Skip to main content

Koel en efficiënt de zomer door

Als je terugdenkt aan de zomer van 2018 dan denk je vast aan de zonnige dagen, de barbecues en terrasjes en een heerlijke zomervakantie. Niet gek gezien het feit dat we vorig jaar de warmste zomer in ruim drie eeuwen hebben gehad! Ook deze zomer zitten we er naar alle verwachtingen warm bij, tenzij je besluit de verkoeling van onze Residential Air Conditioner line-up op te zoeken.

 

Eenvoudig in gebruik

De airconditioners in de RAC line-up zijn dankzij de ingebouwde Wifi-functie eenvoudig in gebruik. Deze unieke feature maakt het namelijk mogelijk de airconditioner overal en op elk moment te bedienen. Zo zet je jouw airconditioner eenvoudig aan en stel je met gemak de gewenste temperatuur in via je smartphone of tablet. Hierdoor kun je na een lange dag op een warm kantoor bij thuiskomst direct de verkoeling opzoeken in je eigen woonkamer.

Ook voor de installateur bieden de RAC modellen van LG gebruiksgemak. De modellen zijn eenvoudig te installeren waardoor installateurs meerdere airconditioners in een kortere periode kunnen installeren. Dit maakt het eenvoudiger om te anticiperen op de seizoen afhankelijke vraag en zorgt daarnaast voor lagere installatiekosten, waarmee ook de installateur zijn concurrentiepositie kan versterken.

 

Milieuvriendelijk en energie efficiënt

Naast energiezuinig is de RAC line-up van LG ook milieuvriendelijker. Dit wordt onder andere gerealiseerd door LG’s Dual Inverter Compressor. Deze compressormotor is voorzien van 2 rotary’s, waardoor deze een hoger rotatiefrequentie en snelheidsbereik heeft dan conventionele compressoren. Met behulp van het hoge snelheidsbereik van de Dual Inverter is de airconditioner in staat betere prestaties te leveren en kunnen de nieuwe RAC modellen een ruimte snel koelen of verwarmen.

Daarnaast zorgt het gebruik van het koudemiddel R32 ervoor dat er geen schade toegebracht wordt aan de ozonlaag. R32 stoot namelijk fors minder CO2 uit dan R410A. Hierdoor is het middel milieuvriendelijker en blijft het ook in de toekomst beschikbaar. Daarnaast bestaat R32 uit slechts één bestandsdeel waardoor het koudemiddel eenvoudig hergebruikt of gerecycled kan worden.

 “We zijn overtuigd van de kwaliteit van onze RAC modellen en de Dual Inverter Compressor. Om eindgebruikers daarin zekerheid te bieden geven we tien jaar garantie op de Dual Inverter Compressor van deze nieuwe line-up”, vertelt Richard de Waal, directeur bij LG Air Solutions Benelux.

| Leestijd:

About the author

LG

Blijf op de hoogte van LG Klimaat