Skip to main content

Eenvoudige installatie en volledige tevredenheid

Succesvolle bedrijven hebben een aantal zaken gemeen, een van de belangrijkste factoren is tevreden klanten. Organisaties die aan de eisen van hun klanten voldoen maken de meeste winst, ongeacht de sector waarin zij actief zijn. Uitzonderingen op deze regel zijn er niet, ook installateurs werkzaam in de verwarmings-, ventilatie-, en airconditioning (HVAC) industrie dienen aan de eisen van hun klanten te voldoen. Vanuit het perspectief van de klant is het dan ook de rol van de installateur om een gebruiksvriendelijk, milieuvriendelijk en uiterst efficiënt systeem te installeren.

De hevige concurrentie tussen installateurs zorgt ervoor dat ook het belang van effectief kunnen communiceren over het installatieproces, alles operationeel hebben voor de afgesproken deadline en daarna betrouwbaar onderhoud leveren, niet langer onderschat mag worden. Een ontevreden verhuurder of woningeigenaar is immers nooit een goed visitekaartje. Installateurs zijn dan ook geholpen met een betrouwbare oplossingen die eenvoudig en gemakkelijk te onderhouden zijn en voordelen bieden voor zowel het milieu, stroomverbruik als ook de portemonnee van de klant.

 

Eenvoudig te installeren en onderhouden

LG’s Therma V voldoet aan al bovenstaande eisen. Het Air to Water Heat Pump (AWHP) systeem zorgt voor verwarming, koeling en warm  water. Kort samengevat heeft een AWHP een vergelijkbare functie als een ketel maar is deze veel efficiënter. Het aantal woningbouwontwikkelaars dat kiest voor een AWHP-systeem stijgt dan ook elk jaar.

Doordat in het Therma V Monobloc-systeem van LG de binnen- en buitenunit in één module worden gecombineerd, wordt het transport van dit systeem veel eenvoudiger. Daarnaast zijn er geen extra koelmiddelleidingen nodig waardoor het systeem eenvoudig te installeren is. Tot slot zijn de nieuwste monobloc modellen voorzien van koelmiddel R32 ook nog eens tot wel 10% lichter dan de modellen met R410A.

De Therma V is uitgerust met LG’s invertertechnologie. Deze technologie verhoogt de energie-efficiëntie zonder dat dit ten koste gaat van de operationele mogelijkheden. Door de mogelijkheid om het vermogen naar behoefte te variëren in plaats van dat de oplossing simpelweg ‘aan’ of ‘uit’ te zetten bespaart deze energie. Bovendien zorgt de BLDC-ventilatormotor van de Therma V voor een grotere energiebesparing tot 40% bij lage snelheden en 20% bij hogere snelheden (in vergelijking met een wisselstroommotor). LG’s Therma V helpt woningeigenaren hiermee hun ecologische voetafdruk te verkleinen door gebruik te maken van hernieuwbare natuurlijke energiebronnen. Wat leidt tot een afname in het gebruik van fossiele brandstoffen en CO2-uitstoot.

De Therma V Monobloc is gemakkelijk te installeren, ook voor ketelmonteurs die nauwelijks ervaring hebben met dit type systeem. Zodra alles werkt, maken de ongecompliceerde lay-out van het model en de constante monitoring van de werking het onderhoud relatief snel en eenvoudig. Er zijn slecht drie schroeven nodig om toegang te krijgen tot de waterpomp en het filter, terwijl de datalogging-functie het gemakkelijk maakt om de operationele historie te controleren en de bron van een probleem op te sporen. Hiermee helpt de Therma V LG installateurs om hun deadlines te halen en klanten tevreden te houden.

 

Gedetailleerde en nauwkeurige informatievoorziening

Naast het behalen van deadlines is gedetailleerde en nauwkeurige informatie verstrekken ook van groot belang voor installateurs om het vertrouwen van klanten te winnen. De Therma V Configurator, stelt de installateur in staat om project specifieke informatie in te voeren waardoor deze een duidelijker beeld krijgt van wat er gedaan moet worden voordat hij op locatie aankomt. De configuratiesoftware maakt daarmee niet alleen het voorbereiden van de installatie eenvoudiger, het biedt klanten ook een begrijpelijk overzicht van het installatieproces waardoor zij precies weten wat ze kunnen verwachten.

Om woningeigenaren verder te voorzien van gedetailleerde informatie kan de LATS (LG Air Conditioner Technical Solution) Therma V gedetailleerde simulaties uitvoeren die de economische voordelen van de oplossing illustreren. Hierdoor kunnen eindgebruikers een nauwkeurige inschatting maken van de mate waarin ze hun energiekosten kunnen verlagen. Installateurs kunnen een aantal parameters specificeren, die het programma vervolgens gebruikt om de jaarlijkse energiekosten en CO2-uitstoot te berekenen. Als ook het maandelijkse energieverbruik, bijkomende kosten en de totale thermische energie (in kWh) te berekenen.

| Leestijd:

About the author

LG

Blijf op de hoogte van LG Klimaat