3 manieren waarop gebouwbeheerders energie kunnen besparen als nooit tevoren

Veel organisaties verspillen nog steeds onnodig veel energie terwijl een lager energieverbruik in gebouwen een positief effect heeft op de veiligheid, de milieukwaliteit, het comfort, de energiekosten en uiteindelijk de winst van een organisatie. Met name commerciële gebouwen die qua omvang en complexiteit steeds groter worden, zoals kantoren, hotels, fabrieken en luchthavens, kunnen nog flinke stappen zetten.

Ga maar na; 30 tot 45 procent van het energieverbruik wordt besteed aan verwarming en koeling van het gebouw. Hierbij gaat echter 30 procent van het totale energieverbruik verloren. Deze energieverspilling gaat in veel gevallen ook nog gepaard met een toenemende hoeveelheid koolstofuitstoot. Inefficiënte ontwerpen, HVAC-installaties of systeemcontroles spelen allemaal een rol in deze verspilling. Maar welke factoren in het energieverbruik van gebouwen kunnen de energieverspilling juist verminderen? We zetten de belangrijkste hieronder voor je op een rij.

1. Energie besparen door het ontwerp

Het ontwerp en de constructie van een nieuwbouwproject zijn van grote invloed op de uiteindelijke efficiëntie van het gebouw. Factoren als bouwmaterialen, isolatie en de ligging van het gebouw dragen allemaal bij aan het verminderen van het energieverbruik. Zo kun je, afhankelijk van de locatie en het klimaat, profiteren van natuurlijke verwarming, verlichting en ventilatie. Een goede schil kan energieverlies beperken door koudebruggen in de constructie te voorkomen. Groene of koele daken, gemaakt van materialen die speciaal ontworpen zijn om zonlicht te reflecteren, kunnen het dak van een gebouw in de zomer tot maar liefst 50 procent koeler houden. Hierdoor vermindert automatisch de benodigde hoeveelheid airconditioning. Door voor de bouw zorgvuldig naar het ontwerp en de constructie te kijken, kan het energieverbruik uiteindelijk aanzienlijk worden verlaagd.

2. Met de juiste apparatuur het energieverbruik terugdringen

Hoewel het ontwerp en de gebruikte materialen tijdens de bouw het energieverbruik in een gebouw kunnen verminderen, moet effectieve en efficiënte apparatuur een primaire factor zijn bij het overwegen van een HVAC-installatie. De meest efficiënte manier om de energierekening te verlagen is namelijk via apparatuur die voldoet aan de behoeften en eisen van gebruikers, die past binnen het ontwerp van gebouwen en tegelijkertijd het energieverbruik drastisch terugdringt. LG is al jaren bezig met de ontwikkeling van de meest effectieve oplossingen.

 

LG Multi V 5, hét efficiënte VRF-systeem

De LG Multi V 5, de nieuwste oplossing binnen LG’s innovatieve VRF-systemen, is voorzien van moderne technologische verbeteringen die het energieverbruik in gebouwen terugdringt. Maar hoe verlaagt de Multi V 5 het energieverbruik en de verspilling?

In de eerste plaats leveren VRF-systemen koudemiddel aan binnenunits zonder dat er leidingwerk in het gebouw nodig is. Hierdoor leveren de buitenunits het koudemiddel enkel en alleen aan de ruimtes waar koeling nodig is. Daarnaast beschikt het innovatieve VRF-systeem, de Multi V 5, over Dual Sensing Control. Deze meet de binnen- en buitencondities, zoals de temperatuur en luchtvochtigheid en evalueert deze vervolgens om de parameters nauwkeurig te bepalen en energieverspilling verder te reduceren. Een combinatie van beide elementen vermindert de uitstoot door de HVAC-systeem van een gebouw en beperkt de totale energieverspilling.

3. Energiebeheer: VRF-systeem maakt het verschil

Innovatieve ontwerpen en de juiste apparatuur spelen dus een essentiële rol, maar effectief energiebeheer in combinatie met een efficiënt VRF-systeem maakt pas echt het verschil. 40 procent van het wereldwijde energieverbruik is afkomstig van gebouwen. Een groot gedeelte van deze energie wordt verspild door inefficiënt energiebeheer. Het selecteren van de juiste besturingsoplossing voor een HVAC-installatie kan een uitdaging vormen. LG heeft hier echter over nagedacht.

De LG AC Smart 5 stroomlijnt energiebeheer voor optimale efficiëntie

Dankzij de intuïtieve besturingsinterface van LG’s AC Smart 5 kunnen gebouwbeheerders het energiebeheer in hun gebouwen volledig beheren. Zij zijn namelijk in staat om bewerkingen en aanpassingen in verschillende gebouwen en op verschillende verdiepingen te beheren vanuit een of meerdere locaties en apparaten. Hierdoor worden de activiteiten beter gestroomlijnd. Daarnaast is het Multi V-systeem nauwkeurig te regelen dankzij de uitgebreide smart planning en analyse van AC Smart 5.

Een complete HVAC-installatie voor een efficiënt gebouw

Dankzij deze voordelen kunnen gebouwbeheerders een systeem zo programmeren dat het ruimtes alleen verwarmt of verkoelt als dat nodig is. Hierdoor wordt er geen energie verspild in ruimtes die niet in gebruik zijn. Door LG’s AC Smart 5 te integreren beschikt de gebouweigenaar over een complete HVAC-installatie voor een efficiënt gebouw.

Bij de ontwikkeling van een gebouw zijn er veel manier om het energieverbruik terug te dringen. De initiële investeringen lijken op het eerste gezicht wellicht hoog, maar deze worden op de lange termijn terugverdiend dankzij efficiënte ontwerpen, apparatuur en de juiste energiebeheer systemen.

Javascript should be enabled to use this form.

Meer weten over onze producten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
 

Relevante artikelen