Skip to main content

Een stap verder in de energietransitie in Leusden dankzij warmtepompen van LG

De opwarming van de aarde vraagt om de nodige actie. Het is om die reden dat steeds meer woningen worden voorzien van duurzame klimaatinstallaties, zoals zonnepanelen en warmtepompen. Dat zijn manieren voor huiseigenaren om hun klimaatvoetafdruk te verminderen

Zodoende zijn ook in Leusden recentelijk verschillende wooneenheden uitgerust met de nodige en duurzamere technieken. Onder leiding van Bloemendal Bouw zijn zowel appartementencomplexen als huizen voorzien van warmtepompen met een geïntegreerde watertank. Bestaande woningen, reeds gerenoveerde huizen en nieuwbouw; voor iedere woonsituatie is er een passende oplossing.

Verwarming, koeling en warm water

Warmtepompen zijn breed inzetbaar. Of het nu gaat om schoolgebouwen, huizen of kantoren die zijn omgebouwd naar nieuwbouwappartementen. Met een warmtepomp kun je naast een ruimte aangenaam verwarmen, ook koelen wanneer dat nodig is – bijvoorbeeld in de zomerperiode. “Daarnaast maken de Monobloc en Split-warmtepompen van LG voldoende warm water aan, wat ideaal gebruikt kan worden om te douchen of voor in de keuken”, vertelt Wilco Henzen, Salesmanager bij LG.

Duurzame toepassing

De warmtepomp draagt bij aan de duurzaamheid van een gebouw omdat deze op elektriciteit werkt. Wanneer je dan gebruik maakt van groene of duurzaam gewonnen energie, heeft dit een uiterst positieve impact op de uitstoot van een woning of appartementencomplex. Afhankelijk van de vereisten van de woningen in Leusden, is er een bijpassende warmtepomp geïnstalleerd. De LG Therma V Monobloc of de LG Therma V Split.

“Bij het Monobloc-systeem zijn alle koeltechnische componenten aangesloten in het buitendeel. Bij het Split-systeem is de installatie verdeeld over een buiten- en een binnendeel”, licht Henzen toe. “Beide systemen hebben hun eigen voordelen. Met name de afstand vanaf de cv-ketel speelt hierin een belangrijke rol. Maar een ervaren installatiebedrijf, zoals Bloemendal Bouw, kan op basis van de woning het juiste advies geven.”

Extra aandachtspunten

Isolatie is een belangrijk onderdeel bij het monteren van een warmtepomp. Tegelijkertijd vraagt goede isolatie om de nodige ventilatie. “Je moet dus goed kijken naar zowel isolatie, ventilatie als de locatie van de warmtepomp”, vertelt Bert Boeijink van Bloemendal Bouw.

“De plaats waar de warmtepomp komt te staan moet groot genoeg zijn – ook om het apparaat te verplaatsen. Daarnaast is de samenwerking tussen de verschillende partners essentieel. “Binnen onze samenwerking met LG en Centercon respecteren wij elkaar en leren we van elkaar. Zo draag je kennis over. Dat is erg belangrijk in een groot vraagstuk als de energietransitie”, besluit Boeijink.

| Leestijd:

About the author

LG

Blijf op de hoogte van LG Klimaat