LG in de media

Afgelopen maand verschenen de producten en klimaatoplossingen van LG meerdere keren in de media. Diverse vakbladen hebben aandacht besteed aan onder andere de LG Therma V Monobloc, de Multi V Modular en de Integrated Water Tank. Ook verscheen er een uitgebreide case beschrijving over het project ‘Basisschool De Vonder’. Bekijk hieronder een selectie uit de verschenen artikelen:


Klimaatconcept voorziet basisschool van gezond binnenklimaat

Een comfortabel binnenklimaat is voor scholen essentieel, zeker in tijden waarin er hoge eisen worden gesteld aan schoolgebouwen. Installatiebedrijf Schellens ontwikkelde in samenwerking met Centercon en LG het klimaatconcept FLOO®. Dit concept zoekt de juiste balans tussen gezondheid (ventilatie), comfort (goed regelbare verwarming en koeling) en energiebesparing. Basisschool De Vonder uit Riel is eind oktober als eerste met dit concept opgeleverd. Lees hier de uitgebreide case beschrijving over dit project.


LG Therma V Monobloc, een warmtepomp voor beperkte ruimte

LG introduceert de Therma V Monobloc voor woningen waarin beperkte ruimte aanwezig is. Het watertemperatuurbereik is 65 graden Celsius zonder toevoeging van elektrische heaters. Met alleen wateraansluitingen naar het buitendeel en beperkte bedrading is deze warmtepomp zonder koeltechnische handelingen te installeren. De bediening en een eventuele boiler zijn de enige componenten in huis. De kleine buitenunits kunnen vrijwel overal gemonteerd worden.

Lees meer over de features van de LG Therma V Monobloc in onderstaande publicaties:


Geen plek voor een buitendeel van de warmtepomp?

Het is niet altijd mogelijk om het buitendeel van een klimaatsysteem te plaatsen, denk aan strenge geluidsnormen en esthetische redenen. Een goed voorbeeld is de binnenstad van Amsterdam waar op veel plekken simpelweg onvoldoende ruimte is voor buitendelen en er strenge geluidsnormen gelden. De LG Multi V Modular biedt in die situaties een passende oplossing: dankzij de kleine afmetingen en het lage geluidsniveau van de compressor en de condensor kan het buitendeel van de warmtepomp ook binnen geïnstalleerd en bediend worden.

Bekijk de video over de LG Multi V Modular op Installatietotaal.


Ook installateurs profiteren van Energie-investeringsaftrek

Investeren in energiezuinige technieken, zoals zonnepanelen en VRF-systemen kan ondernemers ook in 2018 een aantrekkelijk fiscaal voordeel opleveren dankzij de regeling Energie-investeringsaftrek. Echter voldoen niet alle VRF-systemen aan de gestelde criteria. Waar moet je als installateur op letten bij de selectie van een systeem?

Lees meer over de Energie-investeringsaftrek in Gawalo, editie mei 2018.


Zeer compacte lucht-water-warmtepomp

LG introduceerde de Integrated Water Tank. Deze zeer compacte lucht-water-warmtepomp bestaat uit een buitenunit en een geïntegreerde boiler voor warm water van 200 liter. De IWT kan worden toegepast bij nieuwbouw, renovatie en appartementencomplexen. Traditionele systemen maken gebruik van een aparte watertank, een buffertank, een AWHP indoor unit en waterleidingen. De IWT combineert al deze elementen in een geïntegreerde unit, inclusief het leidingwerk.

Het artikel over de Integrated Water Tank verscheen in Energiegids op 23 mei.

Javascript should be enabled to use this form.

Meer weten over onze producten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
 

Relevante artikelen