LG presenteert nieuwe MULTI V 5 warmtepomp tijdens event in het Spoorwegmuseum

LG Electronics (LG) heeft in het Spoorwegmuseum in Utrecht het nieuwe MULTI V 5 warmtepompsysteem geïntroduceerd. Tijdens dit event heeft LG haar partners een eerste blik geboden op dit energiezuinige systeem. Naast de lancering van deze nieuwe warmtepomp, die ideaal is voor all electric en BENG-projecten, had LG een aantal interessante (gast)sprekers uitgenodigd.

De directeur van de Air Solutions divisie, Richard de Waal, startte met een terugblik op het afgelopen jaar. Zo gaf hij aan dat het bedrijf de afgelopen periode veel heeft geïnvesteerd in het verlagen van het energieverbruik, zowel in het productieproces als de daadwerkelijke producten. Als een van de grootste spelers in deze branche probeert LG op die manier een steentje bij te dragen door enerzijds milieuvriendelijke en recyclebare materialen gedurende het productieproces te gebruiken, maar ook door te blijven innoveren. Hierdoor heeft het bedrijf flinke slagen gemaakt op het vlak van energie-efficiënte producten, zonder dat dit ten koste gaat van het comfort van de eindgebruiker. Zo ook op het gebied van warmtepompen, vandaar dat de gloednieuwe MULTI V 5 binnenkort beschikbaar is in de Benelux.

Martin Pennings, Service Manager van LG Air Solutions, en Roel Drenth van Centercon vertelden vervolgens meer over de unieke voordelen en de technische specificaties van de nieuwe warmtepomp. Zo zorgt het innovatieve Dual Sensing Control ervoor dat het VRF-systeem als enige op de markt niet alleen de temperatuur, maar ook de luchtvochtigheid meet om zo de koeling en verwarming zo efficiënt mogelijk te regelen. Dankzij de biomimetische ventilator, een vierzijdige warmtewisselaar, en de verbeterde prestaties van de compressor zijn de efficiëntie en de capaciteit van de LG MULTI V verder verbeterd.

De topprestaties van dit vernieuwde warmtepompsysteem zijn zelfs door onafhankelijk keuringsinstituut Eurovent bevestigd. Eurovent is een onafhankelijke Europese belangenorganisatie voor de HVAC-branche. De president van kwaliteitskeurmerk Eurovent, Erick Melquiond, was aanwezig om het publiek meer te vertellen over hoe het certificeren van HVAC-producten in zijn werk gaat. De organisatie test niet alleen het product zelf, maar ook het productieproces. Hierdoor is het onder meer mogelijk voor de installateur en eindgebruiker om producten op een eerlijke wijze met elkaar te vergelijken. Het behalen van deze certificering is dan ook zeker iets om trots op te zijn, besloot Melquiond zijn betoog.

Naast Melguiond was de Belgische Guido Thys uitgenodigd. Thys gaf op een zeer geanimeerde wijze zijn visie op ondernemen. De derde en laatste spreker was Professor Jan Rotmans, een pionier en visionair op het gebied van duurzaam ondernemen. Hij was ooit de jongste hoogleraar in Nederland en de eerste in Nederland die op klimaatverandering promoveerde. Rotmans had een duidelijke boodschap voor de aanwezige installateurs; omarm innovatie, voordat het te laat is!

Meer weten over de mogelijkheden van de MULTI V 5?
Klik hier.

Javascript should be enabled to use this form.

Meer weten over onze producten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
 

Relevante artikelen