Sofico kiest voor 2-pijpsysteem Multi V IV

Achtergrond

Sofico, een wereldwijd en toonaangevend softwarebedrijf voor de banken- en autosector, liet onlangs zijn bestaande airconditioninginstallatie volledig vervangen door het LG Multi V IV-systeem, inclusief 54 binnenunits. Het ging om een compleet kantoorgebouw, waar ruim honderd mensen werken en waarin naast Sofico ook nog twee andere huurders zaten. De wens van Sofico en de andere huurders: een optimale en zeer gebruiksvriendelijke, regelbare installatie.

Uitdaging

In het gebouw bevond zich een VRV-systeem dat nog op R22 werkte. Maar omdat R22 een negatieve impact heeft op het milieu, mag het niet langer gebruikt worden. Daarom moest deze verouderde installatie volledig worden vervangen. Best een uitdaging aangezien het kantoor wel volledig operationeel moest blijven. 

Oplossing

De prijs/kwaliteitverhouding deed de klant voor LG kiezen. Er werd een 2-pijpssysteem Multi V IV geïnstalleerd met een volledig nieuw leidingtraject. Om het kantoor operationeel te houden, werd het project in fases aangepakt. Allereerst werden de oude buitenunits ontmanteld en met behulp van een grote kraan van het dak gehaald. Met diezelfde kraan werden vier LG-buitenunits op het dak gehesen en op een nieuwe sokkel geplaatst. In totaal moest 1.900 m² kantoorgebouw geïnstalleerd worden plus nog een annexgebouw van 400 m². Om al die verschillende ruimtes te kunnen koelen en verwarmen werden 54 binnenunits geïnstalleerd. De Multi V-installatie bedient enkel de twee kantoorverdiepingen. Het annexgebouw wordt geklimatiseerd via aparte multisplits. De volledige installatie wordt aangestuurd vanuit één centraal punt via de AC Smart Premium. Hiermee blijft het mogelijk om – binnen bepaalde marges – de temperatuur per ruimte te regelen. Uiteindelijk slaagde de installateur, van installatiebedrijf Nico Lemmens, erin het hele systeem in amper drie weken te installeren, zonder dat het werk stil gelegd hoefde te worden. 

Voordeel

Sofico wenste een installatie die op technisch vlak veel beter was dan de vorige en ook minder zou verbruiken. Dat is gelukt. Ook aan de wens van een regelbare, gebruiksvriendelijke airco is gehoor gegeven. De modus koelen of verwarmen wordt door de centrale sturing bepaald. Vanaf mei wordt er gekoeld, vanaf oktober verwarmd. Die modus wordt nu louter door de datum aangestuurd, maar kan ook door de buitentemperatuur worden aangestuurd als Sofico dit zou willen. De centrale sturing kan ook op afstand bediend worden, zowel door Sofico als door de installateur. Ook is het mogelijk om de klimaatregeling te beheren via een vergaderagenda, zodat er voor en tijdens meetings steevast wordt verwarmd of gekoeld in vergaderruimten. Energie wordt bespaard door 
steeds meer ’s nachts te koelen en te verwarmen. Daarbij schakelen de units één voor één in. Zo blijft de opstartstroom onder controle, wat het verbruik weer ten goede komt. En wil iemand in zijn eigen ruimte extra koelen of verwarmen? Dan kan dat. En doordat elke individuele interventie, na een uur vervalt, gaat er weinig of geen energie verloren. Iets dat anders niet het geval zou zijn wanneer iemand zou vergeten een bepaald commando ongedaan te maken.

Download
2 / 34foto's

Javascript should be enabled to use this form.

Meer weten over onze producten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?

NIEUWS