Skip to main content

Efficiƫntie, betrouwbaarheid en lage bedrijfskosten. Kan een Chiller dit alles echt bieden?

Alle moderne gebouwen staan voor dezelfde uitdaging als het gaat om koelen, of het nu de felle zonnestralen zijn of de warmte die door apparatuur binnenin het gebouw wordt opgewekt. De temperatuur moet voor zowel het welzijn van de personen als de goede werking van elektrische apparaten binnen een bepaalde range worden gehouden. De oplossing ligt voor de hand: effectieve airconditioning. En voor grotere gebouwen en commerciƫle locaties is een gecentraliseerd systeem met de nieuwste chillers waarschijnlijk de beste keuze. Een chiller kan als luchtgekoelde warmtepomp dankzij de toegepaste invertertechnologie de temperatuur in grote gebouwen efficiƫnt afstemmen.

Bij het overwegen of het aanschaffen van een chiller kan een goed geĆÆnformeerde, vooruitdenkende HVAC-adviseur helpen. Met hun ervaring en kennis van de industrie stellen zij de meest efficiĆ«nte producten op de markt voor. Zo kiezen klanten de meest geschikte optie, passend bij hun behoeften. Een goede adviseur weet dat efficiĆ«ntie een must is ā€“ met name voor commerciĆ«le ruimtes ā€“ evenals kostenbesparing en betrouwbaarheid. Als een systeem 24 uur per dag opereert, zijn alle drie de eisen essentieel.

Sceptici kunnen zich afvragen of een koelmachine die aan alle drie deze kritische eisen voldoet wel bestaat. Het antwoord is simpel: ja. Ontworpen om geld, tijd en ruimte te besparen is de LG Air-cooled Inverter Scroll Chiller de passende oplossing voor commerciƫle gebouwen op het gebied van efficiƫntie, betrouwbaarheid en lagere bedrijfskosten.

Dankzij de Twin All Inverter scroll compressor heeft de LG Air-cooled Inverter Scroll Chiller een breed bereik van 30-127 Hz, met verbeterde energie-efficiĆ«ntie in part- en fulload omstandigheden. Waar andere chillers constant aan en uit gaan om een constante snelheid te behouden en de temperatuur te kunnen beheren, past de oplossing van LG simpelweg het vermogen aan. Dit betekent dat het stroomverbruik bij part-load met maar liefst 80 procent wordt verminderd.Ā 

LGā€™s HiPORā„¢ technologie draagt bij aan de efficiĆ«ntie van de Twin All Inverter. In verouderde compressoren komt de olie terug via dezelfde leiding als het koelmiddel, wat leidt tot energieverlies. HiPORā„¢ voorkomt dit door de olie rechtstreeks in de compressor terug te voeren. Omdat de stroming van het hogedrukkoelmiddel niet wordt beperkt door de ruimte te delen met de olietoevoerfunctie, wordt energieverspilling grotendeels tegengegaan.

Door de allernieuwste technologieƫn staat de LG Air-cooled Inverter Scroll Chiller gelijk aan ongeƫvenaarde betrouwbaarheid. Een automatische nood back-up verzekert dat het hele systeem blijft werken mocht er een onderbreking of reparatie plaatsvinden. De chiller is tevens uitgerust met een uitgebreide zwarte doos die zelfs de kleinste gebruiksdetails registreert, zodat gebruikers de oorzaak van een probleem snel opsporen. Om zorgen rondom de duurzaamheid te verminderen, kunnen klanten kiezen voor de Ocean Black Fin warmtewisselaar en de Dual Protection Coating voor kerncomponenten, die beide extra bescherming bieden tegen corrosie.

LGā€™s oplossing controleert de efficiĆ«ntie en betrouwbaarheid van de systemen, maar hoe zit het met de grootte? Er zijn veel zaken om rekening mee te houden bij installatie zoals de structuur en de indeling van een gebouw en de regelgeving op het gebied van geluid en energieverbruik. De LG Air-Cooled Inverter Scroll Chiller heeft een relatief kleine omvang wat zich vertaalt in efficiĆ«nt ruimtegebruik. Installatie is eenvoudig dankzij een modulair ontwerp, waardoor het systeem gemakkelijk kan worden uitgebreid op een later tijdstip. Met 68 dB(A) is de Air-Cooled Inverter Scroll ongeveer 8 dB(A) stiller dan vergelijkbare producten, wat bijdraagt aan een aangename omgeving. Maximaal vijf van LGā€™s chillers kunnen worden beheerd via Ć©Ć©n enkele HMI Touch-controller en AC Smart controller, en maar liefst tien via een Advanced Control Platform (ACP). Dit bespaart gebouweigenaren en facility managers tijd, geld en veel onnodige stress. Met het besturen vanuit Ć©Ć©n centraal punt zijn diverse functies waaronder cyclusmonitoring, schemaregeling en vraagsturing eenvoudig toegankelijk. De controller heeft een bereik van 500 meter, zodat de gebruiker de instellingen gemakkelijk vanuit kantoor kan wijzigen.

De LG Air-Cooled Inverter Scroll Chiller is een op maat gemaakte oplossing die zorgt voor prestatie, efficiĆ«ntie en operationele besparingen. Het uitgebreide, veelzijdige systeem toont aan dat een chiller daadwerkelijk ā€˜alles kanā€™ en herhaalt wat velen al weten van LG: het bedrijf doet geen concessies bij het ontwerpen van zijn HVAC-systemen van wereldklasse. Op een betaalbare manier de warmte de baas zijn: klinkt dat als muziek in de oren? Dan is LGā€™s Air-Cooled Scroll Chiller met toonaangevende invertertechnologie een goede start.

| Leestijd:

About the author

LG

Blijf op de hoogte van LG Klimaat