Met de LG Multi V en de Hydro Kit kiest MOSO naast haar duurzame producten ook voor energiezuinige klimaatsystemen

De LG Multi V voldoet aan alle wensen op het gebied van energiebesparing en comfort. Een bijkomend voordeel is dat MOSO in aanmerking komt voor de Energie Investeringsaftrek, omdat zij in deze energiezuinige warmtepomp van LG investeren. Tijdens de nieuwbouw van het pand van MOSO konden de meerdere technieken van de LG Multi V perfect worden geïnstalleerd.

Achtergrond

MOSO ontwikkelt innovatieve bamboe oplossingen voor binnen en buiten. Ze hebben 20 jaar ervaring in de bamboe industrie en ze mogen zichzelf dan ook een echte pionier noemen in deze branche. Wereldwijd wordt MOSO gezien als hét merk in de bamboe industrie. Dit komt door de focus op duurzaamheid, productkwaliteit en innovatie. Ze leveren een zeer uitgebreid assortiment in bamboeproducten van hoge kwaliteit. Alle producten zijn wereldwijd vanuit voorraad leverbaar. Naast het hoofdkantoor in Zwaag, hebben ze ook een kantoor in Spanje, Italië en Zuid-Afrika. Een aantal voorbeelden van de diverse producten die MOSO levert zijn bamboe vloeren, bamboe balken en bamboe buitenproducten.

Uitdaging

MOSO staat voor duurzaamheid en daarom was het van essentieel belang dat dit ook terug zou komen in de klimaatsystemen. In het nieuwe pand is er uiteraard rekening gehouden met deze maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen. De klimaatoplossingen van LG waren daarom zeer geschikt, omdat deze ook energiezuinig, betrouwbaar en duurzaam zijn. De specificaties van de LG Multi V zijn na uitgebreide tests door onafhankelijke laboratoria nu ook officieel bevestigd door Eurovent. Hieruit blijkt wederom dat de prestaties van de LG Multi V IV VRF-Systemen bij de top van de markt behoren.

Oplossing

Er is gekozen voor een combinatie van meerdere technieken van de LG Multi V. De eerste techniek is de Hydro Kit die is gekoppeld met vloerverwarming en de tweede techniek is de kanaalunit. Het pand van MOSO bestaat uit een open tuin structuur met veel glas. Alle kantoorruimtes zijn open en doordat er bijna geen deuren in dit pand te vinden zijn, wordt er geen onderscheid gemaakt tussen de ruimtes. MOSO heeft dan ook gekozen voor zichtbare techniek. Onder de plafonds in het pand bevinden zich de kanaalnunits met een strakke buis, die zorgen voor een industriële uitstraling. Al het koelen en verwarmen gebeurt op basis van de LG warmtepomp; er is geen gasaansluiting in het pand.

Voordeel

Het complete LG klimaatsysteem is geplaatst tijdens de nieuwbouw van het pand. De LG klimaatoplossingen kunnen zo namelijk perfect worden geïnstalleerd, zodat het voldoet aan alle mogelijke wensen op het gebied van energiebesparing en comfort. Bovendien zijn de klimaatsystemen geluidsarm. Een ander voordeel is dat het beheer van het klimaatsysteem op afstand mogelijk is. Er is een centrale regelaar waarmee het klimaatsysteem op afstand kan worden beheerd. Vooral in het geval van calamiteiten is dit een erg handige functionaliteit. Naast deze centrale regelaar zijn de klimaatsystemen in het pand per kantoor te bedienen. Tot slot is het een voordeel dat MOSO in aanmerking komt voor de Energie Investeringsaftrek, omdat ze met de LG warmtepomp investeren in deze energiezuinige techniek en duurzame energie.

Download
2 / 34foto's

Javascript should be enabled to use this form.

Meer weten over onze producten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?

NIEUWS