De Keyser Hotel kiest voor Warmtepomp LG Multi V

Achtergrond

De Keyser Hotel ligt aan de Keyserlei in Antwerpen op 50 meter van het Centraal Station en de Zoo van Antwerpen en op wandelafstand van De Meir. Het luxe 4-sterren hotel beschikt over 115 comfortabel ingerichte hotelkamers. Het hotel werd geopend in de jaren ‘70 en was destijds volledig uitgerust met elektrische verwarming en koeling met ventilo convectoren. Voor die tijd vooruitstrevend, maar tegenwoordig achterhaald. De convectoren waren aangesloten op een koeltoren zonder koelinstallatie. Later werd er in de voorste kamers aan de zuidkant een waterchiller geplaatst om koelwater door de ventilo convectoren te sturen. Door een tekort aan kamers met airco, werden er kamers uitgerust met watergekoelde airco toestellen, aangesloten op de bestaande koeltoren. Het werd tijd voor iets nieuws. 

Uitdaging

Voor het De Keyser Hotel, dat dagelijks gasten ontvangt uit de hele wereld, was het een eis dat elke kamer voorzien was van goede klimaatregeling. Het systeem moest compact zijn want er was maar een beperkte plaats beschikbaar op het dak. Voor LG geen probleem. 

Oplossing

Het hotel werd gerenoveerd in meerdere fases. Eerst was de achtste verdieping aan de beurt. De elektrische verwarming werd vervangen door een warmtepomp LG Multi V 2pijps 34 kW (ARUN1208T1). Deze kan 13 kamers koelen en verwarmen. In de kamers kwamen hoge wandmodellen met een hotelbediening zonder mode toets. Aansluitend werden nog eens 20 kamers aangesloten op twee aparte LG Multi V Plus buitenunits, elk 28 kW met centrale sturing via de AC-Smart. Een jaar later is er gekozen voor LG Multi V Plus systeem 90 kW (ARUN 320LT2) voor  het koelen en verwarmen van nog eens 32 kamers. 

Ook was er een uitbreiding nodig van de AC-Smart van 64 naar 128 binnenunits. De Suite kamer werd voorzien van een LG warmtepomp met  meerdere 1-wegcassettes. De andere suitekamer kreeg kanaalunits Low Static.
Uiteindelijk is het hele hotel voorzien van LG klimaatsystemen. Voor de lobby is een vier-wegcassette geplaatst, welke continu voor frisse lucht zorgt richting de zalen. Ook deze uitbreiding wordt volledig geprogrammeerd en gestuurd via de centrale sturing. 

Voordeel

De eerste airco’s functioneren nu al zes seizoenen probleemloos naar alle tevredenheid van de hotelier. De hotelgast voelt zich snel op zijn gemak, doordat hij zelf de temperatuur op zijn kamer kan regelen. De hotelier heeft een duurzaam en betrouwbaar klimaatsysteem met een hoog rendement en het gemak van centrale bediening.   


Download
2 / 34foto's

Javascript should be enabled to use this form.

Meer weten over onze producten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?

NIEUWS