Skip to main content

Eenvoudige handleiding voor het installeren van de LG R290

Bij LG Air Solution is veiligheid onze topprioriteit in elk aspect van onze innovatieve producten. Met onze gedetailleerde instructies in de onderstaande handleiding ben je in staat om elk installatiestap van de THERMA V R290 warmtepomp met vertrouwen en efficiëntie uit te voeren.

De LG R290 Monobloc warmtepomp is een geavanceerd apparaat in verwarmings- en koeltechnologie, dat zeer efficiënt is en weinig impact op het milieu heeft dankzij het gebruik van het R290 koelmiddel.

Voor HVAC-installateurs opent het begrijpen van het installatieproces van dit systeem mogelijkheden om te leiden in milieuvriendelijke oplossingen. Beheersing van het opzetten van dit systeem zorgt ervoor dat jij en je bedrijf relevant blijven en in vraag zijn op de evoluerende HVAC-markt.

Voor het Installeren

Bij het starten van de installatie van de R290 Monobloc warmtepomp zijn verschillende voorbereidende stappen essentieel voor een soepel proces. Begin met het controleren van het modelnummer op de verpakking om te bevestigen dat het juiste product is ontvangen. Inspecteer zowel de verpakking als het product zorgvuldig om ervoor te zorgen dat er geen tekenen van schade zijn. Het is ook cruciaal om de afmetingen van het installatiegebied te meten om te garanderen dat er voldoende ruimte is voor optimale werking van het systeem.

Voorafgaand aan de installatie van de warmtepomp is zorgvuldige voorbereiding van de fundering en afwatering voor de buitenunit cruciaal. Zorg ervoor dat de fundering hoger is dan de lokale gemiddelde sneeuwhoogte om te voorkomen dat sneeuwophoping de werking verstoort, en controleer of de afvoer van het condensatiewater vorstvrij is om bevriezing te voorkomen. Het is ook noodzakelijk om eventueel boren door de muren van het gebouw van tevoren te voltooien om een soepeler installatieproces mogelijk te maken. Het gebruik van een lekdetectieapparaat zowel vóór als direct na het uitpakken van de unit is essentieel om te bevestigen dat er geen lekken zijn. Controleer tot slot of alle benodigde onderdelen voor de installatie zijn geleverd om vertragingen of problemen tijdens het installatieproces te voorkomen.

De Benodigde Gereedschappen

Diverse gereedschappen voor het voorbereiden van de installatie van LG R290 Monobloc

Productinstallatie

Om te beginnen met de installatie van de R290 Monobloc warmtepomp, breng je de unit naar de aangewezen locatie met behulp van de meegeleverde sjorbanden.

  1. Bevestig de unit stevig op zijn plaats met zes sets M12 funderingsbouten, moeren en ringen, waarbij de bouten 20 millimeter uitsteken vanaf het oppervlak van de fundering voor een stabiele basis.

Diverse gereedschappen voor het voorbereiden van de installatie van LG R290 Monobloc

Het Installeren van de Binnenunit

  1. Deze moet worden geplaatst in een kamer die eenvoudig toegang biedt tot zowel de buitenunit als het verwarmingssysteem, terwijl ook wordt voldaan aan minimale ruimtevereisten voor onderhoud om luchtstroomproblemen en oververhitting te voorkomen.
  2. Selecteer een locatie met een waterbestendige vloer en toegang tot het afvoersysteem van het huis, zorg ervoor dat het vrij is van brandbare materialen en beschermd tegen mogelijke schade door knaagdieren.

Met deze eerste stappen voltooid, ben je nu klaar om door te gaan met het monteren van de binnenunit, waardoor de weg vrij wordt gemaakt voor een succesvolle installatie.

In stap 4 van deze handleiding, die zich bevindt tussen het piepschuim en de doos van de binnenunit, is cruciaal voor het nauwkeurig markeren van de boutlocaties. Zorg ervoor dat het vel waterpas is om ervoor te zorgen dat de ondersteuningsplaat en de binnenunit correct zijn uitgelijnd.

Eenmaal voltooid, is de binnenunit correct geïnstalleerd en klaar voor gebruik.

Verbinden 

Aansluiten

  1. Begin met het aansluiten van de warmtepomp op stroom door voorzichtig de zijpanelen en de bedieningskast van de buitenunit te demonteren.
  2. Ga verder met het aansluiten van de stroomkabel op de hoofdstroomaansluiting, zorg ervoor dat de aardkabel stevig is aangesloten op zijn toegewijde aansluitpunt.
  3. Gebruik kabelklemmen om onbedoelde bewegingen van de stroomkabel te voorkomen, let erop dat je de terminalschroeven niet te strak aandraait om beschadiging te voorkomen.
  4. Gebruik ronde drukterminals voor verbindingen met het stroomaansluitblok; als deze niet beschikbaar zijn, houd je dan aan alternatieve aansluitschema's

* Het is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de stroomkabel de koperen buis niet raakt en dat de kabelklem stevig is bevestigd om de verbinding van de terminal te behouden.*  

 

  1. Verbind vervolgens de communicatiekabel tussen de buiten- en binnenunits met een afgeschermde kabel.
  2. Zorg ervoor dat deze kabel door de daarvoor bestemde leiding loopt om deze gescheiden te houden van de stroomkabel.
  3. Sluit de installatie af door het zijpaneel en de bedieningskastafdekking op het buitentoestel te monteren en de schroeven stevig vast te zetten.

Deze directe aanpak zorgt voor een stabiel en efficiënt installatieproces voor de LG R290 Monobloc warmtepomp, met nadruk op precisie en naleving van richtlijnen voor optimale prestaties.  

Elektrische aansluitingen binneneenheid

Laten we nu verder gaan met de elektrische verbindingen bij de binneneenheid.   Installatieproces voor het aansluiten van stroom op LG R290 Monobloc

* Het is cruciaal om een scheiding tussen de stroomlijnen en communicatielijnen te handhaven om interferentie te voorkomen. *

Waterleidingvullen

  1. Ga naar de fase van het vullen van de waterleiding door alle kleppen in het watercircuit te openen en het toevoerwater aan te sluiten.
  2. Verwijder vervolgens de doppen van de luchtafvoeren die zich bevinden bij zowel de binnen- als de buitenunits om het ontluchtingsproces voor eventuele lucht in het watercircuit te starten.
  3. Ga door met dit proces totdat de drukmeter op het bedieningspaneel aangeeft dat de vooraf ingestelde waarde is bereikt, wat een stop van de watertoevoer aangeeft.

* Het is essentieel om de druk te controleren met de afstandsbediening om ervoor te zorgen dat deze overeenkomt met de verwachte waarden.*  

  1. Zodra de drukniveaus bevredigend en in lijn zijn, houdt de volgende stap een grondige inspectie van de buisisolatie in om de integriteit ervan te bevestigen en klaar te zijn voor gebruik.  

 

ACCESOIRES

Diverse accessoires, zoals kleppen, externe pompen of sensoren, kunnen worden aangesloten op de binneneenheid. Raadpleeg de installatiehandleiding of het individuele schema voor details. Zorg ervoor dat de DIP-schakelaarinstellingen overeenkomen met de werkelijke installatie.  

Voorgestelde kortere conclusie: Het beheersen van de installatie van de R290 Monobloc warmtepomp is cruciaal voor HVAC-installateurs om efficiënte en foutloze opstellingen te garanderen. Het kennen van elke stap verbetert de systeemprestaties, verlengt de levensduur van de apparatuur en garandeert klanttevredenheid. Deze gids stelt je in staat om met vertrouwen installaties uit te voeren, uitdagingen aan te gaan en de servicekwaliteit te verbeteren, waardoor jouw expertise en marktpositie worden versterkt.

Neem hier contact met ons op

Onze LG experts staan voor u klaar. Vul de onderstaande velden in en wij nemen z.s.m. contact met u op.

Ja, ik ben geïnteresseerd in de:





Privacy Policy

| Leestijd:

About the author

LG

Blijf op de hoogte van LG Klimaat