Energierekening zwembad De Paardekreek aanzienlijk omlaag met LG

Achtergrond

Vele duizenden vakantiegangers strijken ieder jaar neer bij Camping en Villapark De Paardekreek aan het prachtige Veerse meer in Kortgene. De goed uitgeruste villa’s of een ruime kampeerplek staan garant voor een ontspannen vakantie. De Paardekreek doet er alles aan om het de gasten zo aangenaam mogelijk te maken: zo is er een tennisbaan, een binnenspeeltuin, zijn er bugraces te huur en is er een zwembad. In de prachtige omgeving zijn stadjes te bezoeken als Veere en Goes en het Veerse meer is een watersporteldorado.

Uitdaging

De Paardekreek ligt in een mooi buitengebied, maar is daardoor niet aangesloten op een reguliere aardgasleiding. Noodgedwongen werd gebruik gemaakt van het duurdere propaangas om het zwembad en tapwater te verwarmen, evenals onder meer de kleedruimtes en de andere ruimtes van het zwembad. Prima omdat ook de campinggasten veelal gebruik maken van dit gas. Nadeel ervan is dat het in verhouding kostbaar is. Aansluiten op een gasleiding was geen optie. Mogelijkheid was om gebruik te gaan maken van houtpelletkorrels, maar daarvoor moest een mega-silo geplaatst worden, geen fraai gezicht op een met zorg ingericht vakantieoord.

Oplossing

LG biedt een warmtepompsysteem dat het water in het zwembad én het tapwater (voor onder meer de douches) op temperatuur kan krijgen. Een ingenieus systeem dat door LG-installateurs speciaal kan worden samengesteld om het rendement zo hoog mogelijk te krijgen. Het DX-warmtepompsysteem maakt het mogelijk om het zwembadwater constant op een aangename 29 graden te houden, de kleedruimtes te verwarmen en het tapwater voor de douches via een 80-graden-traject dat vereist is om legionella te voorkomen, op 38 graden te krijgen. Dit custom-build systeem bestaat in het geval van De Paardekreek uit een low-temperature heatpump (45 graden) en een high-temperature (80 graden) heatpump.

Voordeel

In het buitengebied waar De Paardekreek is gelegen, biedt het LG warmtepompsysteem dé oplossing. Door voor dit systeem te kiezen wordt het milieu zo min mogelijk belast. Maar er zijn meer voordelen: de energierekening gaat hierdoor met 20.000 euro per jaar omlaag en juist omdat het een groene manier is, is er daarnaast nog fiscaal voordeel. Bovendien heeft De Paardekreek gebruik kunnen maken van subsidiegelden waardoor de kosten voor de aanschaf van het systeem al binnen vier jaar zijn terugverdiend. Voor de vakantiegangers is er niets veranderd; groot en klein kunnen zich nog steeds uren vermaken in de waterspeeltuin, met de super glijbaan of ontspannen in de whirlpool, onder de stortdouche of in de sauna.

Download
2 / 34foto's

Javascript should be enabled to use this form.

Meer weten over onze producten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?

NIEUWS