Skip to main content

Honderdvijftig nieuwbouwwoningen in Amersfoort voorzien van gasloos warm tapwater en verwarming

Samen met Jansen van de Grift Klimaattechniek en De Vreeden Installatietechniek heeft LG Air Solution honderdvijftig nieuwbouwwoningen in Amersfoort voorzien van warm tapwater en verwarming door middel van een gasloze oplossing. Elk appartement en elke stadswoning is aangesloten op een eigen lucht-water-warmtepomp, die gebruikmaakt van de warmte in de buitenlucht om woningen te verwarmen en te koelen. Óók als het buiten koud is, want het systeem werkt bij temperaturen tot minus twintig graden.

 

Keuze voor slimme technologie

Het Hof van Duurzaamheid in Amersfoort - een project van honderdvijftig nieuwbouwwoningen - bevindt zich op de hoek van de Laan van Duurzaamheid en de Rondweg-Noord. Het is een bijzondere buurt die is bedoeld voor een mix van doelgroepen en waarbij veel aandacht is voor groen en duurzaamheid. Zo moet het Hof van Duurzaamheid een volledig aardgasloze en groene woonwijk worden, bestaande uit honderdtien appartementen en veertig eengezinswoningen.

In dit bijzondere woonproject kom je geen gasaansluitingen meer tegen. Want waarom fossiele energiebronnen gebruiken, als warmte en warm water ook met slimme technologie kunnen worden geregeld? De woningen zijn dan ook niet aangesloten op het gasnet; de verwarming wordt geregeld met behulp van een lucht-water-warmtepomp en de kookplaat in de keukens functioneert op basis van elektriciteit (inductie).

 

Alles-in-één oplossing

Op zoek naar een gasloze oplossing viel de keuze op de IWT van LG, vertelt directeur Joost Bron van De Vreeden Installatietechniek. “Dit is een alles-in-één oplossing waarin zowel warm tapwater als verwarming in één product zitten. Door energie uit de lucht te onttrekken, wordt energie gewonnen om de woning te verwarmen; het verwarmen gebeurt door middel van vloerverwarming”, legt hij uit.

“De samenwerking met LG is erg goed verlopen. Ze hebben ons dit product geadviseerd en geholpen met de geluidsberekeningen. De bewoners zijn zeer tevreden over het resultaat en wij als bedrijf zijn trots op deze samenwerking.” Ook Roel Drenthe, Sales Manager Klimaattechniek van Centercon is positief over de slimme oplossing van LG. “Het grootste voordeel van de LG IWT-installaties is dat ze snel en eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd. Zo is het binnendeel volledig voorgemonteerd. Zodra het buitendeel is neergezet, kan de unit draaien.” Dennis van de Grift, mede-eigenaar van De Grift Klimaattechniek: “Een ander voordeel van een IWT warmtepomp is dat het een zeer compact apparaat is en de werking is zo eenvoudig dat een klant hem zelf ook goed kan bedienen. Wij zijn er trots op dat we dit samen hebben kunnen realiseren.”

 

Bekijk hieronder de volledige casevideo.

Neem hier contact met ons op

Onze LG experts staan voor u klaar. Vul de onderstaande velden in en wij nemen z.s.m. contact met u op. Privacy Policy

| Leestijd:

About the author

LG

Blijf op de hoogte van LG Klimaat