<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=454417494919373&ev=PageView &noscript=1"/>
Wilt u niks missen, volg ons dan op:
Main Energie en Milieu Service Nederland kiezen voor duurzaam met LG09-01-2017


Location:
Stammerkamp 1
1112 VE Diemen

Solution:

LG Multi V IV Heat Recovery Systeem

Wat doe je als twee bedrijven uit de branche energie en milieu samen een kantoorpand betrekken? Dan lever je een klimaatsysteem dat past bij hun identiteit. Maar wat nu als in het bestek iets heel anders staat vermeld? Dan trek je de stoute schoenen aan en overtuig je ze met de voordelen van LG Multi V IV! 

Achtergrond

Een bedrijfspand uit 1987 in Diemen werd volledig gestript om het in een modern, industrieel jasje te steken. Een jasje dat Main Energie en Milieu Service Nederland perfect past, want zij zijn sinds kort de nieuwe bewoners ervan. Het pand werd ingericht in industriële stijl: geen systeemplafonds, veel glas en staal en stalen kabelgoten – gewoon in het zicht. Main Energie is energieleverancier voor de zakelijke markt, Milieu Service Nederland verzamelt en vernietigt bedrijfsafval. Beide bedrijven hebben duurzaamheid hoog in het vaandel.

Uitdaging

De bouwtijd voor dit project was bizar: in 9 weken tijd werd 3.000 m2 verbouwd. Elke dag liepen er ruim 50 mensen op de bouw, van timmermannen tot installateurs. Voor de klimaatbeheersing liep een aanbesteding. Maar wie hierop intekende, had zich wel te houden aan de eisen in het bestek. In dat bestek stond in maar liefst 74 pagina’s beschreven waaraan het klimaatsysteem moest voldoen. Elke schroef werd nog gedetailleerd benoemd. Al-in Techniek wilde de opdracht graag, maar niet op basis van dit bestek. Het installatiebedrijf trok de stoute schoenen aan en maakte een offerte op basis van een totaal ander systeem.

Oplossing

Geheel onverwachts werd er gekozen voor de offerte van Al-in Techniek, die een LG Multi V IV Heat Recovery (HR) systeem voorstelde. Het bestek dat er lag, werd van tafel geveegd toen de opdrachtgever de voordelen van dit systeem inzag. Het systeem kan de ene ruimte koelen en een andere ruimte met hetzelfde systeem verwarmen. Warmte die onttrokken wordt uit de ruimte die gekoeld moet worden, kan in één compressieslag direct in de ruimte ingebracht worden waar verwarmd moet worden. Zo recycle je als het ware de warme lucht. 

De radiatoren geven een basiswarmte van 20 graden Celcius. Gebruikers kunnen elke ruimte apart bij verwarmen, of koelen. Zo creëert iedere medewerker het door hem of haar gewenste klimaat. 

Het systeem mocht van de architect gewoon in zicht zijn. Graag zelfs! Dit versterkte juist de industriële look. 


Voordeel

Toen de opdrachtgever de prijs van de LG Multi V IV Heat Recovery in combinatie met de opbrengst zag, hoefde hij niet lang na te denken. Het bestek dat er lag, werd van tafel gegooid aangezien dit systeem van LG net zo veel opleverde, maar veel minder kosten met zich meebracht. De bouwtijd die erg krap was, bleek ook geen probleem, omdat de installateurs het systeem gewoon konden installeren terwijl de rest van de bouwmensen nog bezig waren. Waar ze normaal moesten wachten tot het plafond erin zat, konden ze nu meteen aan de slag. Zo werd de deadline gewoon gehaald. 

Het mooie aan de Multi V IV Heat Recovery is dat het enorm energiezuinig is. De recycling van warme en koude lucht, past ook perfect bij dit gebouw, dat kantoren op het koude noorden en warme zuiden heeft. Hebben de medewerkers die hun kantoor op het noorden hebben het koud? Dan kan extra warme lucht van de kantoren op het zuiden worden aangevoerd, waardoor het hier juist niet te warm wordt. 

Dit duurzame systeem is ook het perfecte visitekaartje voor twee bedrijven die staan voor zuinig omgaan met het milieu en met energie. Als je buiten het kantoor staat en je ziet de elektrische auto’s verwacht je niet anders dan dat die duurzaamheid binnen wordt doorgevoerd.
[FilesPrefix]
...

Deel dit: