LG presenteert groene totaaloplossing tijdens VSK 2012

Focus op duurzaamheid door uitbreiding aanbod met LED verlichting en zonnepanelen

AMSTELVEEN, 6 februari 2012 – LG presenteert dit jaar een unieke totaaloplossing op de VSK beurs, waarin innovatie en duurzaamheid centraal staat. De toevoeging van LED verlichting en zonnepanelen aan het Energy Solutions aanbod is de laatste schakel in een totaaloplossing voor energiebehoeften van moderne gebouwen. LG leverde al moderne HVAC systemen en lucht-water-warmte pompen voor een duurzame regulering van temperatuur, ventilatie en luchtkwaliteit. Met de uitbreiding naar LED- en plasma verlichting en zonnepanelen voorziet het bedrijf in het volledige spectrum aan duurzame energieoplossingen.

“Wij leveren duurzame oplossingen voor steeds complexere vragen. Doordat we alles in huis hebben om complete systemen aan te bieden, kunnen we alle elementen optimaal op elkaar afstemmen, van energie- en luchttoevoer tot verlichting. We kunnen op deze manier oplossingen bieden die het best aansluiten bij de behoeften van een specifieke klant.” Aldus Ferry van der Heiden, Senior Marketing Coordinator van LG Electronics Benelux.

Life’s good when it’s green

De uitbreiding van het aanbod is het resultaat van een vernieuwde focus op duurzaamheid. De LG Group kondigde vorig jaar aan om ten minste 12.8 miljard euro in groene technologie te investeren als onderdeel van het “Green 2020” plan, waarvan een groot deel in Air Conditioning & Energie Solutions. LG verwacht met deze tak bijna 7 miljard euro in omzet te halen in 2013, waarmee milieuvriendelijke oplossingen een centraal bedrijfsonderdeel van het concern vormen. Greenovation loopt daarom als rode draad door alle LG Solutions die tijdens de beurs gepresenteerd worden. Deze Solutions, waaronder de nieuwe High COP units, voldoen allen aan de strengere ERP regelgeving die in 2013 ingevoerd zal worden.

Op de VSK beurs zijn de totaaloplossingen van LG te bekijken vanuit vier verschillende perspectieven: hospitality, retail, residential en frisse scholen. In de hospitality hoek is een combinatie van de verschillende systemen goed te zien: een werkend Multi V III klimaatsysteem is opgesteld, gecombineerd met LG Hotel televisie, LED verlichting en domotica.

###

Over LG Electronics 
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) is een van ’s werelds grootste producenten en een technologische vernieuwer van consumentenelektronica, mobiele-communicatiemiddelen en huishoudelijke apparatuur. Met 120 locaties wereldwijd biedt het bedrijf werk aan meer dan 93.000 mensen wereldwijd. LG Electronics bestaat uit vier bedrijfsonderdelen: Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance en Air Conditioning & Energy Solutions. De geconsolideerde omzet over 2010 bedroeg ruim 48.2 miljard dollar. LG Electronics Benelux Sales BV is gevestigd in Amstelveen, Nederland, met een regionaal kanoor in Mechelen, België. LG introduceerde onlangs Cinema 3D tv’s en monitoren met comfortabele, licht 3D-brillen zonder flikkering en ’s werelds eerste 3D-smartphone. Voor meer informatie: www.lge.nl en www.lge.be

Over LG Electronics Air Conditioning and Energy Solution Company 
LG Electronics Air Conditioning and Energy Solution Company (LG AE) biedt wereldwijd totaaloplossingen op het gebied van verwarming, ventilatie & airconditioning (HVAC) en energiemanagement, waaronder ook zonne-energie en verlichting. Door haar technologisch leiderschap op de HVAC markt te combineren met de technologieën vanuit de LG Group, weet LG AE steeds meer gespecialiseerde B2B oplossingen aan het aanbod toe te voegen om zo complete oplossingen uit één hand te kunnen bieden. Dankzij innovatieve technologieën, investering in R&D en effectieve marketing strategieën heeft LG AE haar verkoopcijfers sinds 2000 ieder jaar kunnen verbeteren. 

Voor meer informatie en beeldmateriaal: 

LG-One
Contact: Erika Voulon
Telefoon: +31 (0)20 646 6266
E-mail:erika.voulon@lg-one.com
LG Electronics Benelux
Contact: Ferry van der Heiden
Telefoon: +31 (0)20 456 3247
E-mail:ferry.vdheiden@lge.com


Twitter: @LG_Nieuws_NL

Javascript should be enabled to use this form.

Meer weten over onze producten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
 

Relevante artikelen