Perfecte koppeling van LG Multi V en LG Inverter Scroll Chiller zorgt voor koeling en verwarming

Een laag energieverbruik, comfort en een hoge productiviteit van de medewerkers: dit kan worden bereikt met vloerverwarming en -koeling in combinatie met de LG Chiller Warmtepomp. Zelfs bij lage buitentemperaturen worden er hoge rendementen behaald. Het biedt een uitstekend comfort voor de eindgebruiker.

Achtergrond

Meco is gespecialiseerd in metselwerk en aanverwante werkzaamheden, met een focus op gevel- en daksluiting. Het is een bedrijf dat al meer dan 40 jaar bestaat en betrouwbaarheid, deskundigheid, oplossingsgerichtheid en innovatie staan centraal in deze organisatie. De specialisten van Meco luisteren altijd goed naar de wensen van de opdrachtgever en zorgen ervoor dat er snel gehandeld kan worden. Het bewaken van de planning en het budget vinden ze van essentieel belang. Zo komen ze hun afspraken na en bieden ze betrouwbaarheid naar de klanten toe. Tot slot staat een maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel bij Meco.

Uitdaging

Het pand, gelegen aan het knooppunt Eemnes, bestond al 12 jaar en was casco gereed. Meco heeft vervolgens voor een klimaatsysteem van LG gekozen. Het pand heeft veel ramen en meerdere verdiepingen en kantoren. Ze moesten dus voor een klimaatsysteem kiezen dat al deze ruimten goed kan verwarmen in de winter en kan koelen in de zomer. Doel van MECO en de adviseur was om een zo gezond mogelijk binnenklimaat te creëren. Comfort, laag energieverbruik en een zo hoog mogelijke productiviteit van de medewerkers. Dit kan bereikt worden door toepassing van van vloerverwarming en – koeling in combinatie met de LG Chiller Warmtepomp.

Oplossing

Als basis is er gekozen voor vloerverwarming en -koeling, waarbij de opwekking wordt geregeld met de nieuwe Chiller Warmtepomp van 100 kW bij -10°C. Met een 3-pijps Heat Recovery systeem voor het koelen en verwarmen van de kantoren middels kanaalunits, wordt er zeer goed aan de behoefte van de eindgebruiker voldaan. Hiernaast wordt de luchtbehandelingskast vanuit de LG Multi V verwarmd en gekoeld. Voor deze combinatie is bewust gekozen. De vloerverwarming is door de waterzijde gemakkelijk aan de LG Chiller te koppelen.

Voordeel

De installateur heeft samen met LG, Centercon en de adviseur de installatie bedacht: van de opwekking tot aan de afgifte. Ook is alles in teamverband uitgewerkt. Alle partijen zijn nauw betrokken geweest bij de uitvoering. Dit is een groot voordeel, omdat de communicatie op deze manier erg prettig verloopt.

De LG Chiller Warmtepomp is standaard uitgevoerd met de invertertechnologie, met deze technologie kunnen de compressoren traploos het exacte vermogen leveren dat op dat moment nodig is. Doordat alle compressoren Inverter gestuurd zijn is het mogelijk zeer ver terug te toeren tot minimaal 10%. Tevens is er geen soft starter benodigd doordat inverter compressoren een zeer lage startstroom hebben hetgeen uiteraard een kostenbesparing oplevert.

De LG Chiller Warmtepomp is tevens voorzien van de reeds gekende technieken uit de Multi IV VRF technologie, de VAPOR Injectie en de HIPORTM technologie. Door toepassing van deze technieken worden zeer hoge rendementen behaald bij lage buitentemperaturen. De LG Chiller Warmtepomp die bij dit project is toegepast beschikt over meerdere gescheiden koelcircuits waardoor men de ontdooicyclus gescheiden kan houden. Hierdoor zal de watertemperatuurverlaging tijdens een ontdooicyclus minimaal zijn wat weer comfortverhogend werkt voor de eindgebruiker.

Download
2 / 34foto's

Javascript should be enabled to use this form.

Meer weten over onze producten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?

NIEUWS