Skip to main content

Is jouw Airco Klaar voor de Zomer?

Life's Good met de verduurzaming van woningen

Wat is een VRF-systeem en waarom is het een ideale oplossing voor een perfect binnenklimaat?

De R290 warmtepomp: een duurzame oplossing voor verwarmen en koelen

De kracht van AI binnen de HVAC-sector

Vacature Senior Accountmanager Heating

Vacature Sales Support medewerker

Samen met partners in een hogere versnelling naar de energietransitie

De nieuwe Therma V R32 Split 4 en 6 kW

LG lanceert zeer energie-effici√ęnte MULTI V i met geavanceerde AI-software

LG Electronics lanceert Therma V Propaan (R290) Warmtepompen

LG Electronics verlaagt geluidsniveaus van het Multi Split gamma buitendelen

5 vragen aan Robin Klous: Over de explosieve vraag naar warmtepompen

LG ARTCOOL: airconditioner in een stijlvol jasje

LG Energy Lab: genereer energielabels met één druk op de knop

Het belang van goede luchtkwaliteit in gebouwen

Verwarm of koel met de Therma V en bespaar energie

Waardevolle cultuur en historiek in de ideale omstandigheden bewaren dankzij HVAC

Waardevolle cultuur en historiek in de ideale omstandigheden bewaren dankzij HVAC

Musea en archieven zijn bronnen van onschatbare culturele en historische waarde. In zulke gebouwen is het niet alleen comfortabel voor de bezoekers om van een aangenaam klimaat te genieten dankzij HVAC systemen, ze spelen ook een belangrijke rol in het behouden van de integriteit van vaak gevoelige materialen die bij een precieze temperatuur en vochtigheid bewaard moeten blijven. Om te voorkomen dat cultureel belangrijke materialen niet worden aangetast, moeten HVAC systemen op elk moment de juiste omstandigheden cre√ęren in uiteenlopende ruimtes. Deze constante prestaties en het behoud van de controle erop, kunnen enorm veel energie opslorpen wat leidt tot hoog oplopende rekeningen en een negatieve impact op lange termijn op het milieu.

Het juiste HVAC systeem kan die problemen voorkomen en exorbitante energiefacturen en de aantasting van het milieu de kop indrukken. Dat is precies wat LG HVAC oplossingen voor mekaar krijgen. Oplossingen zoals de Multi V 5 leveren strafe prestaties af √©n zijn tegelijk erg zuinig. Indoor units zoals de DUAL Vane Cassette en de Round Cassette bieden gediversifieerde luchtstromen en een esthetisch uitzicht dat geschikt is voor eender welke omgeving. Eenvoudige controle en monitoringopties maken het mogelijk om vanuit √©√©n centrale locatie of zelfs vanop afstand exacte temperaturen en vochtigheidsgraden in te stellen en vast te houden in elke individuele ruimte. We nemen de oplossingen die het mogelijk maken om in musea en archieven een comfortabel klimaat te cre√ęren en de culturele en historische schatten in de best mogelijke omstandigheden te bewaren even onder de loep.

Precisie, Power en Effici√ęntie

In een museumgebouw met unieke klimaatvereisten, is de krachtige Multi V 5 een ideale oplossing om meerdere indoor units individueel te beheren. De specifieke LG Ultimate Inverter Compressor laat het systeem snel en accuraat de gewenste temperaturen bereiken en behouden over een ruim verspreide ruimte en slaagt er tegelijk het energieverbruik te beperken. De Multi V 5 maakt ook gebruik van Dual Sensing Control waardoor de temperatuur en vochtigheidsgraad tegelijk worden gedetecteerd zodat de ideale omstandigheden gecre√ęrd √©n behouden kunnen worden. Als er uitzonderlijke museumstukken of oude boeken uit een archief in de ruimte aanwezig zijn, is het cruciaal om het ideale klimaat te cre√ęren om deze zo goed mogelijk te bewaren. Dual Sensing Control zorgt voor een precieze regeling en houdt het energieverbruik laag.

Indoor luchtstromingen

Grote musea en uitgebreide archiefbibliotheken bestaan vaak uit heel veel uiteenlopende en grote ruimtes zoals lobby’s, atria, bezichtingsruimtes, zalen, opslagruimtes en onderzoekslabo’s. Elk type ruimte heeft andere klimaatvereisten. Grote lobby’s en atria hebben een krachte luchtstroming nodig die er ondanks de hoge plafonds toch comfortabele temperaturen kan voorzien. Bezichtigingsruimtes en zalen hebben een meer precieze luchtstroming nodig om zowel bezoekers een aangenaam gevoel te geven én de aanwezige gevoelige materialen te beschermen. De LG indoor unit solutions zoals de DUAL Vane Cassette en de Round Cassette kunnen een nauwkeurige luchtstroming bieden én voegen tegelijk een esthetische toets toe aan het specifieke interieur van een museum of bibliotheek.

De mogelijkheid om een op maat afgestemde airflow op te wekken die voldoet aan eender welke vereiste in eender welke ruimte, is wat de DUAL Vane Cassette zo uniek maakt. De unieke DUAL Vane technologie en de 3D ventilator van LG maken het mogelijk om nog grotere ruimtes van de gevraagde luchtstromingsmogelijkheden te voorzien. De krachtige 3D ventilator en de twee individuele vanes staan zelfs in voor de ideale temperaturen, ook tot op de vloer van grote lobby’s met plafonds van tot wel vijf meter hoog. De Integrated Sensing Technology stelt de DUAL Vane Cassette in staat om de temperatuur op de grond te detecteren zodat het gewenste aantal graden Celsius in de gehele ruimte wordt bereikt. Bovendien kan ook de LG Air Purification Kit met vijf stapsluchtzuivering eraan gekoppeld worden. Die haalt 99,9% van PM1.0 fijn stofdeeltjes uit de lucht om ook in gebouwen waar grote mensenmassa’s toestromen een veilige omgeving te krijgen.

De ronde vorm van de LG Round Cassette elimineert daarnaast alle blind spots om voor een nog effici√ęntere luchtstroming te zorgen. Dankzij de Crystal Vane technology werkt de Round Cassette met 6 standen voor een nauwkeurige luchtstroming en tot 30 procent snellere temperatuurregeling. Doordat de Round Cassette ook geruisloos is, past ze perfect in bibliotheekomgevingen waar stilte een vereiste is. Naast haar sterke prestaties, heeft de Round Cassette ook een elegant en hertekend design dat geschikt is voor in musea en de aandacht niet afleidt van de tentoonstellingen. Bovendien is het systeem zo ontworpen, dat het makkelijk en amper storend kan worden ge√Įnstalleerd en onderhouden.

Neem de luchtstroom volledig in handen

Het gecontroleerd regelen en beheren van het indoor klimaat is cruciaal voor de effici√ęntie en de prestaties van HVAC systemen. Daarom zijn de HVAC systemen van LG zowel te bedienen als in de gaten te houden vanop een centrale locatie of zelfs vanop afstand met een pc, smartphone of tablet. Systeembeheerders kunnen dankzij de LG AC Smart 5 het comfort, de effici√ęntie en het klimaat eenvoudig bijhouden in elke ruimte waarin het systeem actief is. De ThinQ-connectiviteit maakt het ook mogelijk de controle over het systeem in handen van beheerders te laten met volledige integratie in het HVAC-ecosysteem. Beheerders hebben dankzij deze toepassingen real-time toegang tot elke component van het systeem om het energieverbruik en de impact op het milieu in de hand te houden en tegelijk het comfort van de bezoekers en de veiligheid van de gevoelige materialen in musea en archieven te garanderen.

Waar nauwkeurige klimaatcontrole en geavanceerde prestaties noodzakelijk zijn voor het behoud van waardevolle materialen, zijn de HVAC oplossingen van LG perfect geschikt om exact de prestaties te leveren die verwacht worden, ook in uitzonderlijke gebouwen zoals musea en archieven of bibliotheken, overal ter wereld. Zowel bij de bouw van een nieuwe site als bij de renovatie of uitbreiding van een bestaand gebouw waar cultuur en historiek hand in hand gaan, levert LG de HVAC oplossingen die de nagel op de kop slaan.

LG’s nieuwe ventilatieoplossing voor woningen biedt binnenshuis comfort en energiebesparing

LG’s nieuwe ventilatieoplossing voor woningen biedt binnenshuis comfort en energiebesparing

Effici√ęnte energieterugwinningsventilatie minimaliseert het elektriciteitsverbruik en houdt de lucht in huis zuiver en gezond.

LG heeft zijn allereerste Residential Energy Recovery Ventilation (ERV)-oplossing in Europa gelanceerd. Vrijwel alle nieuwbouw in EU-landen moeten bijna-energieneutrale gebouwen (BENG) zijn en er is een grote groep huiseigenaren die hun energievoetafdruk willen verkleinen. Zodoende is de vraag naar energie-effici√ęnte producten, zoals LG's Residential ERV, nog nooit zo groot geweest.

Een complete oplossing voor woningventilatie, uitgerust met meerstapsfiltratie, helpt bij het cre√ęren van een aangenaam en gezond binnenklimaat √©n het besparen van energie. De LG Residential ERV is compatibel met de LG ThinQ‚ĄĘ-app en biedt een intu√Įtieve gebruikerservaring met realtime monitoring van fijnstof- en kooldioxideniveaus en bediening vanaf elke locatie.

Goede ventilatie is belangrijk voor het behouden van een gezonde leefruimte en het verwijderen van stilstaande lucht door dit te vervangen met zuivere, schone lucht van buiten. Dankzij LG's warmtewisselaar zorgt de nieuwe Residential ERV niet alleen voor effectieve luchtcirculatie maar vermindert deze ook aanzienlijk de energieverspilling ‚Äď tot wel 85 procent van de verwarmingsenergie(1) in de winter en 83 procent van de koelenergie(2) in de zomer. Dit resulteert in een minimaal energieverbruik.

De Residential ERV maakt gebruik van verschillende geavanceerde technologie√ęn voor luchtzuivering en hygi√ęne om schadelijke deeltjes en ziektekiemen uit de lucht te verwijderen en optimale productprestaties te behouden. De UVnano‚ĄĘ-technologie wordt gebruikt in verschillende huishoudelijke apparaten van LG, waaronder DUALCOOL-airconditioners. Het zorgt voor een schone luchtstroom door voor 99,99 procent te voorkomen dat bacteri√ęn en virussen(3) groeien op de oppervlakken van het voorfilter van de ERV, dat grote stofdeeltjes opvangt voordat ze het huis kunnen betreden. De luchtkwaliteit binnenshuis wordt verder verbeterd door het ePM1 95 procent fijnstoffilter dat meer dan 95 procent van de fijnstofdeeltjes opvangt. (4)

Bovendien biedt de LG Residential ERV nauwkeurige, realtime bewaking van de luchtkwaliteit met zijn Dual Laser Fine Dust- en CO2-sensoren. Gebruikers kunnen de luchtkwaliteitsstatus controleren via de ThinQ-app, de optionele bedrade afstandsbediening of een compatibele smart home-controller. De ventilatieprestaties worden automatisch aangepast aan de gedetecteerde stof-/CO2-niveaus. Bovendien stellen de Dual Laser Fine Dust Sensors de ERV in staat om te bepalen wanneer het fijnstoffilter moet worden vervangen. Gebruikers ontvangen via de smartphone en afstandsbediening een melding.

"Iedereen weet en is er zich van bewust dat goede ventilatie noodzakelijk is, al zeker in de huidige tijden. Hier biedt LG met de Residential ERV een mooie oplossing en mooi meegenomen is een verminderd energieverbruik. De ERV verbetert daarenboven de luchtkwaliteit binnenshuis √©n biedt een slimme gebruikerservaring", zegt Pieter Van Der Poorten Sales Manager bij LG Air Solution. "We blijven onze luchtzuiveringstechnologie√ęn versterken en onze reeks effici√ęnte luchtoplossingen voor woningen uitbreiden om klanten schonere lucht, meer comfort en aanzienlijke energiebesparingen te bieden."

1. Gebaseerd op het testresultaat van de effici√ęntie van de temperatuuruitwisseling onder de verwarmingsconditie van energiegerelateerde producten (ErP). Wint tot 80 procent van de verwarmingsenergie terug in de Super High/High-modus en 84 procent in de Low-modus. Test uitgevoerd bij een binnentemperatuur van 20,5 graden Celsius met een relatieve vochtigheid van 59,5 procent, en een buitentemperatuur van 5 graden Celsius met een relatieve vochtigheid van 65 procent in overeenstemming met de Japanse industri√ęle norm.
2. Levert tot 74 procent van de koelenergie in de Super High/High-modus en 83 procent in de Low-modus. Test uitgevoerd bij een binnentemperatuur van 26,5 graden Celsius met een relatieve vochtigheid van 64,5 procent, en een buitentemperatuur van 34,5 graden Celsius met een relatieve vochtigheid van 75 procent in overeenstemming met de Japanse industri√ęle norm.
3. Getest door T√úV Rheinland door meting van het aantal bacteriekolonies (Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, Klebsiella pneumoniae) bij een temperatuur van 25,2 graden Celsius met een relatieve vochtigheid van 50,10 procent na 2 uur gebruik van het product.
4. Vangt tot 95 procent van het fijne stof op met een deeltjesgrootte van 0,3„éõ. Getest door Korea Conformity Laboratories bij een temperatuur van 23,5 graden Celsius met een relatieve vochtigheid van 45,10 procent.

De luchtkwaliteit in huis verbeteren in slechts 5 stappen

De luchtkwaliteit in huis verbeteren in slechts 5 stappen

Het belang van een goede luchtkwaliteit staat meer en meer op de agenda. Een essenti√ęle factor die zeker meespeelt in de kwaliteit van de gezondheid en een woning. LG benadrukt al jarenlang het nut van een goede luchtcirculatie, dit met al hun toestellen en toepassingen. Denk hier bijvoorbeeld aan de LG Mirror of Deluxe. Aan de hand van verschillende stappen voorziet LG een volledige aircare solution gebasseerd op innovatie, waar alles start met de juiste producten voor de juiste omgeving.

Allereerst heeft LG een standaard pre-filter die het stof in de ruimte eruit filtert. Hierna beschikt de unit over een allergiefilter die de partikels zoals bijvoorbeeld huisstofmijt aanpakt.

Als derde stap werkt LG met de UV nano technologie die de interne ventilator bacterievrij houdt met behulp van ultraviolet licht, wat zorgt voor een zuivere ventilator. Met de auto cleaning functie gaan ze het vocht dat zich binnenin de unit vormt automatisch, drogen.

Als vijfde en laatste stap zuivert LG de lucht nog verder met behulp van de Ionizer.

De Ionizer voorziet negatief geladen Ionen in de luchtstroom, deze hechten zich vast op bacteriedelen in de ruimte en neutraliseren deze met 99%. Door dit principe van AirCare toe te passen op een aantal systemen binnen het RAC segment, zetten ze met LG de volgende stap om een gezonde en frisse leefomgeving te cre√ęren.

Toepassing stappen

Zowel de LG ARTCOOL Mirror, Deluxe, Prestige en de Air Purifiers, hanteren deze 5 stappen. Met de Air Purifiers gaat LG verder en detecteren ze ook de microstofdeeltjes die in de lucht aanwezig zijn. Door de 5 richtlijnen te hanteren kan LG de gebruiker informeren wat de luchtkwaliteit op dat moment is. Dit is zichtbaar op de binnenunit en via de LG ThinQ-app per lichtindicatie en aanduiding van de PM deeltjes die aanwezig zijn in de lucht.

Anders dan de rest

Alle binnenunits in het gamma van LG zijn standaard voorzien van een wifi-connectie. Hierdoor kan de gebruiker de units bedienen via de LG ThinQ-app en via spaak i.c.m. Google Home of Alexa. LG zet ook al jaren in op luchtkwaliteit met hun RAC-oplossingen.

A quoi faut-il penser lors de l'achat d'une pompe à chaleur?

A quoi faut-il penser lors de l'achat d'une pompe à chaleur?

Tout le monde est au courant que les prix du gaz ont explosé. Certains ménages paient même des centaines d'euros par mois en plus pour le gaz et l'électricité. Pour répondre à cette augmentation, de plus en plus de propriétaires rendent leur logement plus durable. De nombreuses pompes à chaleur ont par exemple été commandées ces derniers mois.

Le passage d'une chaudière de chauffage centrale à une pompe à chaleur permet de faire de belles économies chaque année. Il s'agit en outre d'un choix durable en matière d'écologie. Mais avant d'opter pour une pompe à chaleur en tant que propriétaire, il y a plusieurs considérations importantes à prendre en compte. LG partage quelques tuyaux pratiques.

1. Le logement est-il bien isolé?

Rendre un logement plus durable se fait par étapes et la pompe à chaleur est une des dernières étapes. En général, l'isolation du logement est la première. Pour les logements récents, ceci est en général moins d'actualité, compte tenu des normes plus  en vigueur au moment de la construction, mais pour les logements plus anciens, cela doit encore être effectué. Il ne faut pas forcément parcourir toutes les étapes en une fois. Avec une bonne isolation, même sans pompe à chaleur, les propriétaires bénéficient déjà d'une facture énergétique réduite.

Sans bonne isolation, la chaleur du logement quitte plus¬† le logement. Il faut donc davantage d'√©nergie pour maintenir la temp√©rature souhait√©e au sein du b√Ętiment, r√©sultant en une facture √©nerg√©tique finale plus √©lev√©e. ¬ę¬†Dans un logement bien isol√©, la consommation √©nerg√©tique est plus basse, ce qui peut faire une belle diff√©rence sur base annuelle¬†¬Ľ, explique Pieter Van Der Poorten, Sales Manager Belux chez LG Electronics Air Solutions. ¬ę¬†La plupart des logements construits apr√®s 2001 sont d√©j√† tr√®s proches de l'isolation de base n√©cessaire. A c√īt√© de cela, les propri√©taires de logements peuvent isoler les murs creux, isoler le sol ou le toit et installer des ch√Ęssis √† rendement √©lev√© pour am√©liorer l'isolation du bien. C'est surtout l'isolation du toit qui joue un grand r√īle, car le toit est √† l'origine deux fois plus de pertes de chaleur que les fen√™tres et les murs.¬†¬Ľ

Si le logement est équipé de radiateurs, faites également en sorte que les températures souhaitées de l'eau soient suffisamment basses pour que la pompe à chaleur puisse tourner à un rendement élevé. Dans ce contexte, faites 'le test des 50 degrés'. Si vous arrivez à maintenir la température dans le logement au bon niveau avec une température de départ de l'eau à la chaudière à 50 degrés ou moins, cela signifie que votre logement est prêt à accueillir une pompe à chaleur. Si ce n'est pas le cas, il faut d'abord intervenir ailleurs avant d'envisager l'installation d'une pompe à chaleur. Sachez aussi que pour chaque degré en moins de la température de l'eau, le rendement de votre pompe à chaleur diminue.

2. Quel type de pompe à chaleur convient pour le logement?

L'isolation est en ordre ? Si oui, il est temps de voir quels sont les différents types de pompes à chaleur. La catégorie la plus populaire actuellement sont les pompes à chaleur air-eau. Elles fonctionnent intégralement à l'électricité et puisent la chaleur dans l'air extérieur.

¬ę¬†Il existe deux types de pompes √† chaleur sur le march√©. Il y a le syst√®me Monobloc, o√Ļ toutes les parties et composants techniques de r√©frig√©ration sont raccord√©s √† l'unit√© ext√©rieure, et le syst√®me Split, o√Ļ l'installation est r√©partie sur une unit√© int√©rieure et une unit√© ext√©rieure, les deux √©tant reli√©s par une conduite de r√©frig√©ration¬†¬Ľ, explique Van Der Poorten. ¬ę¬†Les deux syst√®mes offrent des avantages. Le choix d√©pend surtout du type de projet¬†: r√©novation ou nouvelles construction, espace disponible et longueur des conduites. Tous ces facteurs d√©termineront le choix. Un installateur exp√©riment√© pourra vous conseiller le syst√®me √† choisir.¬†¬Ľ

  • Pompe √† chaleur air-eau avec syst√®me Monobloc:
    • Les frais d'installation sont parfois r√©duits gr√Ęce √† la conception de la pompe √† chaleur.
    • De pr√©f√©rence plac√©e le plus pr√®s possible du mur ext√©rieur du logement, car la longueur des conduites entra√ģne une perte d'√©nergie (limit√©e)¬†¬†
  • Pompe √† chaleur air-eau avec syst√®me Split:
    • Plus flexible au niveau de la distance entre l'unit√© int√©rieure et l'unit√© ext√©rieure (jusqu'√† 50 m√®tres)

 

3. Qui s'occupe de l'installation?

Pour les installations n√©cessitant des conduites de r√©frig√©rant, il vous faudra poss√©der un certificat de gaz F. Faites aussi en sorte de travailler avec un installateur fiable et certifi√© pour les √©ventuelles demandes de subsides. Van Der Poorten¬†: ¬ę¬†C'est uniquement avec une facture d'un installateur certifi√© que vous aurez droit √† des subsides pour l'achat et l'installation d'une pompe √† chaleur.¬†¬Ľ

Un grand avantage des pompes √† chaleur de LG est qu'elle peuvent remplacer une chaudi√®re sans devoir n√©cessairement enlever le chauffage au sol ou les radiateurs. ¬ę¬†Les pompes √† chaleur sont reli√©s au syst√®me calorifique existant avec des conduites d'eau. Ceci rend la transition vers une pompe √† chaleur beaucoup moins drastique¬†¬Ľ, conclut Van Der Poorten.

Vous souhaitez en savoir plus sur les différentes pompes à chaleur Monobloc et Split? Alors visitez https://www.lg.com/be_fr/solution-de-chauffage

Blijf op de hoogte van LG Klimaat