Skip to main content

De luchtkwaliteit in huis verbeteren in slechts 5 stappen

Het belang van een goede luchtkwaliteit staat meer en meer op de agenda. Een essentiële factor die zeker meespeelt in de kwaliteit van de gezondheid en een woning. LG benadrukt al jarenlang het nut van een goede luchtcirculatie, dit met al hun toestellen en toepassingen. Denk hier bijvoorbeeld aan de LG Mirror of Deluxe. Aan de hand van verschillende stappen voorziet LG een volledige aircare solution gebasseerd op innovatie, waar alles start met de juiste producten voor de juiste omgeving.

Allereerst heeft LG een standaard pre-filter die het stof in de ruimte eruit filtert. Hierna beschikt de unit over een allergiefilter die de partikels zoals bijvoorbeeld huisstofmijt aanpakt.

Als derde stap werkt LG met de UV nano technologie die de interne ventilator bacterievrij houdt met behulp van ultraviolet licht, wat zorgt voor een zuivere ventilator. Met de auto cleaning functie gaan ze het vocht dat zich binnenin de unit vormt automatisch, drogen.

Als vijfde en laatste stap zuivert LG de lucht nog verder met behulp van de Ionizer.

De Ionizer voorziet negatief geladen Ionen in de luchtstroom, deze hechten zich vast op bacteriedelen in de ruimte en neutraliseren deze met 99%. Door dit principe van AirCare toe te passen op een aantal systemen binnen het RAC segment, zetten ze met LG de volgende stap om een gezonde en frisse leefomgeving te creëren.

Toepassing stappen

Zowel de LG ARTCOOL Mirror, Deluxe, Prestige en de Air Purifiers, hanteren deze 5 stappen. Met de Air Purifiers gaat LG verder en detecteren ze ook de microstofdeeltjes die in de lucht aanwezig zijn. Door de 5 richtlijnen te hanteren kan LG de gebruiker informeren wat de luchtkwaliteit op dat moment is. Dit is zichtbaar op de binnenunit en via de LG ThinQ-app per lichtindicatie en aanduiding van de PM deeltjes die aanwezig zijn in de lucht.

Anders dan de rest

Alle binnenunits in het gamma van LG zijn standaard voorzien van een wifi-connectie. Hierdoor kan de gebruiker de units bedienen via de LG ThinQ-app en via spaak i.c.m. Google Home of Alexa. LG zet ook al jaren in op luchtkwaliteit met hun RAC-oplossingen.

| Leestijd:

About the author

LG

Blijf op de hoogte van LG Klimaat