Skip to main content

Vacature Junior Online Marketeer

Vacature Senior Accountmanager Heating

Vacature Sales Support medewerker

Samen met partners in een hogere versnelling naar de energietransitie

De nieuwe Therma V R32 Split 4 en 6 kW

LG lanceert zeer energie-efficiënte MULTI V i met geavanceerde AI-software

LG Electronics lanceert Therma V Propaan (R290) Warmtepompen

LG Electronics verlaagt geluidsniveaus van het Multi Split gamma buitendelen

5 vragen aan Robin Klous: Over de explosieve vraag naar warmtepompen

LG ARTCOOL: airconditioner in een stijlvol jasje

LG Energy Lab: genereer energielabels met één druk op de knop

Het belang van goede luchtkwaliteit in gebouwen

Verwarm of koel met de Therma V en bespaar energie

Waardevolle cultuur en historiek in de ideale omstandigheden bewaren dankzij HVAC

Waardevolle cultuur en historiek in de ideale omstandigheden bewaren dankzij HVAC

Musea en archieven zijn bronnen van onschatbare culturele en historische waarde. In zulke gebouwen is het niet alleen comfortabel voor de bezoekers om van een aangenaam klimaat te genieten dankzij HVAC systemen, ze spelen ook een belangrijke rol in het behouden van de integriteit van vaak gevoelige materialen die bij een precieze temperatuur en vochtigheid bewaard moeten blijven. Om te voorkomen dat cultureel belangrijke materialen niet worden aangetast, moeten HVAC systemen op elk moment de juiste omstandigheden creëren in uiteenlopende ruimtes. Deze constante prestaties en het behoud van de controle erop, kunnen enorm veel energie opslorpen wat leidt tot hoog oplopende rekeningen en een negatieve impact op lange termijn op het milieu.

Het juiste HVAC systeem kan die problemen voorkomen en exorbitante energiefacturen en de aantasting van het milieu de kop indrukken. Dat is precies wat LG HVAC oplossingen voor mekaar krijgen. Oplossingen zoals de Multi V 5 leveren strafe prestaties af én zijn tegelijk erg zuinig. Indoor units zoals de DUAL Vane Cassette en de Round Cassette bieden gediversifieerde luchtstromen en een esthetisch uitzicht dat geschikt is voor eender welke omgeving. Eenvoudige controle en monitoringopties maken het mogelijk om vanuit één centrale locatie of zelfs vanop afstand exacte temperaturen en vochtigheidsgraden in te stellen en vast te houden in elke individuele ruimte. We nemen de oplossingen die het mogelijk maken om in musea en archieven een comfortabel klimaat te creëren en de culturele en historische schatten in de best mogelijke omstandigheden te bewaren even onder de loep.

Precisie, Power en Efficiëntie

In een museumgebouw met unieke klimaatvereisten, is de krachtige Multi V 5 een ideale oplossing om meerdere indoor units individueel te beheren. De specifieke LG Ultimate Inverter Compressor laat het systeem snel en accuraat de gewenste temperaturen bereiken en behouden over een ruim verspreide ruimte en slaagt er tegelijk het energieverbruik te beperken. De Multi V 5 maakt ook gebruik van Dual Sensing Control waardoor de temperatuur en vochtigheidsgraad tegelijk worden gedetecteerd zodat de ideale omstandigheden gecreërd én behouden kunnen worden. Als er uitzonderlijke museumstukken of oude boeken uit een archief in de ruimte aanwezig zijn, is het cruciaal om het ideale klimaat te creëren om deze zo goed mogelijk te bewaren. Dual Sensing Control zorgt voor een precieze regeling en houdt het energieverbruik laag.

Indoor luchtstromingen

Grote musea en uitgebreide archiefbibliotheken bestaan vaak uit heel veel uiteenlopende en grote ruimtes zoals lobby’s, atria, bezichtingsruimtes, zalen, opslagruimtes en onderzoekslabo’s. Elk type ruimte heeft andere klimaatvereisten. Grote lobby’s en atria hebben een krachte luchtstroming nodig die er ondanks de hoge plafonds toch comfortabele temperaturen kan voorzien. Bezichtigingsruimtes en zalen hebben een meer precieze luchtstroming nodig om zowel bezoekers een aangenaam gevoel te geven én de aanwezige gevoelige materialen te beschermen. De LG indoor unit solutions zoals de DUAL Vane Cassette en de Round Cassette kunnen een nauwkeurige luchtstroming bieden én voegen tegelijk een esthetische toets toe aan het specifieke interieur van een museum of bibliotheek.

De mogelijkheid om een op maat afgestemde airflow op te wekken die voldoet aan eender welke vereiste in eender welke ruimte, is wat de DUAL Vane Cassette zo uniek maakt. De unieke DUAL Vane technologie en de 3D ventilator van LG maken het mogelijk om nog grotere ruimtes van de gevraagde luchtstromingsmogelijkheden te voorzien. De krachtige 3D ventilator en de twee individuele vanes staan zelfs in voor de ideale temperaturen, ook tot op de vloer van grote lobby’s met plafonds van tot wel vijf meter hoog. De Integrated Sensing Technology stelt de DUAL Vane Cassette in staat om de temperatuur op de grond te detecteren zodat het gewenste aantal graden Celsius in de gehele ruimte wordt bereikt. Bovendien kan ook de LG Air Purification Kit met vijf stapsluchtzuivering eraan gekoppeld worden. Die haalt 99,9% van PM1.0 fijn stofdeeltjes uit de lucht om ook in gebouwen waar grote mensenmassa’s toestromen een veilige omgeving te krijgen.

De ronde vorm van de LG Round Cassette elimineert daarnaast alle blind spots om voor een nog efficiëntere luchtstroming te zorgen. Dankzij de Crystal Vane technology werkt de Round Cassette met 6 standen voor een nauwkeurige luchtstroming en tot 30 procent snellere temperatuurregeling. Doordat de Round Cassette ook geruisloos is, past ze perfect in bibliotheekomgevingen waar stilte een vereiste is. Naast haar sterke prestaties, heeft de Round Cassette ook een elegant en hertekend design dat geschikt is voor in musea en de aandacht niet afleidt van de tentoonstellingen. Bovendien is het systeem zo ontworpen, dat het makkelijk en amper storend kan worden geïnstalleerd en onderhouden.

Neem de luchtstroom volledig in handen

Het gecontroleerd regelen en beheren van het indoor klimaat is cruciaal voor de efficiëntie en de prestaties van HVAC systemen. Daarom zijn de HVAC systemen van LG zowel te bedienen als in de gaten te houden vanop een centrale locatie of zelfs vanop afstand met een pc, smartphone of tablet. Systeembeheerders kunnen dankzij de LG AC Smart 5 het comfort, de efficiëntie en het klimaat eenvoudig bijhouden in elke ruimte waarin het systeem actief is. De ThinQ-connectiviteit maakt het ook mogelijk de controle over het systeem in handen van beheerders te laten met volledige integratie in het HVAC-ecosysteem. Beheerders hebben dankzij deze toepassingen real-time toegang tot elke component van het systeem om het energieverbruik en de impact op het milieu in de hand te houden en tegelijk het comfort van de bezoekers en de veiligheid van de gevoelige materialen in musea en archieven te garanderen.

Waar nauwkeurige klimaatcontrole en geavanceerde prestaties noodzakelijk zijn voor het behoud van waardevolle materialen, zijn de HVAC oplossingen van LG perfect geschikt om exact de prestaties te leveren die verwacht worden, ook in uitzonderlijke gebouwen zoals musea en archieven of bibliotheken, overal ter wereld. Zowel bij de bouw van een nieuwe site als bij de renovatie of uitbreiding van een bestaand gebouw waar cultuur en historiek hand in hand gaan, levert LG de HVAC oplossingen die de nagel op de kop slaan.

LG’s nieuwe ventilatieoplossing voor woningen biedt binnenshuis comfort en energiebesparing

LG’s nieuwe ventilatieoplossing voor woningen biedt binnenshuis comfort en energiebesparing

Efficiënte energieterugwinningsventilatie minimaliseert het elektriciteitsverbruik en houdt de lucht in huis zuiver en gezond.

LG heeft zijn allereerste Residential Energy Recovery Ventilation (ERV)-oplossing in Europa gelanceerd. Vrijwel alle nieuwbouw in EU-landen moeten bijna-energieneutrale gebouwen (BENG) zijn en er is een grote groep huiseigenaren die hun energievoetafdruk willen verkleinen. Zodoende is de vraag naar energie-efficiënte producten, zoals LG's Residential ERV, nog nooit zo groot geweest.

Een complete oplossing voor woningventilatie, uitgerust met meerstapsfiltratie, helpt bij het creëren van een aangenaam en gezond binnenklimaat én het besparen van energie. De LG Residential ERV is compatibel met de LG ThinQ™-app en biedt een intuïtieve gebruikerservaring met realtime monitoring van fijnstof- en kooldioxideniveaus en bediening vanaf elke locatie.

Goede ventilatie is belangrijk voor het behouden van een gezonde leefruimte en het verwijderen van stilstaande lucht door dit te vervangen met zuivere, schone lucht van buiten. Dankzij LG's warmtewisselaar zorgt de nieuwe Residential ERV niet alleen voor effectieve luchtcirculatie maar vermindert deze ook aanzienlijk de energieverspilling – tot wel 85 procent van de verwarmingsenergie(1) in de winter en 83 procent van de koelenergie(2) in de zomer. Dit resulteert in een minimaal energieverbruik.

De Residential ERV maakt gebruik van verschillende geavanceerde technologieën voor luchtzuivering en hygiëne om schadelijke deeltjes en ziektekiemen uit de lucht te verwijderen en optimale productprestaties te behouden. De UVnano™-technologie wordt gebruikt in verschillende huishoudelijke apparaten van LG, waaronder DUALCOOL-airconditioners. Het zorgt voor een schone luchtstroom door voor 99,99 procent te voorkomen dat bacteriën en virussen(3) groeien op de oppervlakken van het voorfilter van de ERV, dat grote stofdeeltjes opvangt voordat ze het huis kunnen betreden. De luchtkwaliteit binnenshuis wordt verder verbeterd door het ePM1 95 procent fijnstoffilter dat meer dan 95 procent van de fijnstofdeeltjes opvangt. (4)

Bovendien biedt de LG Residential ERV nauwkeurige, realtime bewaking van de luchtkwaliteit met zijn Dual Laser Fine Dust- en CO2-sensoren. Gebruikers kunnen de luchtkwaliteitsstatus controleren via de ThinQ-app, de optionele bedrade afstandsbediening of een compatibele smart home-controller. De ventilatieprestaties worden automatisch aangepast aan de gedetecteerde stof-/CO2-niveaus. Bovendien stellen de Dual Laser Fine Dust Sensors de ERV in staat om te bepalen wanneer het fijnstoffilter moet worden vervangen. Gebruikers ontvangen via de smartphone en afstandsbediening een melding.

"Iedereen weet en is er zich van bewust dat goede ventilatie noodzakelijk is, al zeker in de huidige tijden. Hier biedt LG met de Residential ERV een mooie oplossing en mooi meegenomen is een verminderd energieverbruik. De ERV verbetert daarenboven de luchtkwaliteit binnenshuis én biedt een slimme gebruikerservaring", zegt Pieter Van Der Poorten Sales Manager bij LG Air Solution. "We blijven onze luchtzuiveringstechnologieën versterken en onze reeks efficiënte luchtoplossingen voor woningen uitbreiden om klanten schonere lucht, meer comfort en aanzienlijke energiebesparingen te bieden."

1. Gebaseerd op het testresultaat van de efficiëntie van de temperatuuruitwisseling onder de verwarmingsconditie van energiegerelateerde producten (ErP). Wint tot 80 procent van de verwarmingsenergie terug in de Super High/High-modus en 84 procent in de Low-modus. Test uitgevoerd bij een binnentemperatuur van 20,5 graden Celsius met een relatieve vochtigheid van 59,5 procent, en een buitentemperatuur van 5 graden Celsius met een relatieve vochtigheid van 65 procent in overeenstemming met de Japanse industriële norm.
2. Levert tot 74 procent van de koelenergie in de Super High/High-modus en 83 procent in de Low-modus. Test uitgevoerd bij een binnentemperatuur van 26,5 graden Celsius met een relatieve vochtigheid van 64,5 procent, en een buitentemperatuur van 34,5 graden Celsius met een relatieve vochtigheid van 75 procent in overeenstemming met de Japanse industriële norm.
3. Getest door TÜV Rheinland door meting van het aantal bacteriekolonies (Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, Klebsiella pneumoniae) bij een temperatuur van 25,2 graden Celsius met een relatieve vochtigheid van 50,10 procent na 2 uur gebruik van het product.
4. Vangt tot 95 procent van het fijne stof op met een deeltjesgrootte van 0,3㎛. Getest door Korea Conformity Laboratories bij een temperatuur van 23,5 graden Celsius met een relatieve vochtigheid van 45,10 procent.

De luchtkwaliteit in huis verbeteren in slechts 5 stappen

De luchtkwaliteit in huis verbeteren in slechts 5 stappen

Het belang van een goede luchtkwaliteit staat meer en meer op de agenda. Een essentiële factor die zeker meespeelt in de kwaliteit van de gezondheid en een woning. LG benadrukt al jarenlang het nut van een goede luchtcirculatie, dit met al hun toestellen en toepassingen. Denk hier bijvoorbeeld aan de LG Mirror of Deluxe. Aan de hand van verschillende stappen voorziet LG een volledige aircare solution gebasseerd op innovatie, waar alles start met de juiste producten voor de juiste omgeving.

Allereerst heeft LG een standaard pre-filter die het stof in de ruimte eruit filtert. Hierna beschikt de unit over een allergiefilter die de partikels zoals bijvoorbeeld huisstofmijt aanpakt.

Als derde stap werkt LG met de UV nano technologie die de interne ventilator bacterievrij houdt met behulp van ultraviolet licht, wat zorgt voor een zuivere ventilator. Met de auto cleaning functie gaan ze het vocht dat zich binnenin de unit vormt automatisch, drogen.

Als vijfde en laatste stap zuivert LG de lucht nog verder met behulp van de Ionizer.

De Ionizer voorziet negatief geladen Ionen in de luchtstroom, deze hechten zich vast op bacteriedelen in de ruimte en neutraliseren deze met 99%. Door dit principe van AirCare toe te passen op een aantal systemen binnen het RAC segment, zetten ze met LG de volgende stap om een gezonde en frisse leefomgeving te creëren.

Toepassing stappen

Zowel de LG ARTCOOL Mirror, Deluxe, Prestige en de Air Purifiers, hanteren deze 5 stappen. Met de Air Purifiers gaat LG verder en detecteren ze ook de microstofdeeltjes die in de lucht aanwezig zijn. Door de 5 richtlijnen te hanteren kan LG de gebruiker informeren wat de luchtkwaliteit op dat moment is. Dit is zichtbaar op de binnenunit en via de LG ThinQ-app per lichtindicatie en aanduiding van de PM deeltjes die aanwezig zijn in de lucht.

Anders dan de rest

Alle binnenunits in het gamma van LG zijn standaard voorzien van een wifi-connectie. Hierdoor kan de gebruiker de units bedienen via de LG ThinQ-app en via spaak i.c.m. Google Home of Alexa. LG zet ook al jaren in op luchtkwaliteit met hun RAC-oplossingen.

Waar moet je aan denken bij de aanschaf van een warmtepomp?

Waar moet je aan denken bij de aanschaf van een warmtepomp?

Steeds meer Nederlandse huiseigenaren verduurzamen hun woning sinds de gasprijs zo hoog is. Dat blijkt uit een enquête onder leden van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), Holland Solar, Vereniging Warmtepompen en Branchevereniging Bodemenergie. Sommige huishoudens betalen zelfs honderden euro's per maand extra voor gas en stroom. Daarom zijn er de afgelopen maanden onder meer veel warmtepompen besteld.

Het overstappen van een cv-ketel naar een warmtepomp kan op jaarbasis flink in de kosten schelen. Daarnaast is het ook een duurzame keuze met het oog op de toekomst en het klimaat. Maar, voordat je als huiseigenaar voor het comfort van een warmtepomp kiest, zijn er een aantal belangrijke afwegingen. Daarom deelt Rob van Hofwegen, Accountmanager bij LG een aantal praktische tips.

 1. Is de woning goed geïsoleerd?

Het verduurzamen van een woning is een stappenplan waarbij de warmtepomp de laatste stap vormt. Isolatie is in de meeste gevallen dus de eerste stap. Voor nieuwere woningen is die stap vaak al gezet vanwege moderne richtlijnen; voor oudere woningen moet dat nog gedaan worden. Daarbij hoeven niet alle stappen in één keer te worden doorlopen. Want ook met goede isolatie, en nog zonder warmtepomp, profiteren huiseigenaren van een lagere energierekening.

Zonder goede isolatie verdwijnt de warmte in huis binnen de kortste keren. Het gevolg is dat er extra energie nodig is om de woning warm te houden, wat een hogere eindafrekening oplevert. “In een goed geïsoleerde woning neemt ook het energieverbruik af, wat op jaarbasis veel kan schelen”, vertelt van Hofwegen. “De meeste woningen die na 2001 gebouwd zijn, komen aardig in de buurt van de basis aan isolatie die nodig is. Verder kun je als huiseigenaar spouw-, vloer- en dakisolatie en HR++-glas laten aanbrengen om de isolatie te verbeteren.”

Let daarbij op de maximale watertemperatuur die een waterpomp kan afgeven. Wanneer de radiatoren het afgiftesysteem in huis zijn, is er een hogere watertemperatuur nodig om de woning te verwarmen. In het geval van vloerverwarming is er een lagere temperatuur nodig. De maximale watertemperatuur van de warmtepomp moet voldoende zijn om de woning bij strenge vorst comfortabel te verwarmen.

 1. Welk type warmtepomp is geschikt voor de woning?

Is alle isolatie in orde? Check! Dan is het tijd om naar de verschillende soorten aan warmtepompen te kijken. De meest populaire categorie vandaag de dag bestaat uit lucht-water warmtepompen. Deze werken volledig op elektriciteit en onttrekken warmte uit de buitenlucht. Daarom heeft deze warmtepomp een hoog rendement.

“Er zijn twee types warmtepompen op de markt. Het Monobloc-systeem, waarbij alle koeltechnische componenten aangesloten zijn in de buitenunit, en het Split-systeem, waarbij de installatie is verdeeld over een buiten- én een binnenunit”, licht van Hofwegen toe. “Beide systemen hebben hun voordelen. Het hangt daarnaast af van het project: renovatie of nieuwbouw, beschikbare plaats of leidinglengte… dit zijn allemaal factoren zijn die de keuze bepalen. Een ervaren installateur kan op basis van de woning het juiste advies geven.”

 • Lucht-water warmtepomp met Monobloc-systeem:
  • Vaak lagere installatiekosten vanwege het ontwerp van de warmtepomp;
  • Heeft een specifieke plek nodig om goed te functioneren (bij voorkeur binnen 4 meter van de cv-ketel).
 • Lucht-water warmtepomp met Split-systeem:
  • Biedt meer ruimte voor afstand tussen binnen- en buitenunit (tot 20 meter);
  • Installatiekosten kunnen hoger uitvallen.
 1. Wie zorgt voor de installatie?

Huiseigenaren zijn verplicht om een gecertificeerd bedrijf in te schakelen voor de plaatsing van een geothermische warmtepomp. Bij een lucht-water warmtepomp is dit echter niet verplicht, hoewel het zeker wordt aangeraden. Voor veel installaties met koudemiddelleidingen is namelijk een geldig F-gassen certificaat nodig. Daarnaast is het belangrijk om met een betrouwbare en gecertificeerde installateur te werken voor de eventuele subsidieaanvraag. Van Hofwegen: “Alleen met een factuur van een installerende partij heb je recht op de subsidie voor de aankoop van een warmtepomp.”

Een groot voordeel van de warmtepompen van LG is dat ze een cv-ketel kunnen vervangen zonder dat de vloerverwarming of radiatoren verwijderd moeten worden.  “De warmtepompen worden met het warmtesysteem verbonden door waterleidingen. Dit maakt de overstap naar een lucht-water warmtepomp een stuk minder ingrijpend”, besluit van Hofwegen.

Wil je meer te weten komen over de verschillende Monobloc- en Split-warmtepompen? Bezoek dan https://www.lg.com/nl/warmtepomp.

VSK 2022: LG Air Solution presenteert nieuwe line-up voor een gezond klimaat

VSK 2022: LG Air Solution presenteert nieuwe line-up voor een gezond klimaat

Van 17 tot en met 20 mei 2022 presenteert LG tijdens vakbeurs VSK haar brede portfolio aan hoogwaardige klimaatoplossingen voor een gezonder binnenklimaat. Ook de nieuwste compacte en geïntegreerde lucht-water warmtepomp, de THERMA V R32 Monobloc S, is bij de stand van LG te zien. Vakbeurs VSK vindt in 2022 plaats in de Jaarbeurs Utrecht en is de grootste installatievakbeurs van Nederland.

 

Alles voor optimaal optimaal gezond klimaat

De belangrijkste thema’s van de 25e editie van de VSK-beurs zijn duurzaamheid, digitalisering en een gezond binnenklimaat. Daar sluit LG zich bij aan onder de noemer ‘AirCare’. Of het nu gaat om woningen, scholen, kantoren of winkels; met de o.a. de UVnano-technologie wordt de luchtkwaliteit efficiënt geoptimaliseerd. “Dit is uniek in de markt omdat pollen, fijnstof, bacteriën én virusdeeltjes op deze manier worden verwijderd. Zuivere lucht hoort nu eenmaal bij een optimaal binnenklimaat”, vertelt Martin Pennings, Academy Manager bij LG.

Op de stand van LG is veel aandacht voor de verschillende lucht-water warmtepomp oplossingen. Met name de LG THERMA V R32 Monobloc S lucht-water warmtepomp staat in de schijnwerpers. Bij deze toepassing zijn de binnen- en buitenunit gecombineerd in één compacte module. Zeer hoge prestaties (100% bij -15oC) en geluidsarm zijn de uitzonderlijke kenmerken van deze unit. En dankzij het gebruik van R32 koudemiddel wordt de CO2-uitstoot verder verlaagd.

“De nieuwe Monobloc S warmtepomp geeft gehoor aan de gewijzigde geluidseisen in het bouwbesluit voor de toepassing van buiten opgestelde warmtepompen en airconditioningsystemen. Geluidsarm met hoge prestaties”, vertelt Martin Pennings. “De geluidseis op de erfgrens bedraagt een maximale waarde van 40 dB(A) in de nacht. Ondanks deze verscherpte geluidseisen is de Monobloc S warmtepomp de ideale toepassing.”

 

Uitgebreid portfolio past bij iedere installateur

Tijdens de VSK-beurs presenteert LG haar brede portfolio aan oplossingen bij STAND 07.C022 in Hal 7. Daarnaast zijn de volgende toepassingen te zien:

 • De prestigieuze LG DUALCOOL Deluxe met Air Purification en UVnano™-technologie;
 • De innovatieve LG ARTCOOL met Air Purification en UVnano™-technologie;
 • Het krachtige LG Multi V 5 VRF-systeem voor de zakelijke markt, waaronder retail, kantoren en hospitality;
 • De efficiënte en compacte LG THERMA V R32 Monobloc S lucht-water warmtepomp;
 • De moderne LG DUAL Vane Cassette met vijftrapsfiltratie;
 • De duurzame LG Inverter Warmtepompboiler en LG Integrated Water Tank (IWT). Deze worden verbonden door waterleidingen waardoor koudemiddelleidingen overbodig zijn. Dit maakt beide oplossingen interessant voor installateurs die niet F-gassen-gecertificeerd zijn.

“We zijn enorm trots op onze deelname dit jaar aan installatievakbeurs VSK. Op die manier kunnen we alle bezoekers laten zien hoe wij een AirCare Complete System realiseren”, vertelt Pennings. “Onze klimaatoplossingen zijn niet alleen efficiënt en duurzaam, maar dragen ook bij aan een gezond binnenklimaat door zowel stof- als virusdeeltjes te verwijderen. Daarom kunnen bezoekers ons volledige portfolio én het merk LG ervaren. Het is voor iedereen zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen.”

 

De 25e editie van VSK vindt plaats van woensdag 17 mei tot en met vrijdag 20 mei 2022 in de Jaarbeurs Utrecht. Bezoek de stand van LG: 07.C022 in Hal 7.

Voor gratis tickets, klik hier.

 

 

Toenemende elektrificatie speelt in de kaarten van LG

Toenemende elektrificatie speelt in de kaarten van LG

Kris Sampers neemt rol als Business Development Manager op en Pieter Beerten gaat als Service Engineer de baan op voor LG Air Solutions

LG Air Solutions zet extra mankracht in om haar positie op de Belgische markt nog meer te versterken. Kris Sampers wordt als Business Development Manager één van de gezichten van LG Air Solutions in ons land. Pieter Beerten steekt de handen uit de mouwen en wordt als service engineer één van de aanspreekpunten van LG Air Solutions. Allebei zien ze een mooie toekomst weggelegd voor de innovatieve producten van LG.

Na enkele gelijkaardige ervaringen in de sector, ging Kris Sampers op zoek naar een nieuwe uitdaging die zijn uitgebreide technische bagage tot haar recht laat komen. Bij LG vindt hij het geschikte merk om zijn schouders onder te zetten. Kris gaat helpen om de HVAC-oplossingen van LG nog meer in de markt te zetten. “Het is de bedoeling om een netwerk uit te bouwen bij installateurs, studiebureaus en bouwpromotoren zodat zij onze producten beter leren kennen en sneller naar voor zullen schuiven als een gepaste oplossing. Van zodra zij van dichterbij kennis maken met de kwaliteit van het LG-gamma in combinatie met onze competitieve prijzen, zullen ze ook overtuigd raken van wat we te bieden hebben. Dat staat vast”, zegt Kris.

Pieter Beerten volgde een gelijkaardig traject. Hij maakte als installateur bij een koeltechniekbedrijf al kennis met alle oplossingen van LG en gaat nu waken over de werking van onze HVAC-producten. “Ik heb heel wat merken de revue zien passeren”, zegt Pieter. “Met LG was het altijd het prettigst werken. Ik geloof heel erg in de kwaliteit van ons gamma en ga nu al enkele maanden met veel plezier de baan op om installaties bij te stellen, optimaal te laten renderen en af en toe ook om een herstelling door te voeren.”

Mix van techniek en commerciële

Met de expertise die Kris de voorbije jaren al opdeed in het vak, heeft hij een goede kijk op de sector. Hij weet waar hij over spreekt en raakte al snel overtuigd van de oplossingen van LG. “Iedereen kent LG vooral van haar display’s, videowalls en tv-toestellen”, zegt Kris. “Maar ook het HVAC-gamma is van een hoogwaardige kwaliteit, alleen doet dit nog niet overal een belletje rinkelen en dat is waar we graag iets aan willen veranderen. Dat wordt voor een stuk mijn verantwoordelijkheid, het technische én het commerciële laten samenvloeien zodat onze potentiële afnemers op B2B-niveau een duidelijk zicht hebben op wat we hen kunnen bieden.”

Pieter is dan weer de man voor de dienst na verkoop. Met zijn rugzak aan ervaring trekt hij met zijn collega’s de Benelux rond. Als er zich ergens moeilijkheden voordoen of kleine probleempjes die de lokale installateurs niet opgelost krijgen, dan schiet hij ter hulp. “Ik ben echt heel blij met deze baan. Het is heel boeiend om te zoeken met welke aanpassingen we de werking van onze HVAC-oplossingen kunnen optimaliseren. Die zoektocht is altijd interessant en daarna kan alles heel vlot weer op punt gezet worden dankzij het pragmatische van alle LG-producten. Onze toestellen zijn zo ontworpen dat ze eenvoudig te herstellen zijn, een groot pluspunt ten opzichte van andere merken. Daarnaast is het contact met andere techniekers en klanten altijd erg aangenaam. Af en toe komen we ook op plekken waar we anders nooit zouden belanden, dat maakt deze job erg afwisselend.”

Complete futureproof installaties

Wat de sector betreft, geloven Kris en Pieter erg hard in het gamma van LG dat vandaag al inspeelt op morgen. Zij zien de elektrificatie van verwarmings- en koelingsinstallaties als een groot pluspunt voor LG omdat het erg goed aansluit bij de oplossingen die voorhanden zijn. “Alle airco’s kunnen al koelen en verwarmen”, zegt Pieter. “De warmtepompen zijn van topkwaliteit en in ons gamma zitten ook zonnepanelen en thuisbatterijen die volledig futureproof installaties mogelijk maken.”

LG investeert gevoelig in R&D en blijft zichzelf heruitvinden. “Het innovatieve karakter van LG is misschien wel de grootste troef van ons merk. Als we in de toekomst steeds meer afscheid nemen van verwarmen op stookolie en gas om op elektriciteit over te schakelen, kan LG meteen aan alle eisen voldoen. Bij residentiële nieuwbouw is de trend al gezet. De elektrificatie speelt eigenlijk helemaal in onze kaarten omdat we dankzij de solarafdeling van LG bij elke HVAC-oplossing een totaaloplossing kunnen uitkienen. Daarom kunnen we gerust zeggen dat we bij LG klaar zijn voor de toekomst”, besluit Kris Sampers.

LG viert Internationale Vrouwendag met LG Air Solution Product Director Min Jung Kim

LG viert Internationale Vrouwendag met LG Air Solution Product Director Min Jung Kim

“LG biedt al haar medewerkers opportuniteiten aan”

Met Min Jung Kim heeft LG een sterke kracht in het bedrijf. Het Koreaanse merk, actief in de elektronicawereld, weet haar positie waar te maken met al haar talrijke en diverse producten. HVAC Air Solution Product Director Benelux Min Jung Kim werkt al 13 jaar bij LG en doorbreekt het taboe omtrent het succes boeken als vrouw in een mannenwereld, zoals bij LG.

In een stijgende lijn naar de top

Min Jung Kim startte haar parcours bij LG in het Management Team, waar ze alles leerde over de technische business en hoe alles in zijn werk gaat bij LG. Daarna werkte ze zich op naar het Sales en Marketing team waar ze zich elke dag bezighoudt met de producten van LG, prijspositionering, promotieplannen en nog veel meer in de Benelux. Vooral de mooie positie van LG op de markt, sprak Kim aan om haar schouders mee onder de multinational te zetten.

De laatste jaren is de concurrentie binnen de HVAC alleen maar toegenomen. Dat triggert Kim nog elke dag om LG verder te doen groeien. Doorheen de jaren deed Kim bijzonder veel kennis op over de HVAC-wereld, puur dankzij de jobopportuniteiten die ze kreeg binnen LG, door bijvoorbeeld trainingen te volgen binnen het bedrijf. Het is duidelijk dat Kim met plezier naar het werk gaat. “De airconditioningwereld is een dynamische wereld”, vertelt ze. “Dat alleen al daagt me enorm uit in mijn job. Er is enorm veel potentieel op deze markt.”

Als vrouw in een mannenwereld

“De HVAC-wereld is een echte mannenwereld”, geeft Kim toe. “Er zijn meer mannen dan vrouwen aanwezig in onze business.” Toch merkt Kim weinig van de stereotiepen. “De afgelopen jaren zijn de vrouwelijke collega’s aan een opmars begonnen. We zijn dus op de goede weg.” Het feit dat ze een vrouw is, heeft haar carrière en weg naar de top, niet per se bemoeilijkt. “Ik denk dat het niet veel te maken heeft met een genderidentiteit, LG geeft iedereen gelijke kansen.”

Ze is dan ook zeer lovend over haar werkgever LG en haar verantwoordelijkheid binnen de Benelux. “LG geeft haar medewerkers veel opportuniteiten. Ik kan aannemen dat sommige vrouwen geregeld iemands perceptie moeten veranderen, precies omdat ze vrouwen zijn, maar door te vechten kom je er wel, al moet ik toegeven dat ik dit nooit zo ervaren heb bij LG.“

Op het zogenaamde ‘Glazen Plafond’, dat de barrières aanduidt die vrouwen tegenhouden in het verkrijgen van topfuncties binnen een bedrijf, botste Kim dus niet, maar ze geeft andere vrouwen die er mogelijk wel mee te maken krijgen een goede raad. “Zo’n dingen hebben tijd nodig. Het belangrijkste is geloven in jezelf. Als je jezelf bent, moet je je geen zorgen meer maken over dat plafond, want dan geraak je daar wel door.” Kim haar ambitie is duidelijk en hangt af van drie punten: “Ik kijk naar wat ik kan doen, zou doen en wil doen. Als die dingen hetzelfde zijn, maakt mij dat gelukkig.”

Een duurzame stap voorwaarts voor een appartementencomplex in Venlo

Een duurzame stap voorwaarts voor een appartementencomplex in Venlo

Aan de Laaghuissingel in Venlo staat een appartementencomplex met 24 wooneenheden waar de bewoners dagelijks met veel plezier thuiskomen in een aangename omgeving.

Toch werd er gebruik gemaakt van een CV-ketel die op gas werd gestookt om ieder appartement van het nodige comfort te voorzien. Reden temeer voor de Vereniging van Eigenaren (VvE) van het appartementencomplex om de expertise van Dejatech in te schakelen.

 

Antwoord op bestaande uitdagingen

Om de oude CV-ketel te vervangen, heeft Dejatech gekozen om een hybride oplossing in combinatie met de warmtepomp van LG voor te stellen.

Jan Janssen, Managing Director bij Dejatech, licht toe: “De hybride warmtepomp van LG is gecombineerd binnen een systeem waarbij de warmtepomp voorziet in de primaire warmtebehoefte. Mocht deze niet voldoende warmte kunnen leveren, of onvoldoende duurzaam te werk gaan, dan springt onze cv-ketel aan.”

Deze oplossing omvat een combinatie waarmee een antwoord wordt gevormd op de uitdagingen van veel oudere gebouwen. Vanwege de bestaande constructie is het vaak niet mogelijk om volledig over te gaan op een warmtepomp. “Met LG bieden we al een all-electric-oplossing, maar er zijn ook gebouwen waar dat niet goed toepasbaar is”, legt Wilco Henzen, Consulting Sales Manager bij LG, uit. “Dan is deze hybride oplossing uitermate geschikt.”

 

Unieke situatie en installatie

Om de oude CV-ketel op de juiste manier te vervangen, kwam er veel expertise en vakmanschap aan te pas. Ook wist Dejatech dat LG de perfecte oplossing bood voor de uitdaging in Venlo. “Uniek aan deze situatie, en aan de hybride warmtepomp, is de integratie. Het gehele systeem is zowel technisch als qua leidingwerk eenvoudig te installeren. Ook werkt de achterliggende software uiterst intuïtief. Daarmee worden de CO2-reductie en het verbeterde rendement voor de bewoners gegarandeerd”, vertelt Janssen.

 

Weloverwogen besluit

Ook de vereniging van eigenaren kijkt positief terug op het project om hun appartementencomplex te verduurzamen. “We gebruiken minder gas om het hele gebouw warm te houden, ook al gebruiken we wel iets meer elektriciteit”, licht Hans Derix, voorzitter van de VvE toe. “Maar dat is in verhouding een stuk goedkoper en duurzamer. Het scheelt namelijk in het totale gasgebruik waarschijnlijk zelfs 50 procent.”

Volgens de voorzitter van de VvE moet zich dat uiteindelijk vertalen in veel lagere stookkosten voor de bewoners en een vermindering van hun CO2-voetafdruk. Dat kan Janssen zeker beamen: “De prognoses die we hadden op CO2- en rendementsverbetering zijn overtroffen. We zijn er heel enthousiast over en daarmee is dit resultaat gebaseerd op de aanwezige proven technology.”

Een beginnershandleiding voor koelmachines

Een beginnershandleiding voor koelmachines

Klimaatsystemen spelen een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Deze zogenaamde Heating, Ventilation & Airconditioning (HVAC)-systemen zorgen voor verfrissing in de steeds warmere zomers en voor warmte nu we deze winterdagen voornamelijk thuis werken. We kennen allemaal de airconditioningunits die we in huizen en kantoren zien. Maar koeling en verwarming gebeurt ook op veel grotere schaal, en het is noodzakelijk om het koelproces een stuk kosteneffectiever te maken.

Dit maakt koelmachines ‘chillers’, zo'n belangrijk onderdeel van een HVAC-systeem. Fabrieken, hoge kantoortorens, winkelcentra en andere grote gebouwen genereren veel warmte tijdens de dagelijkse werkzaamheden. Men moet deze warmte uit het gebouw zien te sluizen om de bezoekers comfortabel te houden en apparatuur veilig te laten werken. Juist nu, in de winter, zouden organisaties zich op chillers voor de volgende zomer moeten oriënteren.

De grondbeginselen van koelmachines

Koelmachines werken net als airco’s voor thuisgebruik. Ze gebruiken koudemiddel om warme- in koude lucht te veranderen. Deze koude lucht circuleert vervolgens door een ruimte, waarbij de airconditioning warmte uit de lucht blijft onttrekken. Deze warmte wordt vervolgens teruggevoerd naar de verdamper, en de condensor stuurt de warmte naar een koeltoren of koelspiraal om de warmte uit het systeem af te voeren. Dit zie je vaak in grote steden, waar plassen water onder airconditioningboxen aan flatgebouwen ontstaan: het is een teken van de airco die zijn werk doet. Deze procedure klinkt misschien eenvoudig, maar deze krachtige machines zijn niet alleen in staat appartementen comfortabel te maken. Ze kunnen ook zeer grote ruimtes koelen, en daarbij veel geld en middelen te besparen.

Soorten koelmachines

Er zijn drie soorten koelmachines: luchtgekoelde en watergekoelde chillers, vernoemd naar het gebruikte condensortype, en absorptiekoelers. Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen deze eerste twee? De condensor in een luchtgekoelde chiller wordt gekoeld door de omgevingslucht. Deze systemen zijn ideaal voor faciliteiten met infrastructuur- en omgevingsbeperkingen, of op locaties waar de toegang tot water beperkt is. Ze worden ook meestal buiten geïnstalleerd omdat ze toegang tot de lucht uit de omgeving nodig hebben.

Watergekoelde chillers zijn meestal veel groter dan luchtgekoelde varianten, en hun condensors zijn verbonden met een watertoren voor koeling. Ze zijn ook voordeliger op locaties die constant intensief gekoeld moeten worden. Een watergekoelde koelmachine kan ongeacht de omgevingstemperatuur enorme koude leveren, aangezien de temperatuur in de watertoren wordt geregeld en niet wordt beïnvloed door de buitenomgeving.

Er is nog een ander type: de absorptiekoeler. Absorptiewaterkoelers maken gebruik van de absorptiekoelcyclus en hebben (in tegenstelling tot de andere twee) geen mechanische compressor die betrokken is bij deze koelcyclus. Absorptiekoelers gebruiken afvalwarmte van andere apparatuur en processen om water te koelen en voor koeling te zorgen. Omdat er geen compressor bij betrokken is, kunnen deze koelmachines kostenefficiënter én met minder geluidsemissies werken.

De juiste keuze maken bij het selecteren van een koelmachine

Elk type systeem komt met zijn eigen voor- en nadelen. Maar hoe bepaal je als consument of organisatie dan welke chiller het beste is voor een specifieke locatie?

1. De eerste stap is het bepalen van de warmtebelasting van de faciliteit. Die bepaalt het vermogen dat de koelmachine nodig heeft om aan de koudebehoefte te voldoen. Een machine die niet genoeg capaciteit heeft krijgt de ruimte niet koel, terwijl een te krachtige machine onnodige kosten met zich meebrengt.

2. Vervolgens moet je kijken naar de gewenste temperatuur, het benodigde debiet en welk type koudemiddel het systeem moet gebruiken.

3. Nadat deze factoren zijn bepaald, kijk je naar de installatieomgeving zelf. Moet de koelmachine binnen of buiten worden geïnstalleerd? Houd rekening met de prestaties van elk koelmachinemodel op basis van de capaciteit om er zeker van te zijn dat ze voldoen aan de minimale toevoertemperatuur, bijvoorbeeld van gekoeld water.

4. Vervolgens kijk je naar de algehele prestatie van de koelmachinepomp om er zeker van te zijn dat deze aan de vereisten voldoet, zoals de juiste druk om de benodigde luchtstroom te kunnen leveren.

Een LG-koelmachine voor elke klant

Om aan de uiteenlopende behoeften van klanten te voldoen, biedt LG verschillende soorten koelmachines, namelijk centrifugaalkoelers, schroefkoelers, scrollkoelers en absorptiekoelers.

Centrifugaalkoeler

LG’s centrifugaalkoelers met een tweetraps compressiecyclus leveren verbeterde efficiëntie en lagere bedrijfskosten in vergelijking met enkeltraps compressiekoelmachines. Deze zijn ook verkrijgbaar in olievrije modellen en kunnen worden geïnstalleerd met een modulaire structuur voor meer vrijheid bij de installatie.

Watergekoelde schroefkoeler

Watergekoelde schroefkoelers van LG hebben een zeer efficiënte belastingverdamper en optimaal olieterugwinningssysteem voor een betrouwbare werking.

Luchtgekoelde schroefkoeler

De luchtgekoelde schroefkoelers van LG zijn uitgerust met corrosiebestendige warmtewisselaars, efficiënte condensors en brede lamellen voor een betere warmteoverdracht.

Luchtgekoelde inverter-scrollkoeler

LG’s luchtgekoelde inverter-scrollkoelers heeft een Twin All Inverter-compressor met dampinjectie die zorgt voor een grotere werkingssnelheid en een geoptimaliseerde koudemiddelstroom bij lage omgevingstemperaturen.

Absorptiekoeler

Absorptiekoelers van LG gebruiken water als koudemiddel voor een milieuvriendelijker en efficiënter systeem. Absorptiekoelers van LG zijn ook verkrijgbaar in oplossingen voor heet water, stoom en meerdere warmtebronnen.

Iedere klant heeft unieke behoeften en er is altijd een koelmachine die aan deze behoeften kan voldoen. Een beter begrip van de verschillende typen chillers helpt bij het besluitvormingsproces en zorgt ervoor dat gebruikers de juiste koelmachine kunnen selecteren. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. 

Blijf op de hoogte van LG Klimaat