Energiezuinige LG Inverter Scroll Chiller behaalt hoge seizoensrendementen

De LG Inverter Scroll Chiller is een betrouwbaar en energiezuinig klimaatsysteem dat hoge seizoensrendementen behaalt door de Inverter technologie. Dit komt tot stand door de toepassing van de Inverter gestuurde compressoren en de VRF technologie van de LG Multi V. Bovendien levert de lage startstroom van de LG Inverter Scroll Chiller een aantrekkelijke kostenbesparing op.

Achtergrond

De Mandemakers Groep is gespecialiseerd in keukens, meubelen en sanitair en heeft ruim 250 filialen in Nederland en meer dan 100 filialen in het buitenland. Sinds 1978 staat klantvriendelijkheid en kwaliteit voor een goede prijs al voorop. Dit heeft altijd op de eerste plaats gestaan en dat doet het nog steeds. Anders USP’s van DMG zijn de scherpe prijzen en de uitstekende service. DMG streeft altijd naar het allerbeste voor haar klant en stelt zijn of haar wensen voorop.

Uitdaging

Het was een uitdaging om een Inverter Scroll Chiller te selecteren die op de bestaande installatie kon worden gekoppeld en op de fundering past. Daarnaast was het doel dat de Inverter Scroll Chiller energetisch beter moest presteren. Dit was met de LG Inverter Scroll Chiller zeer eenvoudig te realiseren, omdat deze is uitgevoerd met Inverter compressoren. De partner van LG, Centercon, kon de installateur zeer goed ondersteunen op waterzijdig gebied en heeft voor de installateur de debieten en dimensies nagerekend en gecontroleerd.

Oplossing

De bestaande R22 Chiller van DMG was aan vervanging toe en daarom is er gekozen voor een LG ACHH060 195 kW Chiller die draait op het koudemiddel R410a. De voordelen van dit koudemiddel ten opzichte van R22 zijn onder andere dat het minder brandbaar is, een superieure warmteoverdracht heeft en meer koelrendement. De LG Inverter Scroll Chiller is standaard uitgevoerd met de Inverter technologie. Hiermee kunnen de compressoren traploos het exacte vermogen leveren dat op dat moment nodig is. Het is mogelijk om de capaciteit terug te toeren tot minimaal 10%, omdat alle compressoren Inverter gestuurd zijn. Inverter compressoren hebben een lage startstroom en dat levert natuurlijk een interessante kostenbesparing op. Hierdoor is er geen soft starter nodig.

Voordeel

De LG Inverter Scroll Chiller is een zeer betrouwbare installatie met een drievoudige koelsectie die onafhankelijk werken. Dit zorgt ervoor dat de koeling altijd gewaarborgd is. Bovendien is dit systeem zeer energiezuinig, vooral in deellast. Dit komt mede door de toepassing van de Inverter gestuurde compressoren en de VRF technologie van de LG Multi V. Door het gebruik van deze techniek in combinatie met de VAPOR Injectie en de HIPORTM technologie kunnen er hoge rendementen worden behaald bij lage buitentemperaturen.

Download
2 / 34foto's

Javascript should be enabled to use this form.

Meer weten over onze producten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?

NIEUWS