Skip to main content

Duurzaam genieten in de natuur bij vakantiepark De Krakeling

Op de Utrechtste Heuvelrug ligt vakantiepark De Krakeling. Hier kunnen bezoekers genieten van de natuur en heerlijke vakantiehuisjes. Alex van der Grift, eigenaar van vakantiepark De Krakeling: “Duurzaamheid is ontzettend belangrijk voor ons vakantiepark. Onze gasten zitten midden in de natuur en we willen graag een steentje bijdragen aan het behoud daarvan.”

Kraakhelder beeld

Daarom heeft De Krakeling de hulp van Hertzinger B.V. en LG ingeschakeld. Gezamenlijk hebben zij gekeken naar het opwaarderen van de vakantiewoningen met behulp van televisieschermen en klimaatoplossingen. “Op basis van het bestaande coax-netwerk hebben we zakelijke oplossingen van LG geïmplementeerd”, vertelt Robbie de Haas, Sales bij Hertzinger B.V.

Het vakantiepark beschikt hierdoor over een oplossing van LG met Pro:Centric Direct om eigen content te tonen op de beeldschermen. De Haas: “Eveneens is er de mogelijkheid toegevoegd om gasten zelf te laten casten op het scherm. Hierdoor kunnen ze hun favoriete series streamen – van hun eigen mobiele device naar het scherm in hun accommodatie.”

“In onze adviesrol was het vooral belangrijk om te kijken naar een stukje schaalbaarheid”, vertelt Rob Boullart, Key Account Manager bij LG Information Display. “Naast dat we zorgen voor de ideale televisies voor deze toepassing en de levering daarvan, denken we ook mee in de oplossingen en hoe deze eenvoudig uit te breiden zijn in de toekomst. Bijvoorbeeld het toevoegen van extra elementen en het op afstand bijwerken van software. Dat was in dit project een belangrijke invulling.”

Comfort in iedere chalet

“Het mooie is dat mijn collega’s van Information Display hier al een hele mooie televisieoplossing hebben aangebracht”, vertelt Wilco Henzen, Sales Manager bij LG Air Solution. “Daarnaast kunnen wij met onze afdeling ook een gasloze oplossing aanbieden. We zijn in de unieke situatie geweest om vakantiewoningen, in het kader van de energietransitie, volledig gasloos te maken. Hierdoor kunnen gasten de accommodatie gasloos verwarmen en ook het douchewater wordt verwarmd door middel van warmtepomptechniek.”

Met duurzaamheid in het achterhoofd is ervoor gekozen om de bungalows op het vakantiepark te voorzien van een warmtepompboiler met een warmtepomp-cv in combinatie met zonnepanelen, een accuopslag en een inductiekookplaat. “De verduurzaming, zoals wij die aanbieden op de recreatieparken is een totaaloplossing waarbij alle facetten worden meegenomen. Hierdoor worden bungalows of chalets volledig energieneutraal of zelfs zelfvoorzienend”, vertelt Pieter Hertzinger, CEO bij Hertzinger B.V.

“De geïnstalleerde producten dragen bij aan de totale beleving van onze gasten op het vakantiepark. Ze leveren niet in op comfort bij de accommodaties. Toch hebben ze wel het idee dat ze op een klimaatvriendelijke manier verblijven. In de toekomst willen we ons bedrijf verder verduurzamen. Met de accommodaties hebben we daarin een eerste stap gezet”, besluit Alex van der Grift.

Neem hier contact met ons op

Onze LG experts staan voor u klaar. Vul de onderstaande velden in en wij nemen z.s.m. contact met u op. Privacy Policy

| Leestijd:

About the author

LG

Blijf op de hoogte van LG Klimaat