als één van de meest energiezuinige systemen in de markt.

Naast de investeringen in R&D, is de afgelopen periode veel aandacht besteed aan het creëren en optimaliseren van tools voor partners. Een goed voorbeeld hiervan is de recent gelanceerde nieuwe versie van de LG Service App voor installateurs, die op basis van feedback uit de markt nu nog beter is. Ook lichtte de Waal toe hoe LG steeds vaker de B2B-markt bedient met totaaloplossingen die voortvloeien uit de nauwe samenwerking met andere divisies van het bedrijf, zoals hotel TV en de LG Styler voor het hotelwezen tot aan de LG Heineken koelkast en andere Digital Signage-oplossingen voor de retailsector.

Na het openingswoord van Richard de Waal, was het de beurt aan Niels Visser, Business Manager Unit Klimaattechniek bij Centercon. Hij licht in zijn sessie toe hoe de markt steeds meer behoefte heeft aan ontzorging en gemak, waardoor de vraag naar een one-stop-shop toeneemt. Samen met LG biedt het bedrijf daarom steeds vaker totaaloplossingen gericht op de specifieke behoefte van een individuele klant die als het ware plug & play zijn. Vervolgens gaf Visser alvast een sneak peek van de nieuwste oplossingen die dit jaar te verwachten zijn, waaronder de nieuwe RAC-units met een nog langere garantie en een compleet nieuwe line-up van Multi Split units tot wel 16,7 KW. Ook stond hij kort stil bij de Therma V-oplossing van LG. Deze warmtepomp voor de verwarming en warmwatervoorziening van woningen springt in op een nieuwe trend in de woningbouw; een groeiende behoefte aan energiezuinige oplossingen. De Therma V komt bovendien in aanmerking voor de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE).

Monica Mârza, BIM-specialist bij LG, gaf de aanwezigen een uitgebreide uitleg over de geschiedenis en adoptie van BIM voor ontwerp. BIM wordt steeds vaker gebruikt en daarom heeft LG heeft een simulatietool ontwikkeld die hierop aansluit. De LG Air Conditioning Technical Solution (LATS) is volledig geïntegreerd met BIM. Mârza demonstreerde vervolgens hoe de tool gebruikers in staat stelt om zeer eenvoudig complete HVAC-projecten te ontwerpen.

Gastspreker Stan Mens, consultant bij subsidieadviesbureau Hezelburcht, ging na een korte pauze dieper in op het thema subsidie. Zo heeft de Nederlandse overheid subsidies en andere fiscale regelingen in het leven geroepen om verduurzaming te bevorderen als onderdeel van het Energieakkoord en de Europese afspraken voor 2020. Dit zijn naast de ISDE, de Energie-Investeringsaftrek (EIA), Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Stimulering Duurzame energie (SDE+). Volgens Mens maakt de klimaatsector echter nog onvoldoende gebruik van de door de overheid beschikbaar gestelde subsidieregelingen. Hierdoor laat de markt volgens Mens kansen liggen om klimaatoplossingen nog aantrekkelijker te maken voor de klant.

Het afsluitende woord kwam van Richard de Waal die de genodigden alvast een geheel nieuw product liet zien; de LG Chiller. Deze luchtgekoelde chiller warmtepomp is vanaf nu te bestellen. Meer weten over deze en andere producten die tijdens dit Kick-Off event te zien waren? Houd de website https://www.lgklimaat.nl goed in de gaten voor het laatste nieuws.

 

Javascript should be enabled to use this form.

Meer weten over onze producten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
 

Relevante artikelen