Skip to main content

Hoeveel BTU's heb ik nodig: De complete gids

Het is belangrijk om de juiste airconditioning (AC) unit te kiezen om een comfortabele binnenomgeving te behouden. Om de juiste keus te maken is het belangrijk om het concept van British Thermal Units (BTU's) te begrijpen en hoe ze van invloed zijn op het koelvermogen van een airconditioning. In deze blog zullen we meer uitleg geven over waarom BTU’s belangrijk zijn en de misvatting ontkrachten dat een hogere BTU een beter product garandeert, en je begeleiden bij het selecteren van de ideale klimaatoplossing voor de ruimte.

Wat betekent BTU en waarom is het belangrijk?

De British Thermal Unit, beter bekend als BTU, is simpel gezegd een meeteenheid voor warmte die wordt gebruikt om de koelcapaciteit van een airco-unit aan te geven. Het geeft aan hoeveel energie een airco-systeem per uur gebruikt om warmte uit een ruimte te verwijderen.1) Een andere afkorting die wij in Nederland gebruiken bij airco's is kWh. De BTU-waarde is cruciaal bij het bepalen van het vermogen van de airco om een bepaalde ruimte effectief te koelen, waardoor het een van de belangrijkste factoren is waarmee rekening moet worden gehouden bij het selecteren van een geschikte unit.

1) https://www.trane.com/residential/en/resources/glossary/what-is-btu/

Waarom een hogere BTU niet altijd beter is

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, betekent een hogere BTU-waarde niet gelijk dat een airco unit beter is. Als je kiest voor een unit met de hoogste BTU-waarde kan dit leiden tot inefficiënte koeling en een verhoogd energieverbruik. Een airco unit met een hoge BTU-waarde kan vaker aan- en uitgaan, waardoor jouw ruimte uiteindelijk te veel wordt gekoeld. Aan de andere kant, airco units met te weinig BTU's zullen voortdurend moeten draaien om de gewenste temperatuur te bereiken.2) Het is belangrijk om de juiste BTU te kiezen, afhankelijk van de grootte van de ruimte en andere factoren zoals isolatie, blootstelling aan zonlicht en plafondhoogte.3)

2) https://www.cnet.com/home/kitchen-and-household/btus-an-important-air-conditioner-term-you-may-be-overlooking/
3) https://www.mrright.in/ideas/appliances/ac/factors-to-consider-when-selecting-the-right-ac-size/

Het beste producttype voor jouw ruimte bepalen

Je kunt een breed scala aan airconditioners langsgaan om de juiste units te vinden die voldoen aan jouw specifieke eisen. Op het gebied van kanaalloze klimaatoplossingen vindt je mogelijk split-systemen of VRF-oplossingen die geschikt zijn voor de vereiste ruimte. Ontdek en onderzoek verschillende modellen die nauw aansluiten bij jouw berekende BTU-capaciteit om een optimale koelefficiëntie te garanderen.

Single Split-systemen

Single Split-systemen zijn meestal de beste keus voor het koelen van kleine ruimtes of zelfs individuele kamers zoals slaapkamers, woonkamers, kantoren of kleine commerciële ruimtes. Het systeem heeft een enkele compressor, condensor en verdamper die de temperatuur regelt voor een specifieke ruimte in het gebouw. LG Single Split-airconditioners bieden een reeks oplossingen voor verschillende commerciële en zakelijke omgevingen. Kijk hier voor meer informatie.

Multi Split-systemen

Multi Split-systemen zijn geschikt voor middelgrote tot grote gebouwen, commerciële ruimtes of woningen met meerdere zones. Het systeem omvat een enkele buitenunit met een condensor en een compressor die is verbonden met meerdere binnenunits die koeling en verwarming bieden in verschillende kamers of zones, resulterend in een meer energie-efficiënte oplossing. LG biedt verschillende combinaties van oplossingen met betrekking tot Multi Split-systemen. Kijk hier voor meer informatie.

VRF-systemen

VRF-systemen zijn meer geschikt voor grotere commerciële gebouwen die grotere BTU's vereisen, zoals hotels, kantoorgebouwen, ziekenhuizen, scholen en winkelruimtes. VRF is doorgaans de beste optie als je verschillende ruimtes tegelijkertijd moet verwarmen en koelen. Als je op zoek bent naar meer veelzijdige en krachtige commerciële oplossingen voor grotere ruimtes, bekijk dan hier LG’s VRF-systemen aangeboden door LG Air Solution.

BTU's spelen een cruciale rol bij het optimaliseren van de binnenomgeving. Vergeet niet om alle benodigde factoren te overwegen bij het bepalen van de juiste BTU-capaciteit voor jouw AC. Een hogere BTU-waarde betekent niet altijd een beter product. Bekijk alle klimaatoplossingen van LG, waaronder Single Split, Multi Split en VRF-systemen, klimaatoplossingen die passen bij jouw specifieke eisen. LG biedt een breed scala aan klimaatoplossingen bij het besluitvormingsproces.

| Leestijd:

About the author

LG

Blijf op de hoogte van LG Klimaat