HW Wonen kiest voor LG Klimaatsysteem

Achtergrond

Woningcoöperatie HW Wonen bezit ruim 10.000 huurwoningen, voornamelijk in de Hoeksche Waard. Het hoofdkantoor is gevestigd in Oud-Beijerland. Een mooi kantoor, maar de temperatuur op de bovenverdieping was lastig te regelen: ’s winters te koud en ’s zomers te warm. Bovendien wilde HW Wonen graag meer aan duurzaamheid doen.

Uitdaging

HW Wonen vond het belangrijk om ook voor de medewerkers op de bovenverdieping het hele jaar rond een prettig binnenklimaat te scheppen. Daarnaast wilde de coöperatie duurzaamheid verder integreren door zonnepalen op het dak te laten installeren.

Oplossing

Naast de klimaatinstallatie heeft LG 276 LG MonoX panelen van 260 Wp met de benodigde omvormers geleverd, inclusief het complete legplan. Deze panelen hebben in 2013 ruim 61.000 kWh aan stroom opgewekt. 80% hiervan is rechtstreeks gebruikt en 12.000 kWh is terug geleverd. Een mooie besparing.

Voordeel

Het zuinige Multi V systeem combineren met zonnepanelen levert extra besparing op. Daardoor zullen de energiekosten lager zijn en bovendien wordt er ook aan het milieu gedacht. En met een goed binnenklimaat kunnen medewerkers zich beter concentreren en werken ze met meer plezier. 

Download
2 / 34foto's

Javascript should be enabled to use this form.

Meer weten over onze producten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?

NIEUWS