Nationaal Militair Museum toneel van nieuwste klimaatoplossingen tijdens Kick-off event LG

Het Nationaal Militair Museum in Soest was 20 maart 2018 het toneel van het LG/Centercon Kick-off Event. Tijdens dit event trapt LG samen met haar partners het klimaatseizoen af en tonen zij een greep uit hun productportfolio, waaronder de nieuwste klimaat-oplossingen. Tevens staat het programma van de kick-off elk jaar garant voor diverse interessante sprekers die ingaan op de ontwikkelingen en trends in de HVAC-markt.

De kick-off werd geopend door Peter Verkempynck, Directeur LG Air Solutions Europe. Hij startte met een dankwoord richting de aanwezige installateurs en adviseurs voor hun bijdrage aan de sterke groei van LG. Mede dankzij de samenwerking met deze partners heeft LG een nummer 3 positie kunnen innemen in de Nederlandse HVAC-markt. Daarnaast gaf Peter aan dat de markt flink in beweging is. Ontwikkelen als NOM en wet- en regelgeving op het gebied van duurzaamheid blijven de markt uitdagen om te innoveren. Wat dit jaar voor LG resulteert in een overstap naar koudemiddel R32.

Prestigieuze projecten en nieuwe producten

Na dit openingswoord was het de beurt aan Niels Visser, Business Manager Unit Klimaattechniek bij Centercon, om de ruim 200 aanwezige partners meer te vertellen over een aantal innovatieve projecten en de nieuwste producten van LG.

Een project waarin de kracht van de producten van LG volledig tot zijn recht komt is Tankstation Shell de Rijp. Dankzij de Multi V5, de Cassette en de Therma V kunnen zowel de shop, de bakkerij als de wasboxen volledig elektrisch draaien. Dit maakt Shell de Rijp het eerste all electric benzinestation in Nederland.

Daarnaast stond Niels stil bij een project met unieke features, namelijk EMM International in Zwolle. Het hoofdkantoor van deze non-paint specialist profiteert van een optimaal binnenklimaat door onder andere de Multi V 5, Therma V en 27 kanaalunit binnendelen.

Aan Niels tenslotte de eer om aanwezige installateurs en adviseurs te introduceren met de nieuwste producten waaronder HR Boxen voor de Multi V met 6 en 8 poorten, een nieuwe wandunit voorzien van Dual Compressor en een nieuwe Cassette met bewegingssensor. Ook stond hij stil bij de nieuwe line-up units van onder de 10 KW op R32 en de nieuwe Multi V Modular. Een innovatieve oplossing voor projecten waar de opstelling, esthetiek of geluid van de buitenunit een probleem vormt zoals bijvoorbeeld in het centrum van Amsterdam het geval is.

Duurzame innovaties

Vervolgens was het aan Roel Drenth, Accountmanager LG Climate Solutions bij Centercon, om het al eerder benoemde R32 nader toe te lichten. Op dit moment bevindt de HVAC-sector zich in een uitfaseringsfase, koudemiddel R410A maakt plaats voor een duurzamer koudemiddel namelijk R32. Dit koudemiddel beschikt over een lager GWP (Global Warming Potential) waardoor het een milieuvriendelijker alternatief vormt voor R410A. Naast het duurzame aspect ligt ook het rendement van R32 hoger, hierdoor is het heel geschikt voor warmtepompen vanwege de hoge eindgastemperatuur. LG heeft dan ook de keuze gemaakt om voor de single en multi units volledig over te stappen op R32.

Naast zelf te blijven ontwikkelen in producten stimuleert LG ook ambitieuze studenten om te blijven innoveren. Mijne Jansma, Docent aan de Hogeschool Utrecht en begeleider van het project Selficient toonde dit met zijn verhaal. Selficient betreft een project waarin studenten van de Hogeschool Utrecht volledig zelfstandig een duurzaam huis hebben ontwikkeld. Dit huis van de toekomst is volledig zelfvoorzienend en maakt gebruik van een modulair en circulair systeem. Zowel LG als Centercon hebben door productsponsering een enorme bijdrage geleverd aan het realiseren van de ambities van deze studenten en de oplevering van het Selficient project.

(Smart) Technology verandert de wereld

Nieuwe technologieën en ontwikkelingen veranderen de wereld om ons heen in rap tempo, zo ook op het gebied van energie. In de presentatie van Wilco Henzen, Consulting Sales Manager bij LG Air Solutions werd hier uitgebreid bij stilgestaan. Steeds meer mensen krijgen namelijk interesse in duurzame oplossingen zoals warmtepompen, BENG en NOM-woningen. Deze omslag wordt door de overheid extra gestimuleerd door middel van subsidies. Een interessant gegeven voor installateurs die dit mee kunnen nemen in hun aanvragen, om duurzame oplossingen voor de eindgebruiker nog interessanter te maken. Hoewel de omslag positief is ziet Wilco ook nog een aantal uitdagingen, deze bevinden zich voornamelijk in de bestaande bouw. Het realiseren van energiebesparing in deze woningen kost vaak meer tijd en daardoor ook geld. Nieuwbouwhuizen worden ingericht op de energietransitie, dit is bij bestaande gebouwen niet het geval waardoor je beter moet kijken naar de mogelijkheden en opbrengsten.

  Na de presentatie van Wilco nam Erik Stolk het stokje over. Als Account Manager bij Centercon bevestigde Erik het verhaal van Wilco door de aanwezigen mee te nemen in een reis door de tijd. Hierin stond hij stil bij alle verschillende vormen van verwarmen die in het verleden gebruikt zijn; van hout- en kolenkachels tot cv-ketels. Daarnaast gaf Erik zijn visie op de toekomst en de manier waarop we onze woningen kunnen, en moeten, gaan verwarmen willen we de klimaatdoelstellingen behalen. We zullen op termijn volledig afscheid nemen van gas en de overstap maken naar all-electric oplossingen zoals een warmtepomp, al dan niet in combinatie met zonnepanelen.

De presentaties werden afgesloten door gastspreker Helga van Leur. Als meteoroloog en voormalig weervrouw, deelde zij haar visie op het klimaat, de klimaatverandering en de bijdrage die installateurs kunnen leveren om de huidige situatie een halt toe te roepen. Helga gaf de aanwezigen mee dat ze niet alleen op de feiten moeten letten, maar dat het gevoel van de consument een veel groter aandeel heeft in het maken van duurzame keuzes. Het betreft mensen hun huis, hun veilige plek, en dat maakt het een belangrijke gevoelskwestie.

Javascript should be enabled to use this form.

Meer weten over onze producten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
 

Relevante artikelen