LATS; LG Air-conditioner Technical Solutions, de beste ondersteuning voor het ontwerp van uw systeem

Door Jaap van der Vinne, Sales Support Engineer bij LG Electronics Air Solutions

Het heeft nog steeds zijn charme; van een mooi project de tekening openklappen, potlood en lineaal erbij en ontwerpen. Wel tijdrovend en ook meer foutgevoelig. Op papier is het nog uit te gummen, maar als het eenmaal geinstalleerd is dan hebben we toch een onaangename situatie. Met moderne, geïntegreerde software kun je al tijdens het ontwerpen de werking simuleren en controleren, zodat je tijdig het ontwerp kunt aanpassen. Dat maakt het ontwerpproces efficiënter en minder foutgevoelig.

Of het nu gaat om nieuwbouw- of renovatieprojecten, retailzaken, grote hotels of kleine zalen: bij ieder project is het van belang om te werken met de juiste informatie. Het bijzondere aan deze branche is dat er geen algemene oplossingen bestaan die je overal kunt toepassen, omdat iedere ruimte of situatie weer anders is. Hierdoor vraagt elk project om maatwerk en is het maken van een juiste berekening cruciaal voor het slagen van het project.

De huidige markt is flink in beweging en de energietransitie van gas naar gasloos s aan de orde van de dag. Of het nu gaat om nieuwbouw, renovatie of een gebouw een andere functie geven de keuze voor een warmtepompsysteem leeft enorm. Is mijn gebouw hiervoor geschikt? Hoe zit het met leiding afstanden? Wat wordt mijn energie voordeel? De opstelling van het buitendeel, hoe zit dit met geluid- en de luchtstromen tijdens het hele jaar?  Dan is het van belang om te werken met de juiste informatie, want niets is standaard. Daar kunnen wij u optimaal mee ondersteunen.

Door de klimaatsystemen vooraf virtueel te tekenen, te testen en te keuren, weet je zeker dat het werkt en kom je niet voor een onaangename verrassing te staan na de installatie. De software van LG maakt dus het ontwerpproces efficiënter en minder foutgevoelig. De gemiddelde werktijd op het te ontwerpen HVAC-project wordt namelijk aanzienlijk verminderd: er is tot 60 procent minder tijd nodig voor het intekenen van leidingwerk, bepaling en verloop van de condensafvoer en het aangeven van de juiste data bekabeling.

Met LG Air Solutions bieden we daarom de beste software ontwerptools.

Onze 5 engineerings-oplossingen op een rijtje:

1. LATS Energie: Met deze tool krijgt uw opdrachtgever inzicht in zijn energie verbruik van het geselecteerde LG klimaat systeem. Doordat het ook mogelijk is een goed vergelijk te maken met bijvoorbeeld zijn bestaande (oude) verwarmingssysteem kan een keuze voor vervanging beter gemaakt worden.

2. LATS Energy PRO, Building Energy Modeling.Ten opzichte van LATS Energy gaan we nog een stap verder. Ideaal voor projecten die gaan voor een LEED- of Breeam-certificering.

3. LATS HVAC: de eerste model selectie ter uitwerking als systeemtekening. Een snelle en eenvoudig uit te voeren check of we binnen de richtlijnen van het VRF ontwerp blijven. Leidinglengtes, diameters, hoogte verschillen enz.
Bij een juist technisch ontwerp geeft het LATS HVAC hierop zijn goedkeuring.

4. LATS CAD & LATS REVIT: het LG systeem gaan we samen met U nu implementeren in de gebouwtekening. Via LATS CAD in de 2D variant of via LATS Revit in 3D. Zeer nauwkeurig en zo voorkomen we mogelijke issues doordat we meerdere installaties in het gebouw op tekening gaan samenvoegen.

5. LATS CFD: simulatie programma.

Naast aan de eigen medewerkers, stelt LG de software ook beschikbaar aan externe adviseurs, architecten en installateurs, zodat de gehele keten op dezelfde manier werkt. Deze software en ondersteuning wordt ook aangeboden door onze distributiepartner Centercon en kan daar direct worden aangevraagd.

Het gebruik is laagdrempelig, zodat ook mensen zonder specifieke kennis met wat begeleiding aan de slag kunnen. En juist omdat er zoveel onderdelen zijn in de keten, is het belangrijk dat iedereen met de juiste informatie werkt.

Meer weten over de ontwerp- en testoplossingen van LG voor Climate Solutions? Neem contact met ons op!

Javascript should be enabled to use this form.

Meer weten over onze producten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
 

Relevante artikelen