<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=454417494919373&ev=PageView &noscript=1"/>

Een kijkje achter de schermen bij het LG Air Solutions onderzoekslab

Het research & development (R&D) lab van LG Air Solutions houdt zich voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe HVAC-technologieën. Om een belangrijke rol te blijven spelen in de HVAC-markt, heeft LG verschillende ingenieurs en onderzoekers in dienst die zich focussen op productinnovatie. In dit artikel geven we je graag een kijkje achter de schermen.

 Omgevingskamer

Sensoren Warmte Luchtvochtigheid
Sensoren meten de warmte, luchtvochtigheid en luchtstroming

In de omgevingskamer testen de onderzoekers de temperatuur, snelheid, luchtvochtigheid en luchtstroming. Ze meten deze factoren en zorgen dat de LG-airconditioners zo efficiënt mogelijk functioneren. De kamer is gevuld met verschillende sensoren die verdeeld zijn over de gehele ruimte, van plafond tot vloer. De sensoren registreren de condities op ieder moment en deze data wordt vervolgens gebruikt om te zien in hoe de lucht wordt verspreid door de kamer. De onderzoekers ontwikkelen ook methodes om de luchtstroming niet direct op mensen te richten, om zo het comfort te maximaliseren.

Geluids- & vibratiekamer   

Geluidskamer
Geluidsuitstoot wordt getest in de geluids- en vibratiekamer

In de geluids- en vibratiekamer wordt de locatie en intensiteit van het geluid getest. Door het lokaliseren van het geluid, kan de uitstoot worden verlaagd. Zodra je de kamer binnenkomt lijkt het echt alsof je je gehoor bent kwijtgeraakt. Deze volledige stilte zorgt ervoor dat de testresultaten zo nauwkeurig mogelijk zijn. Onderzoekers gebruiken speciale camera’s die in staat zijn om de bron en intensiteit van het geluid te meten. Deze testen zijn van belang voor het verminderen van geluidsoverlast en het creëren van een comfortabele omgeving.

Temperatuur- & luchtvochtigheidskamer

 Buitenomgeving Weercondities TestenBuitenomgeving kan nagebootst worden voor het testen van extreme weercondities

Met de temperatuur- en luchtvochtigheidskamer kunnen onderzoekers bijna alle weersomstandigheden simuleren, zodat ze de prestaties van airconditioners in verschillende omstandigheden kunnen testen. Deze strenge klimaattesten verzekeren ons dat de LG-airconditioners bestand zijn tegen alle omstandigheden en altijd comfort kunnen bieden.

 

Compressiekamer