Wencop Hoveniers Barneveld, een begrip in Groen.

Achtergrond

Zo’n 40 jaar geleden ontdekte Gert van den Bunt dat hij met het kweken van Kalebassen in zijn vrije tijd meer verdiende dan met een week werken bij een tuincentrum. In 2015 staat het bedrijf toepasselijk in volle bloei. Wencop Hoveniers biedt werkgelegenheid aan circa 100 medewerkers en ondertussen is het bedrijf overgenomen door zoon Peter. Wencop Hoveniers werkt inmiddels landelijk, is gespecialiseerd in daktuinen en legt bij bekende en onbekende Nederlanders tuinen aan. Van ontwerp tot volledige aanleg en om de tuin in de beste conditie te houden kan Wencop ook het onderhoud verzorgen.

“Wij doen het groen en willen vooral mooie dingen maken”, aldus Gert van den Bunt en die gedachte sloot naadloos aan toen Mosterd Installatieadvies, ook uit Barneveld voor de verbouwing begin 2014 een warmtepomp systeem adviseerde van LG.

Uitdaging

De uitgangspunten om tot een Installatie ontwerp te komen om het gebouw te koelen en te verwarmen waren helder vanuit Wencop:

  • Klaar voor de toekomst
  • Hoge kwaliteit
  • Lagere energiekosten
  • Bij een goed werkklimaat hoort een goed binnenklimaat

 

De systeemkeuze vanuit Mosterd Installatieadvies was gevallen op een VRF systeem (luchtgekoeld warmtepomp systeem) en ten gunste van zijn opdrachtgever stelde hij de eisen naar diverse fabrikanten nog eens extra scherp. Laag geluidsniveau van zowel de binnen- als buitenunit, een hoge prestatiefactor (COP) en zeker belangrijk de duurzame gedachte van de fabrikanten. 

Oplossing

De keuze voor LG werd bepaald. Veenhuizen Koeltechniek uit Voorthuizen kreeg de opdracht voor de levering en montage. “De wisselwerking tijdens de verbouwing en de aanleg van de installaties verliep zeer soepel”, aldus Dick Mosterd. Met als gevolg een vlekkeloze oplevering.

In juli 2015 functioneert het LG VRF systeem al vier seizoen probleemloos naar alle tevredenheid van opdrachtgever en adviseur. Het bijzondere aan dit project is dat hoewel het twee verschillende branches betreft -namelijk installatietechniek vs hoveniers vakmanschap- er op het gebied van duurzaamheid voor zowel LG als Wencop veel overeenkomsten zijn.

Voordeel

Net als LG loopt Wencop altijd voor op de door de EU gestelde eisen. Zo voorkom je verrassingen en maak je het verschil in de markt. Bij Wencop Hoveniers is men vol bezig met het reduceren van CO2 uitstoot door onder meer gebruik te maken van elektrische apparaten en voertuigen in plaats van apparaten en voertuigen op fossiele brandstof. Het opvangen van regenwater wat weer gebruikt wordt om te sproeien, goed nadenken over de te gebruiken bestrijdingsmiddelen (niet milieu belastend) en het gebruik van organische meststoffen hoort ook bij die visie.

Kortom een project waar twee werelden elkaar op duurzame wijze treffen en aanvullen. Wencop, Moster installatieadvies en LG, samen oog voor een duurzame wereld. Of zoals we bij LG zeggen Life’s Good, when it’s Green.

Download
2 / 34foto's

Javascript should be enabled to use this form.

Meer weten over onze producten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?

NIEUWS