Bij Vos Liquid Handling & Storage BV gaan een mooi design en prettig klimaat hand in hand

De architect die een nieuw gebouw ontwierp voor Vos Liquid Handling & Storage in Amsterdam wilde qua design het beste van het beste. Hij zat dus niet te wachten op airco’s in het zicht. ‘Kunnen jullie een airco-systeem leveren dat volledig is geïntegreerd in het design?’, was de vraag. Het antwoord: ‘Natuurlijk!’ 

Achtergrond

Vos Liquid Handling & Storage BV is een leverancier van brandstoffen. Het bedrijf distribueert smeermiddelen, chemische brandstoffen en industriële gassen. Het moederbedrijf is gevestigd in Purmerend. In 2015 begon de nieuwbouw van zusterbedrijf Vos Liquid Handling & Storage BV in het Amsterdamse havengebied. EWP Purmerend B.V. tekende voor het ontwerp, Al-in Techniek verzorgde mede de installatie.

Uitdaging

De architect had grootste plannen met het gebouw. Hij ontwierp een rechthoekig betonnen gebouw met 30 cm dikke wanden. Dit vanwege de hoge eisen op het gebied van brandveiligheid. Maar binnenin die betonnen ‘doos’ bedacht hij sfeervolle, strak vormgegeven kantoren. Een bijzondere vormgeving, waarbij veel gebruik werd gemaakt van natuurlijke materialen en glas. Het plaatje moest helemaal perfect zijn. Er werden talloze ontwerpen neergelegd en de esthetische eisen waren hoog. Ook op het gebied van klimaatbeheersing. De vraag aan Al-in Techniek: ‘Kunnen jullie een airco-systeem leveren dat volledig is geïntegreerd in het design?’ 

Oplossing

Al-in Techniek koos voor het LG Multi V IV 2-pijps systeem. Hoewel dit systeem kan koelen en verwarmen, wordt het hier alleen als airco gebruikt. De cassettes zijn zo weggewerkt in het akoestisch plafond dat alleen de roosters nog zichtbaar zijn.  

Voordeel

Het totaalplaatje is heel indrukwekkend geworden. De airco’s vallen niet op in het design, zodat een perfect klimaat en een mooi design hand in hand gaan. Bovendien past het precies in het plaatje dat de architect in gedachten had. De medewerkers genieten nu van een fijne werkomgeving: qua looks en qua klimaat. Voor Vos zelf biedt het systeem nog meer voordelen. LG Multi V IV is een van de meest energiezuinige klimaatsystemen en dat merk je al snel in je portemonnee.

Download
2 / 34foto's

Javascript should be enabled to use this form.

Meer weten over onze producten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?

NIEUWS