Skip to main content

Slimme oplossingen voor installateurs: de LGMV en LG SIMs

Onze telefoons, onze auto’s, onze huizen en allerlei andere apparaten die we dagelijks gebruiken zijn veranderd door de technologie van het Internet of Things (IoT). IoT is een technologische revolutie die van invloed is op onze levensstijl, het dringt namelijk door tot in de meeste aspecten van ons leven. LG zet deze slimme technologie nu ook in om het werk van installateurs te vereenvoudigen. Dankzij de mobiele LG Monitoring View (LGMV) en LG SIMs applicatie zijn zij in staat om sneller en preciezer diagnoses stellen en onderhoud uit te voeren. Met deze innovatieve oplossingen kunnen installateurs de klimaatsystemen controleren en bedienen via hun computer of smartphone. 

 

Storingen effectief verhelpen en gebruiksvriendelijke monitoring

De LGMV en LG SIMs zijn oplossingen voor het verhelpen van storingen, monitoring en de besturing van LG klimaatsystemen. Waar LGMV vooral is ontworpen om te communiceren met de nieuwe LG Multi V airconditioner, is LG SIMs ontworpen voor de LG single en multi split airconditioningsystemen. Beide oplossingen bieden een eenvoudige maar complete set aan data en controlemogelijkheden voor bestaande LG HVAC-systemen. De LG SIMs servicetool kan via de Google Play- en de Apple Store worden gedownload voor alle mobiele apparaten, de LGMV is enkel beschikbaar op tablets.

 

Zowel de LGMV, als de LG SIMs bestaat hoofdzakelijk uit een wifi direct verbinding. Deze module verzendt alle data van de HVAC-oplossing, waardoor het mogelijk wordt om de cyclus- en bedieningsinformatie van de buitenunit te controleren. Deze informatie kan vervolgens op een computer of mobiel apparaat worden bekeken. Zo is de HVAC-installateur in staat de efficiëntie van een systeem te evalueren, terwijl hij binnen de app eventuele foutmeldingen ontvangt en tegelijkertijd toegang heeft tot een handleiding voor het oplossen van het probleem.

De compacte en eenvoudig aan te sluiten communicatiemodule biedt direct toegang tot systeemgegevens. Hierdoor is het niet langer noodzakelijk om een laptop mee te nemen naar de vaak moeilijk bereikbare locaties van de buitenunits. Daarnaast hebben installateurs de mogelijkheid om ook binnenunits te bedienen via de apps. Dit stelt hen in staat elementen zoals koeling, verwarming, ventilatorsnelheid en temperatuurconfiguraties te controleren. De LGMV en LG SIMs-oplossingen maken HVAC-onderhoud, het oplossen van problemen en systeembeheer eenvoudiger en nauwkeuriger dan ooit tevoren.

Zo eenvoudig is het.

Zoals hierboven te zien is, kun je - na installatie van de app op je mobiele apparaat - de communicatiemodule met de buitenunit verbinden. Hierdoor kun je gegevens zoals cyclusinformatie, foutmeldingen en temperaturen in het gehele systeem ontvangen. Bij het installeren van een airconditioner kunnen systeemtests en andere systeemconfiguraties worden uitgevoerd via de LGMV-app.

| Leestijd:

About the author

LG

Blijf op de hoogte van LG Klimaat