Therma V: De opkomst van de lucht-water warmtepomp

Toen de hybride auto voor het eerst op de markt verscheen, wogen consumenten de ecologische voordelen af tegen de algemene opvatting dat milieuvriendelijke voertuigen minder presteerden dan hun tegenhangers met een verbrandingsmotor. Maar de snelle ontwikkelingen op het gebied van hybride en elektrische auto's hebben ervoor gezorgd dat autofabrikanten het beeld rondom milieuvriendelijke voertuigen proberen te kantelen. Want als je een moderne trein met een antieke stoomlocomotief vergelijkt, vraag je je toch ook niet af welk van de twee krachtiger is? Inmiddels is er veel progressie geboekt op het gebied van milieuvriendelijke voertuigen en energiebronnen. Een andere markt waarin drastische veranderingen gaande zijn, is de bouwsector. Daar zijn milieuvriendelijke kantoren en woningen de nieuwe trend.

Groen zijn is niet meer alleen voor milieuactivisten
Het milieubewustzijn van veel consumenten over de hele wereld is groeiende, maar ook consumenten die zich niet om het milieu bekommeren kunnen baat hebben bij milieuvriendelijke verbeteringen aan hun huis of kantoor. Voor voorstanders van energieonafhankelijkheid illustreert de recente crisis in Oekraïne hoe gevaarlijk het is om afhankelijk te zijn van één leverancier voor een belangrijke energiebron zoals aardgas. Naarmate de relatie tussen Rusland en Europa meer onder druk komt te staan, wordt de dreiging voor afname van de gastoevoer namelijk groter. Om deze dreiging het hoofd te bieden, installeren huiseigenaren in Europa lucht-waterwarmtepompen en nemen ze andere stappen om meer energieonafhankelijk te worden.

Voor wie het morele appèl van de milieubeweging of de huidige geopolitieke ontwikkelingen geen argumenten zijn om te investeren in milieuvriendelijke producten, kan de wens om de maandelijkse energierekening omlaag te brengen een aantrekkelijke reden zijn om de stap te wagen. Hoewel de investering op lange termijn meer dan terugverdiend wordt, deinzen veel mensen terug voor de hoge aanschafkosten van zonnepanelen, lucht-waterwarmte pompen en andere milieuvriendelijke technologieën. Maar naast een verbetering van de effectiviteit van deze technologieën, is er ook sprake van een gestage prijsdaling. Sinds kort geven overheden bovendien belastingvoordelen en andere stimulansen aan huiseigenaren voor het installeren van milieuvriendelijke technologieën. In combinatie met de dalende prijzen van groene technologie zijn deze overheidssubsidies vaak het laatste duwtje in de rug voor consumenten die hun huis en kantoor energiezuiniger willen maken, maar daarvoor niet over de financiële middelen beschikken.

Lucht: de ultieme duurzame energie
Door het toenemende gebruik van lucht-waterwarmtepompen voor verwarming ontstaat er een verschuiving weg van aardgas en olie. Deze interessante technologie staat volgens velen symbool voor de volgende stap in duurzame energie. Een lucht-water warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht om water in huis op te warmen en heeft hiervoor slechts weinig elektriciteit nodig. Door warmte van buiten naar binnen te vervoeren, kan de lucht-water warmtepomp meer warmte-energie in een huis krijgen dan dat deze onttrekt aan het elektriciteitsnet.

De LG Therma V: slimmer en zuiniger
Huiseigenaren die voor groene oplossingen kiezen, doen dit meestal om het milieu te beschermen, energieonafhankelijk te zijn of hun maandelijkse energielasten te verminderen. De Therma V, de innovatieve lucht-water warmtepomp van LG, voldoet aan al deze eisen, waardoor het een uitstekende keus is voor iedereen die zijn huis of kantoor wil verbeteren. De Therma V van LG is uitgerust met een zeer effectieve warmtepomp met energielabel A++. Daarnaast beschikt de Therma V buitenunit over een BLDC-ventilatormotor die ten opzichte van een AC-motor bij een laag toerental een extra energiebesparing tot 40% mogelijk maakt en bij een hoog toerental tot 20%. Het systeem is volledig compatibel met radiatoren, boilers en zonnepanelen, waardoor het overal toegepast kan worden. Gebruik van de Therma V van LG verlaagt de CO2-voetafdruk van een gebouw en verlaagt de maandelijkse energiekosten. Therma V is de perfecte oplossing voor iedereen die groen wil zijn, om welke reden dan ook.

 

Javascript should be enabled to use this form.

Meer weten over onze producten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
 

Relevante artikelen