Skip to main content

Eenvoudige handleiding voor het installeren van de LG R290

Bij LG Air Solution is veiligheid onze topprioriteit in elk aspect van onze innovatieve producten. Met onze gedetailleerde instructies in de onderstaande handleiding ben je in staat om elk installatiestap van de THERMA V R290 warmtepomp met vertrouwen en efficiëntie uit te voeren.

De LG R290 Monobloc warmtepomp is een geavanceerd apparaat in verwarmings- en koeltechnologie, dat zeer efficiënt is en weinig impact op het milieu heeft dankzij het gebruik van het R290 koelmiddel.

Voor HVAC-installateurs opent het begrijpen van het installatieproces van dit systeem mogelijkheden om te leiden in milieuvriendelijke oplossingen. Beheersing van het opzetten van dit systeem zorgt ervoor dat jij en je bedrijf relevant blijven en in vraag zijn op de evoluerende HVAC-markt.

Voor het Installeren

Bij het starten van de installatie van de R290 Monobloc warmtepomp zijn verschillende voorbereidende stappen essentieel voor een soepel proces. Begin met het controleren van het modelnummer op de verpakking om te bevestigen dat het juiste product is ontvangen. Inspecteer zowel de verpakking als het product zorgvuldig om ervoor te zorgen dat er geen tekenen van schade zijn. Het is ook cruciaal om de afmetingen van het installatiegebied te meten om te garanderen dat er voldoende ruimte is voor optimale werking van het systeem.

Voorafgaand aan de installatie van de warmtepomp is zorgvuldige voorbereiding van de fundering en afwatering voor de buitenunit cruciaal. Zorg ervoor dat de fundering hoger is dan de lokale gemiddelde sneeuwhoogte om te voorkomen dat sneeuwophoping de werking verstoort, en controleer of de afvoer van het condensatiewater vorstvrij is om bevriezing te voorkomen. Het is ook noodzakelijk om eventueel boren door de muren van het gebouw van tevoren te voltooien om een soepeler installatieproces mogelijk te maken. Het gebruik van een lekdetectieapparaat zowel vóór als direct na het uitpakken van de unit is essentieel om te bevestigen dat er geen lekken zijn. Controleer tot slot of alle benodigde onderdelen voor de installatie zijn geleverd om vertragingen of problemen tijdens het installatieproces te voorkomen.

De Benodigde Gereedschappen

Diverse gereedschappen voor het voorbereiden van de installatie van LG R290 Monobloc

Productinstallatie

Om te beginnen met de installatie van de R290 Monobloc warmtepomp, breng je de unit naar de aangewezen locatie met behulp van de meegeleverde sjorbanden.

  1. Bevestig de unit stevig op zijn plaats met zes sets M12 funderingsbouten, moeren en ringen, waarbij de bouten 20 millimeter uitsteken vanaf het oppervlak van de fundering voor een stabiele basis.

Diverse gereedschappen voor het voorbereiden van de installatie van LG R290 Monobloc