Skip to main content

Het iconische Kurhaus voorzien van een watergekoelde VRF-installatie van LG

Zeg je Scheveningen, dan zeg je het iconische Kurhaus gebouw. Het airconditioningssysteem van het Kurhaus was verouderd geraakt en in samenwerking met Centercon B.V., Curvers Raadgevende Ingenieurs BV en Technisch Buro Kaptein BV. stonden wij voor de uitdaging om dit systeem te vervangen zonder dat de gasten hier hinder van ondervonden.

Het Kurhaus is voorzien van een watergekoelde VRF-installatie van LG waarmee elke kamer afzonderlijk kan worden verwarmd en gekoeld. Binnen het systeem vindt warmte-uitwisseling plaats, zodat met name in het voorseizoen en naseizoen de kamers bijna energieneutraal kunnen worden geklimatiseerd.

Bekijk de video voor de volledige case, of ga gelijk de diepte in en download de whitepaper over dit unieke project.

Geschiedenis

In het hart van de bruisende stad Scheveningen staat het Kurhaus Hotel, een symbool van comfort, traditie en geschiedenis. Het hotel werd in 1818 ingericht als badhuis en de bouw van het grand hotel werd voltooid in 1885. Dit vorstelijke hotel aan zee had een verouderd watergekoeld VRF-systeem dat moest worden vervangen.

Toen Amrath Hotels Kurhaus Hotel in 2015 kocht, deed het een investering om het historische pand te restaureren. Tijdens het restauratieproces erkenden projectmanagers de noodzaak om het verouderde HVAC-systeem te vervangen door een nieuw watergekoeld VRF-systeem. Hotelbeheerders hadden ook een geavanceerd HVAC-systeem nodig dat kon voldoen aan de behoeften van een luxe hotel, efficiënt kon werken om comfort te bieden en naadloos kon worden geïnstalleerd zonder de historische infrastructuur en het interieur van het Kurhaus Hotel te verstoren.

LG leverde zijn watergekoelde Multi V oplossing om aan deze vereisten te voldoen en tegelijkertijd ondersteuning te bieden tijdens het hele project. Het resultaat is dat het Kurhaus Hotel nu in staat is om comfortabele omgevingen te behouden in meer dan 250 kamers, conferentiezalen, restaurants, lobby's en andere diverse ruimtes.

 

Comfort en besparingen

De Multi V-oplossing was in staat om nauwkeuriger te voldoen aan de verwarmings- en koellasten die nodig waren in elke ruimte in de hele faciliteit. Dit betekent dat gasten in elke kamer de gewenste temperatuur kunnen instellen voor een comfortabelere omgeving. Bovendien helpt warmteterugwinning energie te besparen door warmteoverdracht tussen buitenunits en binnenunits mogelijk te maken.

 

Onderhouden van een historisch monument

Om het werk aan de monumentale plafonds aan de binnenkant tot een minimum te beperken, konden ingenieurs gebruik maken van de bestaande leidingsystemen in het gebouw. De constructie is zo gedaan dat niet alle monumentale plafonds beschadigd moesten worden voor de installatie van het systeem. De compacte en lichtgewicht Multi V Water-units maakten de installatie ook eenvoudiger en maakten efficiënter gebruik van de ruimte in de faciliteit.

 

Uitgebreide ondersteuning van LG

LG werkte nauw samen met de adviseurs en installateurs van Amrath Hotels om een ​​soepele levering van de Multi V Water-oplossing te garanderen. Dit project vereiste snel handelen voor zowel ontwerpen als offertes. Met de LG LATS-tool konden ingenieurs ondersteuning bieden aan de installateur voor een nauwkeurige installatieplanning en offertes voor de algehele voltooiing van het project. Nadat het systeem was geïnstalleerd, gingen de technici van LG door met het controleren en verfijnen van elk onderdeel voor een optimale werking van het systeem.

LG kon de tevredenheid en het vertrouwen van zijn klant veiligstellen met de Multi V-oplossing. Het brengen van comfort en efficiëntie naar zo'n historisch monument is iets waar we trots op zijn. Dit project zal ook dienen als een effectieve referentie voor toekomstige klanten en LG kijkt uit naar een succesvoller project van dit type in de toekomst.

| Leestijd:

About the author

LG

Blijf op de hoogte van LG Klimaat