LG in beeld - Vijf belangrijke afwegingen voor hoteliers die een klimaatsysteem willen aanschaffen

Lees het derde artikel van de serie LG in beeld. In deze serie leert u het team achter LG Air Solutions beter kennen. In het derde artikel introduceren wij Wilco Henzen, Sales manager bij LG Air Solutions. Hij vertelt over de hotelmarkt en waar je als hotelier op moet letten bij het aanschaffen van een klimaatsysteem.

Vijf belangrijke afwegingen voor hoteliers die een klimaatsysteem willen aanschaffen

Het is een typische investering die voor veel hoteliers maar eens in de zoveel jaar voorkomt, maar toch een grote impact heeft op de toekomstige beleving van gasten; de airconditioning en verwarming. Waarmee moet allemaal rekening worden gehouden bij het kiezen van een klimaatoplossing en is deze keuze duurzaam?

Techniek staat niet stil
Een van de grootste valkuilen bij het kiezen van een klimaatsysteem voor een hotel, is dat de technologische veranderingen ontzettend hard gaan. Wie een keuze maakt bij de start van de bouw van een nieuw hotel, loopt het risico alweer achter te lopen tegen de tijd dat het gebouw wordt opgeleverd. Kies daarom voor een partner die veel doet op het vlak van R&D en innovatie, zodat zij hierin kunnen adviseren.

Omdat wij dagelijks hotels bezoeken, en contact hebben met alle beslissers in de hotellerie hebben wij veel kennis van de trends en ontwikkelingen in deze branche. Hierdoor weten onze klanten zeker dat ze niet bij de opening systemen in gebruik moeten nemen, die eigenlijk alweer verouderd zijn.

Koeling en verwarming = lage energierekening
Het klinkt misschien logisch om op zoek te gaan naar verschillende systemen voor koeling en verwarming. Dat was vroeger ook zeker het geval en in sommige hotels nog steeds, maar inmiddels zijn er geïntegreerde systemen te verkrijgen die beide kunnen. De LG Multi V warmtepomp, bijvoorbeeld, kan iedere kamer onafhankelijk koelen en/of verwarmen.

Eenvoudige bediening -> tevreden gasten
Kapotte airco’s, een verwarming die onmogelijk te bedienen is; op veel hotelreview-websites zijn klimaatsystemen een grote bron van ergernis. Het probleem blijkt vaak niet te liggen bij het niet (of slecht) functioneren van het systeem, maar in de complexe bediening. Nu klimaatsystemen steeds veelomvattender worden, hebben veel leveranciers de neiging om dat te laten zien in de bediening. Het gevolg is dat veel hotelgasten niet meer overweg kunnen met de complexe displays; het gevolg is niet alleen veel frustratie bij gasten, maar ook bij de receptie en technische dienst. En dan hebben we het nog niet eens over de onnodige draaiuren die het systeem maakt door foutief gebruik.

De ervaring leert dat de bediening van een klimaatsysteem nog eenvoudiger moet zijn, dan die van een smartphone; zo zorg je voor een positieve klantbeleving en voorkom je negatieve reviews op internet over de airco en/of verwarming.

Klimaateisen
Wie een klimaatsysteem voor de toekomst gaat aanschaffen, wil goed nadenken over de energiezuinigheid – niet alleen om de energierekening te beperken, maar ook om de impact op het milieu zo klein mogelijk te maken of zelfs energieneutraal te werken. Een warmtepomp zoals de eerdergenoemde LG Multi V is energiezuiniger dan veel andere oplossingen, dat is de afgelopen jaren al gebleken uit diverse hotel projecten die zijn gemonitord.

Wat ook belangrijk is om mee te nemen in de beslissing, is dat gas als warmtebron steeds meer op de achtergrond raakt: zo hebben we in Katwijk een hotel voorzien van een all electric klimaatoplossing. Dit hotel gebruikt geen gas en de door het hotel gebruikte zonnepanelen worden gebruikt om de warmtepompen mede hun werk te laten doen, waardoor er direct kosten bespaard worden en er op een duurzame wijze energie wordt opgewekt en gebruikt. 


Wensen kunnen op maat worden bediend
Wie op internet op zoek gaat naar oplossingen voor airconditioning of verwarming, ziet door de bomen al gauw het bos niet meer. Het lijkt alsof er honderden aanbieders zijn met even zoveel verschillende systemen, die bijna niet onderling te vergelijken zijn.

Als marktleider op het gebied van hotelklimaatoplossingen en hoteltelevisie, helpen we onze klanten graag om de beste oplossingen te kiezen – of het nu gaat om vijf of vijfhonderd kamers. In onze showroom in Amstelveen laten we graag onze apparatuur in werking zien. Maar omdat we weten dat ieder hotel zijn eigen wensen en aandachtspunten heeft, denken we graag mee. Dit jaar hebben we al meer dan 6.500 hotelkamers uitgerust met LG-oplossingen, van boetiekhotels tot aan grote ketens. En om ons volledig in te kunnen leven in uw situatie, dan blijven we met alle plezier een nachtje slapen zodat we het best mogelijke advies kunnen geven.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Lees hier het vorige artikel van LG in beeld.

Javascript should be enabled to use this form.

Meer weten over onze producten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
 

Relevante artikelen