Skip to main content

De LG Energy Payback-app: extra service rondom de terugverdientijd van warmtepompen

Het is vaak een lastige opgave om precies inzichtelijk te maken wat het inzetten van een lucht/water warmtepomp kan opleveren. Daar zijn talloze formules voor nodig, evenals de juiste productkennis om precies te weten wat de voordelen zijn. Reken dan maar eens de terugverdientijd van zo’n systeem uit op het moment dat een klant daar om vraagt. Niet altijd iets waar je direct op terug kunt komen.

Tegelijkertijd is het adviseren over de terugverdientijd van specifieke installaties iets waar consumenten steeds vaker naar vragen. Ze willen namelijk een weloverwogen beslissing nemen wanneer ze een warmtepomp aanschaffen waar ze nog jarenlang van willen genieten. De aanschafprijs is hierbij natuurlijk belangrijk, maar ook de energiebesparing. En dan is het nuttig als je de klant direct een duidelijke indicatie kunt geven van de terugverdientijd.

Om alle experts uit de installatiebranche een handje te helpen, presenteren we vanuit LG met trots de LG Energy Payback-app. Met behulp van deze praktische app krijg je namelijk eenvoudig te zien wat de terugverdientijd van onze lucht/water warmtepomp is. Dit zonder dat er complexe rekensommen en grafieken aan te pas komen.

De LG Energy Payback-app bestaat uit een paar eenvoudige stappen. Allereerst selecteer je het oude en nieuwe systeem van een klant en voer je de locatiespecifieke data in. Daarna berekent de app de precieze duur van de terugverdientijd om een helder kostenplaatje te laten zien. Daarnaast kun je ook energie- en geluidssimulaties uitvoeren gebaseerd op de beschikbare gegevens van de klant.

Zo voorzie je als installateur jouw klanten direct van passend en professioneel advies. Daarmee kunnen zij nog beter een selectie maken tussen de beschikbare warmtepompen voor een comfortabel (en voordelig) thuisklimaat. Een win-win voor iedereen. Download daarom vandaag nog de LG Energy Payback-app via Google Play (Android) of de App Store (iOS).

| Leestijd:

About the author

LG

Blijf op de hoogte van LG Klimaat