LG introduceert de Inverter Scroll Chiller voor commercieel gebruik

LG Air Solutions (LG) brengt een geheel nieuwe luchtgekoelde warmtepomp op de Benelux-markt. De LG Inverter Scroll Chiller is ideaal voor commercieel gebruik. Dankzij de inverter-technologie kan de temperatuur van grote panden op een energie-efficiënte wijze naar de exacte wens van de eindgebruikers worden afgestemd. Deze technologie heeft zich reeds bewezen in de succesvolle Multi V-systemen van het bedrijf. Deze lancering zorgt ervoor dat LG Air Solutions nu in staat is om klanten een totaalpakket aan oplossingen te bieden, van Multi V VRF-systemen tot aan een complete line-up chillers. Met de introductie van de LG Inverter Scroll Chiller gaat LG zich ook richten op de koudwatermarkt in de Benelux.

LG Inverter Scroll Chiller nu beschikbaar in drie varianten

De nieuwe chiller is beschikbaar in zowel een cooling only als een warmtepomp variant. De 20 RT (ACHH020LBAA) heeft een vermogen voor koelen van 65 kW en verwarmen van 48 kW. De 40 RT (ACHH040LBAA) heeft een vermogen voor koelen van 130 kW en verwarmen van 95 kW. Tenslotte is er het 60 RT (ACHH060LBAA)-model. Dit model heeft een vermogen voor koelen van 196 kW en verwarmen van 143 kW. De 40RT- en 60RT-modellen zijn standaard voorzien van een gescheiden ontdooicyclus van respectievelijk 2 en 3 gescheiden koeltechnische systemen. De modellen zijn modulair op te bouwen tot maximaal 5 units.  

LG’s bewezen VRF-technologieën gebruikt in LG Inverter Scroll Chiller

De LG Inverter Scroll Chiller is standaard uitgevoerd met inverter-technologie. Dankzij deze technologie kunnen de compressoren traploos het exacte vermogen leveren dat op dat moment nodig is. Doordat alle compressoren inverter-gestuurd zijn, kan het vermogen traploos geregeld worden tussen de 10~100%. Doordat deze modellen beschikken over lauter inverter compessoren, is het gebruik van een soft starter overbodig. Dit levert gebruikers een flinke kostenbesparing op.

De compressoren zijn bovendien voorzien van ‘high pressure oil return’ (HiPOR)-technologie. Dit is een door LG gepatenteerd systeem. Bij conventionele systemen vindt de olieretour via de zuigzijde van de compressor plaats. Er ontstaat dan als het ware ‘kortsluiting’ tussen de hoge- en lagedruk, waardoor er rendementsverlies optreedt. Dankzij de HiPOR-technologie kan dit rendementsverlies worden voorkomen, omdat de olieretour alleen plaatsvindt in het hogedruk gedeelte van het systeem.

“We zien grote potentie in deze innovatieve line-up,” stelt Richard de Waal, directeur Air Conditioning & Energy Solutions bij LG Electronics Benelux. “Enerzijds door de uitfasering van R22 die voortvloeit uit de internationale afspraken met betrekking tot de F-gassen verordening, waardoor er een grote vervangingsmarkt van R22 Chillers aankomt en hier spelen we op in. Anderzijds verwachten we marktaandeel te kunnen winnen met koudwatersystemen doordat de Europese wet- en regelgeving steeds scherper gaat kijken naar de hoeveelheid koudemiddelinhoud per vierkante meter. Deze energie-efficiënte modellen springen daarom perfect in op de toenemende vraag vanuit de markt. Naast deze luchtgekoelde warmtepomp chillers, hopen we in de nabije toekomst deze line-up verder uit te breiden met water water warmtepompen.”

Overige features zijn:

  • Standaard voorzien van 5 inch HMI Touch Controller
  • Hoog seizoensrendement van ESEER 4.9
  • Zeer stabiele wateruittrede temperatuur door inverter-techniek
  • Compacte afmetingen
  • Standaard voorzien van gecoate condensor (black fin)
  • Volledig inverter gestuurd

Bewezen kwaliteit in elk seizoen

Er draaien reeds twee projecten in Nederland waar de LG Inverter Scroll Chiller is geïnstalleerd, waaronder bij Meco. Voorafgaand aan de officiële productlancering heeft LG deze twee projecten uitvoerig gemonitord onder de klimaatomstandigheden in de Benelux. De chiller heeft zich bewezen in alle seizoenen en is klaar om de markt op te komen. Lees meer over dit project op: https://www.lgklimaat.nl/referenties/referentieitem/287/meco-kiest-voor-lg-multi-v-en-lg-warmtepomp-lg-klimaat.

Energieterugwinning, energiebesparingen, milieuvriendelijkheid en comfort zijn sleutelwoorden in de bedrijfsstrategie van LG Electronics Air Solutions. Zo’n tien jaar geleden maakte de onderneming een switch van airco-specialist naar aanbieder van complete HVAC-oplossingen. Sindsdien heeft LG haar specialisme verder uitgebreid. Het bedrijf biedt nu ook een breed scala aan sectorspecifieke oplossingen voor zowel het residentiële segment, de industriële sector als retail-omgevingen.

Javascript should be enabled to use this form.

Meer weten over onze producten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
 

Relevante artikelen