De technologie achter inverters – deel 2

In deel 1 van deze blog beschreven wij de toegevoegde waarde van inverter technologie al aan de hand van verschillende voorbeelden. In deel 2 laten we zien waarom de LG inverters onderscheidend zijn.

Energiebesparend

LG inverters verbruiken minder energie bij een lage belasting vergeleken met producten die voorzien zijn van een constante snelheid. Hierdoor besparen zij jaarlijks veel energie.

Traditionele compressoren met een constante snelheid kunnen gebruik maken van een vaste snelheid of het product stopzetten. LG inverters passen daarentegen de output aan, aangezien de snelheid aangepast kan worden. Omstandigheden kunnen ieder moment veranderen. De slimme compressor werkt hard tijdens het warmste moment van de dag en remt af als de temperatuur daalt. Op deze manier worden de juiste condities toegepast waardoor veel energie wordt bespaard.

Comfort

De temperatuur van een kamer die is voorzien van een airconditioner met een constante snelheid, verandert continu. De airco gaat namelijk aan wanneer het warm wordt en uit wanneer de gewenste temperatuur is bereikt. LG inverters behouden daarentegen continu de gewenste temperatuur, omdat de inverter langzaam blijft draaien op een constante temperatuur. Zodra het extreem warm is, zijn de LG inverters in staat om in een hogere snelheid te opereren waardoor de temperatuur daalt. 

Wat onderscheidt LG inverters van andere inverters? LG inverters gebruiken slimme sensoren in de VRF-systemen, waardoor ze de temperatuur en druk meten. Door middel van de drukcontrole kunnen LG inverters een snellere en nauwkeurigere controle uitvoeren dan producten die alleen over een temperatuurcontrole beschikken.

Dankzij deze slimme sensoren, kunnen de inverters de snelheid van de compressoren aanpassen waardoor de gewenste temperatuur snel wordt bereikt. Een slimme inverter zorgt voor een aangename snelle verkoeling, terwijl constante snelheid compressoren dezelfde temperatuur pas later bereiken en deze niet kunnen vasthouden. Slimme inverters verzekeren dat de kamertemperatuur constant blijft.

Betrouwbaarheid