Skip to main content

LG airconditioners beschikken over Nederlandse stemherkenning

Het klinkt misschien als toekomstmuziek, maar door de integratie met voice assistenten zoals Google Assistant wordt het bedienen van de airconditioning in huis eenvoudiger dan ooit. Door spraakherkenning horen en begrijpen digitale assistenten wat je zegt. Vervolgens wordt een actie gekoppeld aan je commando, waarna automatisch een taak wordt uitgevoerd. LG ontwikkelde een aantal commando’s, waarmee je nu ook je airco kunt besturen.

LG produceert al langer airconditioners die voorzien zijn van ingebouwde wifi. Hierdoor was het al enige tijd mogelijk de airconditioners te bedienen via de gratis ThinQ app. Hiermee kunnen gebruikers de airconditioner eenvoudig op afstand bedienen. Met de handige smartphone-app kan ieder lid van het huishouden zijn eigen instellingen beheren en de gewenste kamertemperatuur en modusinstellingen kiezen en opslaan.

Vanaf nu kunnen de airconditioners niet alleen bestuurd worden met de gratis ThinQ app, maar ook via spraakbesturingssysteem Google Assistant. Het gaat om de Standard Plus, Deluxe, Prestige en Artcool modellen. Wanneer je telefoon niet voor handen is, spreek je de airconditioners eenvoudig aan met een commando. Denk aan spraakopdrachten zoals: “Hey Google, wat is de temperatuur van de airconditioner?”, “Google, zet de airconditioner op 20 graden”, “Hey Google, stel de airconditioner in op verwarmen”. Zo kun je vanuit je luie stoel genieten van de optimale temperatuur! 

| Leestijd:

About the author

LG

Blijf op de hoogte van LG Klimaat