Multi V line-up levert LG Air Solution een plek in de innovatieve kopgroep op

De installatiebranche is gigantisch in beweging nu de vraag naar gasloze oplossingen gestaag groeit. De cv-ketel voldoet niet langer aan de moderne wensen en dus zoeken consumenten en producenten naarstig naar een waardige vervanger. “Iedereen vecht voor z’n plekje in de markt”, stelt Eric Dubèl, Senior Key Account Manager bij LG, “De tijd zal uitwijzen welke klimaatoplossingen het publiek daadwerkelijk omarmt.”

Dubèl prijst zich gelukkig dat LG Air Solution zich in de kopgroep bevindt wat betreft de ontwikkeling van innovatieve klimaatsystemen. De Multi V line-up is daar het perfecte voorbeeld van. Deze VRF-systemen zorgen voor koeling, ontvochtiging, verwarming en ventilatie en kunnen aan elke situatie worden aangepast. De systemen zijn uitstekend te gebruiken als hoofdverwarming en kunnen ook gekoppeld worden aan vloerverwarming en/of sanitair warmwater. Bovendien zijn de producten eenvoudig en flexibel te installeren, een van de redenen voor ondernemers om al snel voor de Multi V-lijn te kiezen wanneer zij op zoek zijn naar een allround en duurzaam klimaatsysteem dat past binnen de strenge EPC-eisen en gestimuleerd wordt door de overheid middels subsidie. De keuze voor VRF-systemen heeft ook te maken met het feit dat het dankzij de Multi V systemen mogelijk wordt om ruimtes afzonderlijk van elkaar gelijktijdig te koelen of te verwarmen.

 

Flexibiliteit

“De Multi V-serie is zeer breed inzetbaar”, licht Dubèl toe. “Vooral in de retail en hospitality sector, denk aan hotels, kantoren en winkels, maar ook aan zorginstellingen of bedrijfsverzamelgebouwen.” Daarnaast ziet hij een verschuiving richting de particuliere markt: “De oplossingen zijn prima geschikt voor gasloze nieuwbouw, zoals o.a. (grootschalige) appartementencomplexen.”

Dubèl roemt de flexibiliteit van de productlijn. Hij geeft de Multi V Modular als voorbeeld: een ideale oplossing voor situaties waarin de plaatsing van de buitenunit door ruimtegebrek een uitdaging vormt. “Met de Multi V Modular kun je de buitenunit ook binnen opstellen. Het enige wat je dan nog nodig hebt is een doorvoer naar buiten om de lucht aan te zuigen en af te voeren.”

 

Luchtvochtigheid

De Multi V line-up van LG is dus in staat elke situatie te ondersteunen. Maar dat is niet het enige wat deze productserie uniek maakt. Dubèl: “Er zijn andere leveranciers die VRF-systemen aanbieden maar LG heeft als enige een oplossing die naast de temperatuur ook de luchtvochtigheid meet.” Een belangrijke eigenschap, want de luchtvochtigheid is van invloed op hoe wij de temperatuur buiten of binnen ervaren. Een systeem dat gebruik maakt van deze Dual Sensing technologie is de Multi V 5. Door de relatieve luchtvochtigheid te meten en te beheersen, verbruikt de Multi V 5 minder energie en dat zorgt weer voor een comfortabeler binnenklimaat. 

“Dit soort technologieën maken de klimaatsystemen van LG uniek. Ik heb het dan niet alleen over Dual Sensing technologie, maar ook o.a. over het Smart Oil Return-systeem, waarbij het olieniveau in de compressor real time wordt bijgehouden en een olieretourcyclus alleen wordt uitgevoerd wanneer dit echt nodig is. Hierdoor werkt de Multi V 5 nog effectiever en levert meer comfort.” 

 

Vermogen

Daarnaast leveren de Multi V-systemen een uitzonderlijk hoog verwarmingsvermogen in de winter. “Je ziet bij concurrenten nog wel eens gebeuren dat het vermogen wegzakt bij een temperatuur onder het vriespunt. Dan heb je eigenlijk een grotere buitenunit nodig en die zijn duurder. Onze klimaatsystemen verliezen onder diezelfde condities veel minder vermogen.”

Kortom, de Multi V-serie is een belangrijke productlijn die bovendien verantwoordelijk is voor een aanzienlijk aandeel van de klimaatsysteemverkoop binnen LG. “Het is niet zonder reden dat deze producten in de installatiewereld breed worden omarmd. Ook zij zien de meerwaarde.”

 

Javascript should be enabled to use this form.

Meer weten over onze producten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
 

Relevante artikelen