Skip to main content

LG Electronics lanceert Therma V Propaan (R290) Warmtepompen

LG Electronics introduceert de Therma V™ R290 Monobloc luchtwarmtepomp (ASHP). Deze nieuwe luchtwarmtepomp maakt gebruik van R290 koelmiddel, dat een uiterst lage Global Warming Potential (GWP) van 3 heeft. Hiermee anticipeert LG op de F-Gassenverordening van de Europese Unie die vanaf 2025 van kracht wordt*. De eerste leveringen in Nederland staan in het najaar op het programma.

Monobloc warmtepomp

De nieuwe R290 warmtepompen uit de Therma V-serie zijn uitgevoerd als monobloc. Hierbij bevat de buitenunit een gesloten koudemiddelcircuit. Bij installatie hoeven daarom geen koeltechnische handelingen te worden uitgevoerd. De binnen- en buitenunits zijn met watervoerende leidingen verbonden.

Vermogen en werkingsbereik

Vooralsnog zijn drie vermogens beschikbaar: 12kW, 14kW en 16 kW. In de komende jaren wordt de lijn met propaanunits uitgebreid naar verwarmingsvermogens in de range van 4 – 9kW. De nieuwe lucht-water-warmtepomp heeft een uitstekende performance op het gebied van waterverwarming en is zeer betrouwbaar bij lagere temperaturen. Naast het bieden van een standaard temperatuur tot 75 graden Celsius is de Therma V R290 Monobloc ook op volle 100 procent capaciteit betrouwbaar bij temperaturen die kunnen dalen tot -15⁰ Celsius

Hydrobox of IWT-unit

Met goed op elkaar afgestemde binnen- en buitenunits bieden de Therma V warmtepompen met R290 de hoogste rendementen. Het systeem kan geconfigureerd worden met een IWT-unit (Integrated Water Tank) of een hydrobox als binnenunit. De Hydro Box is klein en compact. Hij is eenvoudig te installeren in kleinere ruimtes, doordat de noodzaak van een aparte warmwatertank niet aanwezig is. De compacte IWT bevat een geïntegreerde boiler met een inhoud van 200 liter warmtapwater. Met als resultaat dat het installeren en monteren van de LG warmtepompen eenvoudig en veilig is.

Bediening

De Therma V R290 Monobloc kan eenvoudig worden bediend met behulp van een afstandsbediening. Software-updates en wijzigingen in de instellingen van de warmtepomp kunnen snel op afstand worden afgehandeld, zodat klanten er geen omkijken naar hebben. Ook is remote systeemdiagnose beschikbaar via LG's Building Energy Control (BECON) cloud2**.

De eerste levering in Nederland staat gepland in het najaar van 2023.

 

# # #

* De F-gassenverordening van de EU wordt naar verwachting voltooid in 2024, waarna Monobloc ASHP-oplossingen met een GWP van meer dan 150 tegen 2025 zijn uitgesloten.
** Cloud gateway is vereist voor software-updates, resets en systeemdiagnoses op afstand.

| Leestijd:

About the author

LG

Blijf op de hoogte van LG Klimaat