Skip to main content

Is jouw Airco Klaar voor de Zomer?

Met de naderende zomerhitte is het tijd om ervoor te zorgen dat je buitenunit klaar is om je huis koel en comfortabel te houden. Naarmate de temperaturen stijgen, is het laatste wat je wilt dat je verrast wordt door een slecht werkend airconditioningsysteem. Om je te helpen voorbereiden, hebben we een lijst samengesteld met essentiële stappen om je unit te inspecteren en te onderhouden voordat de hittegolf toeslaat. Laten we deze belangrijke taken doornemen en ervoor zorgen dat je koelsysteem klaar is om de zomerhitte aan te pakken.

 

Controleer de Stroom van je Systeem

Allereerst is het cruciaal om de stroomcomponenten van je airco buitenunit te inspecteren om er zeker van te zijn dat alles naar behoren werkt. Begin met het onderzoeken van het netsnoer op tekenen van beschadiging, zoals bijvoorbeeld blootliggende draden, en zorg ervoor dat alle aansluitingen goed vastzitten. Controleer daarnaast of de stekker stevig in het stopcontact zit om mogelijke stroomonderbrekingen te voorkomen. Door deze eenvoudige maar essentiële stappen te nemen, kun je het risico op elektrische problemen minimaliseren en ervoor zorgen dat je airco gedurende de zomermaanden soepel blijft werken.

 

Houd het Schoon

Houd je binnenunit schoon

Laten we je airco eens grondig nalopen om ervoor te zorgen dat hij optimaal werkt. Begin met het controleren op opeenhoping van vuil, stof of puin. Dit kan zich gemakkelijk ophopen en de luchtstroom belemmeren, waardoor je unit harder moet werken dan nodig. Neem even de tijd om het filter schoon te maken met een stofzuiger of was het met milde zeep en water. Vergeet niet om het elke 1-2 maanden te vervangen.

 

Maak Ruimte Vrij voor je Buitenunit

Verwijder bladeren, takken of andere obstakels die de luchtstroom rond de unit kunnen blokkeren. Inspecteer ten slotte de afvoerslang op verstoppingen of lekkage, aangezien deze de prestaties van de unit ook kunnen belemmeren. Als je problemen opmerkt, zorg er dan voor dat je eventuele obstructies verwijdert en de slang grondig schoonmaakt om verdere problemen te voorkomen.

 

Koelcontrole: Test de Koelcapaciteit van je Airco

Nu je ervoor hebt gezorgd dat je airco is ingeschakeld en vrij is van vuil, is het tijd om de koelfunctie te testen. Druk eenvoudig tegelijkertijd op de aan/uit-knop en de temperatuur-verlagingsknop en houd deze 3 seconden ingedrukt om de zelfcontrolefunctie te activeren. Je unit voert dan een aantal testrondes uit om de prestaties en functionaliteit te beoordelen. Houd de LED-display in de gaten voor de resultaten. Als er tijdens de testronde fouten worden gedetecteerd, maak je dan geen zorgen! De LG ThinQ-app zal je op de hoogte stellen als er problemen zijn met het systeem, zodat je ze snel en efficiënt kunt oplossen.