Skip to main content

Waar HVAC-oplossingen lastig te installeren zijn, biedt LG’s Multi V M uitkomst

Vorig jaar introduceerde LG de Multi V M. Dit model is dankzij de nieuwe functies en innovaties niet alleen de stilste in zijn klasse, maar ook nog eens zeer eenvoudig te installeren in praktisch iedere woning en gebouw. De Multi V M is namelijk ook binnenshuis te installeren: een uitkomst voor vele huishoudens.  

 

Flexibiliteit van installatie

De M in Multi V M staat voor ‘module’ (onderdeel), omdat het buitendeel wordt opgesplitst in een compressor en condensormodule. Dit maakt het stukken eenvoudiger om het systeem te installeren. De compressormodule is compact en lichtgewicht, waardoor deze op iedere plek in huis geïnstalleerd kan worden, denk aan de opslagruimte of keuken. De condensormodule kan ook in een verlaagd plafond geïnstalleerd worden. De installatie van de compressormodule in de buurt van de binnenunit zorgt ervoor dat lange leidinglengtes kunnen worden voorkomen. Dit resulteert in lagere kosten, voorkomt capaciteitsverlies en verkort de installatietijd.

De Multi V M is zeer geschikt voor de Europese markt. HVAC-oplossingen zijn vaak moeilijk te implementeren vanwege de beperkte ruimte op gebouwen voor het installeren van een buitenunit. Ook wet- en regelgeving kunnen hierbij een rol spelen. Een goed voorbeeld is de Amsterdamse binnenstad, waar strenge geluidsnormen gelden en er geen tot weinig ruimte is voor het plaatsen van een buitendeel, zeker wanneer het een monumentaal pand betreft. De Multi V M is in dit soort situaties de ideale oplossing.

 

Betere prestaties en efficiëntie

De meest innovatieve functie van de Multi V M is de nieuw ontwikkelde hybride compressor, LG’s meest geavanceerde inverter compressor. Door het beste van LG’s rotary en scroll inverter compressor in de nieuwe compressor te combineren, wordt de efficiëntie en betrouwbaarheid verhoogd.

De Multi V M heeft een EER van 3.40 en een COP van 3.90. Door de verbeteringen in de seizoensgebonden efficiëntie biedt de Multi V M een SEER van 7.03 en een SCOP van 4.12. Het operationeel bereik van 50-60Hz is geoptimaliseerd voor diverse koel- en verwarming laadoperaties.

Door LG’s Smart Load Control kan Multi V M binnen- en buitentemperaturen meten en de binnentemperatuur hiernaar aanpassen. De geoptimaliseerde koel- en verwarmingsoplossingen zorgen voor hogere energie efficiëntie en maximaal gebruikerscomfort.

Multi V M’s Wide Louver Plus Fin verhoogt de efficiëntie en verwarmingsperformance van het systeem. Door de vorm van de vin wordt de efficiëntie van de warmtewisselaar met 28 procent verbeterd ten opzichte van een conventionele vin. Daarnaast kan de Wide Louver Plus Fin het vriesproces van de warmtewisselaar vertragen en de start van het ontdooien uitstellen, waardoor efficiëntie tot zes procent toeneemt.

 

Verbeterde duurzaamheid

LG’s exclusieve Ocean Black Fin and Dual Protection beschermen de unit tegen bijtende stoffen waaronder industriële vervuiling en zout en zand vanuit zeewinden. Epoxy Resin van de Ocean Black Fin warmtewisselaar minimaliseert vochtopbouw. Door deze verbeterde duurzaamheid worden de onderhoudskosten verlaagd en de levensduur van het systeem verlengd.

 

Gebruikersgemak

Het gloednieuwe model biedt de stilste werking in zijn klasse met het lage 45dB geluidsniveau dat door de compressor en condensor wordt geproduceerd. Hierdoor kan het buitendeel ook binnen worden geïnstalleerd. Daarnaast verhoogt de LG’s SmartThinQ app het gebruiksgemak aanzienlijk doordat gebruikers de airconditioner op afstand kunnen bedienen.

 

*Producten en oplossingen kunnen variëren per land en bepaalde condities. Door contact met ons op te nemen, kunnen onze lokale medewerkers u verdere informatie over producten en oplossingen bieden.

 

| Leestijd:

About the author

LG

Blijf op de hoogte van LG Klimaat